Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Jeste li uistinu pozvani?

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Jeste li uistinu pozvani?

Post by Čovjek & Riječ on 2010-08-30, 08:56

Stjepan wrote:Pa jednostavno, zelio sam tim stihom iz Dj, pokazati da postoji samo JEDNO sjeme iz kojega je proizisao cijeli ljudski rod. Bez obzira na koji prijevod se pozivali poanta je ista. Svi smo mi Adamovi potomci, nema drugog sjemena, druge krvi.
Da, shvaćam brate Stjepane.
Obzirom da je ovo tema "Jeste li uistinu pozvani ?", otvorimo jednu novu koja će govoriti upravo o toj temi (sjeme) i to na novom forumu, o poznatim kršćanima koji i danas utječu na naša vjerovanja, pa ih slijedimo, više ili manje. Brat Amos, (a i drugi braća i sestre u Kristu Isusu) slijede učenja William-a M. Branham-a, pa ćemo otvoriti posebnu temu o njemu u kojoj ćemo između ostalog raspraviti i ovu temu (o sjemenu), jer (koliko sam shvatio) to je upravo učenje William M. Branham-a. Obzirom da smo od našeg Boga pozvani sve provjeravati, pa uzimati dobro, a odbacivati loše, odnosno neistinito, mislim da će svi rado ovo prihvatiti i iskazati ono što znaju, pazeći pri tome da ono što su sigurno primili od Duha Istine (rhema), razluče od ljudskih izvora.
Naravno, ne treba ni spominjati, u Duhu Istine i Ljubavi Very Happy

Čovjek & Riječ

Broj postova: 589

View user profile

Back to top Go down

Re: Jeste li uistinu pozvani?

Post by Čovjek & Riječ on 2010-09-10, 10:46

amos wrote:Delimično se slažem sa tobom, sve do zadnje rečenice da su svi deca Adamova. Pokaži mi gde u pismu piše da su svi deca Adamova, pokaži mi u rodoslovljima gde se to Kain nalazi u Adamovoj liniji ? ...
Čovjek pozna svoju ženu Evu, a ona zače i rodi Kajina, pa reče : Muško sam čedo stekla pomoću Jahve ! (Postanak 4:1) ...
Adam pozna svoju ženu te ona rodi sina i nadjenu mu ime Šet. Reče ona : Bog mi dade drugo dijete mjesto Abela, koga ubi Kajin. (Postanak 4:25) ...

Kada pročitam ova dva biblijska događaja (o rođenju Šetovom i Kainovom), ja zaključujem na temelju Riječi da su, kako Šet, tako i Kain djeca Adamova. Nema kalkulacija na prijevodu Adam - čovjek, jer i u 4:1 i 4:25 piše ista riječ : 'âdâm.
Nije mi jasno kako ste (i na temelju čega) William Marion Branham, a i ti, došli do otkrivenja da Kain nije Adamov, nego Zmijčev sin ? Ja se nadam da je tebi jasno i da ćeš i nama pojasniti.

Pozdrav tebi brate Amose u Kristu Isusu izabranom, jer On je od Oca obećani Potomak (sperma - Gal 3:16), sjeme novog Života za sve Adamove potomke rođene od sjemena Adamovog neposluha (nadam se da se čujemo), neka te Bog svemogući čuva i blagoslovi.

Čovjek & Riječ

Broj postova: 589

View user profile

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics