Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

SV. TROJSTVO (OTAC, SIN I DUH SVETI)

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: SV. TROJSTVO (OTAC, SIN I DUH SVETI)

Post by Čovjek & Riječ on 2010-01-14, 16:08

amos wrote:... Oprosti pričao sam o delima 15 glava, nismo se razumeli ...
Ne valja biti brzoplet, ova diskusija se prebrzo vodi Very Happy
Ispeci pa reci !

Last edited by Čovjek & Riječ on 2010-01-14, 16:16; edited 1 time in total

Čovjek & Riječ

Broj postova: 588

View user profile

Back to top Go down

Post by neaktivan on 2010-01-14, 16:16

Čovjek & Riječ wrote:Ovim nisam htio reći da tebi u tom pogledu nešto nedostaje.
Ni ja! Very Happy 
Čovjek & Riječ wrote:Ne znam da li da se više uplićem u ovu diskusiju, jer vidim da ne vrijedi puno ono što kažem (znam po tome što moji savjeti nisu prihvaćeni).

Joj, sorry brate, al kad nemogu stat, tj. nikako da budem jasan, al mislim da sam u ovom ma nezam ni sam više kojem postu, al rekao sam svoje mišljenje, i da se razumijemo nikada nisam mislio da ovo ode u ovom smjeru. Eo svečano obečajem (hehe, malo šale =D to moj tetak voli reć , to mi je presmješno i predobro! =DD ) da stajem! Priznajem, da neznam voditi debate na "fini" način, jer nevidim kako se iz istoga dobije različito, (to mi je jasno, svi smo mi individualno različiti, pa tako i naš odnosa sa Gospodinom) i onda se složit oko toga - to nikako nemogu izvesti, jer neznam. Eto, to je moja "mana" al ako mi Gospodin da riječ, vrlo rado ću ju iznjeti ovdje. Što se mene tiče, ova debata je gotova, jer nevidim smila ni kako dalje. A da ostane u svjetlu iskrenog bratskog odnosa, i svjetlu Duha i istine.

Ispričavam se svima i svakome tko se našao/nađe uvrijeđen, namjerno ili slučajno. Gospod mi je svjedok da nikoga nisam htio uvrijediti, niti sam pisao u tome kontekstu.

Krist neka nas posveti, očisti i pripremi za Njegov skori dolazak (tj. naš odlazak, uznesenje Crkve i Duha, a samim time i doba milosti Gospodnje). Marana Tha!

Last edited by vega on 2010-01-14, 16:17; edited 1 time in total

neaktivan

Broj postova: 126

View user profile http://www.illbehonest.com/

Back to top Go down

Post by amos on 2010-01-14, 16:17

Čovjek & Riječ wrote:
amos wrote:... Ne nisi upravu.Sve su to bili vernici, samo što nekima nije bilo jasno o čemu se tu ustvari radi ...
Ne bih rekao, nisu to bila sve braća (u svim navedenim primjerima). Inače, jasno mi je o čemu govoriš i u bibliji su poznate i takve rasprave, ali kada se vode, onda je to jako blago i s puno ljubavi i strpljenja. Ovim nisam htio reći da tebi u tom pogledu nešto nedostaje. Ne znam da li da se više uplićem u ovu diskusiju, jer vidim da ne vrijedi puno ono što kažem (znam po tome što moji savjeti nisu prihvaćeni).

Ej pa ispravio sam se , nisam lepo razumeo. No brate ti možeš i trebaš da se umešaš u ovaj dijalog jer ono što kažeš vredi , samo se ne moramo uvek složiti.Kao i to što Vega i Anče kažu vredi. Da ne vredi ne bismo ni trošili vreme jedni na druge. Znam malo trebamo stati na loptu i udahnuti duboko svi zajedno.
Ali evo da krenem:
1.Vega je jedan brat koji ima jako dobro razumevanje reči i onoga što reč govori bez obzira na to što se ne slažemo oko jedne doktrine.I dok nije bio deo ovog foruma ja sam želeo da bude jer verujem i smatram da da je to jedan iskren brat koji itekako može da pomogne da ovaj forum bude jako dobro informisan.
2.O tebi brate ne treba puno da pričam, pa ti znaš da ja verujem u tvoju iskrenost iako se ne slažemo oko toga dali žene trebaju propovedati .I dalje smatram da si ti jeda iskren brat koji dosta stvari vidi jednako kao i ja, i uveren sam da mogu da učim puno od tebe jednako kao i od Vege.
3 Anče je moja sestra u Gospodu i moj prijatelj i van ovog foruma, jedna jako draga i iskrena sestra, da je hvalim više ne smem da se nebi uobrazila .Ali ona zna jako dobro da moje mišljenje o njoj i njenoj porodici je više nego pozitivno.
Evo udahnuli smo duboko, i polako pa mi smo braća i nema potrebe da mislimo da je ovo ništa drugo nego bratsko sestrinska porodična rasprava, gde se ne slažemo lai se volimo i prihvatamo.

amos

Broj postova: 540

View user profile

Back to top Go down

Post by neaktivan on 2010-01-14, 16:27

amos wrote:Evo udahnuli smo duboko, i polako pa mi smo braća i nema potrebe da mislimo da je ovo ništa drugo nego bratsko sestrinska porodična rasprava, gde se ne slažemo ali se volimo i prihvatamo.

AMEN! (samo da to nebi nekom smrdilo na ekumenu, neka si pročita temu "dali je kraj blizu" =D za svaki slučaj)!!
Gospodin neka nas blagoslovi!

Last edited by vega on 2010-01-14, 16:28; edited 1 time in total

neaktivan

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-01-14, 16:27

amos wrote:... polako pa mi smo braća i nema potrebe da mislimo da je ovo ništa drugo nego bratsko sestrinska porodična rasprava, gde se ne slažemo lai se volimo i prihvatamo.
Braćo moja i sestre nisam ni sumnjao u vas, samo moramo paziti da se situacija ne otme kontroli Duha Ljubavi i Istine. Ipak to nije duh svetog trojstva (što je to, zašto nova riječ za poznate pojmove ?), to je Duh Ljubavi i Istine, ili možemo reći Duh Oca i Sina ? Very Happy
Jeli ovo neki treći stav, ili se i volimo i slažemo ?

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by anče on 2010-01-14, 20:06

Baš ste simpatični, nisam primetila da se neko uvredio i povredio.
Nisam bila kući i zato nisam prisustvovala odvijanju dijaloga, ako je nekome moje neprisustvovanje ličilo na povredjene emocije, sorry.
amos
1.Vega je jedan brat koji ima jako dobro razumevanje reči i onoga što reč govori bez obzira na to što se ne slažemo oko jedne doktrine.I dok nije bio deo ovog foruma ja sam želeo da bude jer verujem i smatram da da je to jedan iskren brat koji itekako može da pomogne da ovaj forum bude jako dobro informisan.
2.O tebi brate ne treba puno da pričam, pa ti znaš da ja verujem u tvoju iskrenost iako se ne slažemo oko toga dali žene trebaju propovedati .I dalje smatram da si ti jeda iskren brat koji dosta stvari vidi jednako kao i ja, i uveren sam da mogu da učim puno od tebe jednako kao i od Vege.

AMEN
vega:
AMEN! (samo da to nebi nekom smrdilo na ekumenu, neka si pročita temu "dali je kraj blizu" =D za svaki slučaj)!!
Gospodin neka nas blagoslovi!

Je, ekumena nije sigurno Very Happy Very Happy
č&r
Braćo moja i sestre nisam ni sumnjao u vas, samo moramo paziti da se situacija ne otme kontroli Duha Ljubavi i Istine. Ipak to nije duh svetog trojstva (što je to, zašto nova riječ za poznate pojmove ?), to je Duh Ljubavi i Istine, ili možemo reći Duh Oca i Sina ? Very Happy
Jeli ovo neki treći stav, ili se i volimo i slažemo ?

Ovo bi trebao da bude kao "čopor" dece koji se u zadnjem delu dvorišta porečkaju, možda i počupaju, ali kada neko u prednjem delu dvorišta dirne nekoga iz "čopora" svi krenu da ga brane bez obzira na različite stavove koje su imali unutar zadnjeg dela dvorišta. Very Happy , bar bi tako trebalo da bude.

Ako smo iskreni, možemo priznati da ne postoje dva čoveka koja sve isto vide, ali razlike u gledanju, Njegovu decu, neće sprečiti da se VOLE.

Pozdrav svima!

Last edited by anče on 2010-01-15, 18:24; edited 1 time in total

anče

Broj postova: 94

View user profile

Back to top Go down

Post by anče on 2010-01-14, 22:13

evo jednog linka kako Mesijanski jevreji vide trojstvo, možda nam malo pomogne u razgovoru

anče

Broj postova: 94

View user profile

Back to top Go down

Post by Loida on 2010-02-05, 15:34

http://siont.net/u-hristu/propovedi/wilkerson_upoz_sv-duha.php

Loida

Broj postova: 121

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-02-10, 10:44

http://www.biblijski-krscani.com/GA/GA006.htm

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by neaktivan on 2010-03-30, 18:10

Pa kad se linkovi stavljaju, pozivam se i ja na isto
http://siont.net/u-hristu/pit-odg/marko.php

Jako ljepo objašnjeno, tj. obrazloženo, zašto onaj tko vjeruje u trojedinog Boga ima razloga za isto.

Naravno, svatko vjeruje za sebe, tako da ne isključujem ničije pravo, već jednostavno iznosim svoje.

neaktivan

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-03-31, 08:22

vega wrote:... Jako ljepo objašnjeno, tj. obrazloženo, zašto onaj tko vjeruje u trojedinog Boga ima razloga za isto.
Naravno, svatko vjeruje za sebe, tako da ne isključujem ničije pravo, već jednostavno iznosim svoje.
Naravno, svatko vjeruje u nešto, ili nekoga i svatko ima pri tome potpunu slobodu. Kažeš, jako lijepo objašnjeno ?
Ja (također) kažem da Božje Pismo (biblija) jako lijepo objašnjava Božju osobnost (malo poduže), međutim pitanje je kako to sve prenijeti nekome tko ne želi (direktno) Božje objašnjenje, nekome tko ne želi Božje Pismo, nego kratki, što kraći i po mogućnosti ubrzani tečaj u kojem će upoznati Boga ?
Jeli to uopće moguće ? (nije !)
Zašto "objašnjavati Boga" nekome tko Ga ne poznaje, zašto ga jednostavno ne uputiti na (neizostavnu) potrebu nanovo rođenja kao što je Isus činio ?
S druge strane onima koji Boga poznaju (i koji sve ovo znaju) čemu nemoguća priča (kao što se svi slažu) o definiciji osobe Boga jedinoga ? Nitko nema koristi od "objašnjavanja Boga", može imati koristi jedino od (u)poznavanja Boga, a Boga ne mogu objasniti niti oni koji Ga zaista poznaju. Jedino On sam može, (ako tako odluči) nekome objaviti samoga sebe.

Interesantno je da je pitanje o trojstvu (na siont.net) postavljeno devetog listopada 2009, a tema "SV. TROJSTVO (OTAC, SIN I DUH SVETI)" se začela na Evanđeosko-pentekostnom forumu, nešto više od mjesec dana prije (prvi kolovoza 2009).

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by neaktivan on 2010-03-31, 14:15

Bilo bi mi draže da si uzeo onu drugu riječ: "obrazloženo"...trebao sam obrisat objašnjeno...
"međutim pitanje je kako to sve prenijeti nekome tko ne želi (direktno) Božje objašnjenje, nekome tko ne želi Božje Pismo..."Pitanje koje mene zanima jest tko je taj "netko". Kad to utvrdimo, tada možemo ići dalje sa "...nego kratki, što kraći i po mogućnosti ubrzani tečaj u kojem će upoznati Boga ?"A i ako utvrdimo da taj "netko" ne želi odnos sa Bogom, opet, smatram da je to njegova individualna stvar. Naravno da takvo što nije moguće, jer se Bog upoznaje: srcem, razumom, i cijelim bićem opčenito. No, opet, ja ne ulazim u to kako tko želi upoznat Boga, ili bolje rečeno shvatit. Biti nanovo rođen, a zaveden od strane laži, ili biti upoznat sa istinom o Bogu, pa ju ne prihvatiti (iz XY razloga), potpuno je isto ukoliko je krajnji cilj promašaj. Zar ne? Pismo kaže i za jedne i za druge: "koji upoznaše pa otpadoše", i "Kome je više povjereno, više će se od njega tražiti".

"Zašto "objašnjavati Boga" nekome tko Ga ne poznaje, zašto ga jednostavno ne uputiti na (neizostavnu) potrebu nanovo rođenja kao što je Isus činio ?"
Zato što i objašnjenje i poziv za nanovorođenje mora (trebao bi) biti u Duhu istine, i želji za istinom općenito. Tek tada to (i jedno i drugo) postiže željeni učinak - osobu dovede pred Boga. U suprotnome, ili raste (samo) znanje, ili se postiže nekakva "lažna sigurnost" poput - "ja sam nanovo rođen, i krstio sam se i sve, i šta ti meni sad kažeš da trebam nanovo rođenje?"

Kažeš da nema koristi od objašnjavanja Boga, uzmimo to ovako: nema koristi od objašnjavanja istine. Nema li doista? Naravno, sve to ovisi o namjerama ljudskih srca i uma, ali dokle god je ta namjera da poznaš Boga što više, do tada nevidim razlog zašto bi bilo što vezano uz Boga i Istinu o Njemu bilo nekorisno. Npr. pri obračenju, sotona me je strašno napadao sa pitanjima poput: a sad je to baš tako kako je to napisano, a sad je Bog baš samo taj Bog koga si upozno, kao da drugi nisu u pravu, a sad ćete samo vi "izabrani" ić u Nebo, a šta s drugima, pa nije Bog tako zao. I bilo je tu dosta toga, većinu odgovora sam dobio kroz bibliju samu, no UVIJEK sam pitao pastora o dotičnom pitanju, čisto da vidim dal sam ispravno otkrio o čemu se radi, i dali ima još nešto. Sumnja (gotovo kao nevjera) je vrlo moćno oružje u sprečavanju Božjeg djela u nama i kroz nas, tako da mi je savršeno jasno kada netko pita nešto više. Naravno, mi se odlučujemo kome vjerovati i što vjerovati, ali dokle god je to sa ciljem upoznavanja istine nevidim kako to može biti loše? Bolje je objasniti u duhu istine, nego biti prevaren pa povjerovati da je i Krist i Otac i Duh, samo jedna osoba koja se po potrebi "transformira" kao se kada u pismu desi. No, imaš ljude koji vjeruju da su nanovo rođeni, (jesu ili nisu, to nije moja stvar, niti me zanima) i vjeruju da se Isus doista transformira, po potrebi. Samim time, da nije poslan od Oca, već da se On sam od sebe poslao. Koliko je to fatalno, samo Bog zna. A nesumnjivo jest da će sotona iz jedne laži nastojati progurati i drugu. Dok na kraju nebude, svi smo mi jedno. Tko "mi" i kakvo "jedno" o tom potom.

P.S. ništa tebi kao kritiku, samo komentar na tvoj.
Božji blagoslov, i Kristov mir sa tobom.

neaktivan

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-03-31, 14:45

vega wrote:... ništa tebi kao kritiku, samo komentar na tvoj.
Božji blagoslov, i Kristov mir sa tobom.
Ukratko : potpuno razumljivo i obostrano brate u Kristu Isusu Very Happy

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-04-01, 09:36

vega wrote:

Pa naravno, za to forumske diskusije i služe.Da iznosimo i uvravamno druge da je ono što verujemo ispravno i biblijski potvrđeno.
Tako eto samo napred, lepo je što si opet sa nama.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-04-14, 16:36

Prebacujem pitanje i brišem temu koja je duplikat.
cito wrote:Da li itko na ovom forumu tvrdi da Isus nije oduvijek
postojao?

amos

View user profile

Back to top Go down

Page 7 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics