Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Jeste li uistinu pozvani?

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jeste li uistinu pozvani?

Post by Čovjek & Riječ on 2010-07-27, 14:01

amos wrote:... Tako da se u većini slažem sa tvojom tvrdnjom brate, jedino što se treba razmotriti je zašto je Kajin odbio a Avelj prihvatio ?
Very Happy Odgovor je vrlo jednostavan brate : jedan je slušao Boga i pokoravao se Bogu, a drugi ne. Stvar poniznosti srca. Pred Bogom.

Čovjek & Riječ

Broj postova: 589

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-07-27, 14:24

Čovjek & Riječ wrote:
amos wrote:... Tako da se u većini slažem sa tvojom tvrdnjom brate, jedino što se treba razmotriti je zašto je Kajin odbio a Avelj prihvatio ?
Very Happy Odgovor je vrlo jednostavan brate : jedan je slušao Boga i pokoravao se Bogu, a drugi ne. Stvar poniznosti srca. Pred Bogom.

Zašto kada su bili obojica u istoj poziciji jedan je imao ponizni stav srca a drugi nije ? U čemu je razlika između njih dvojice ?

amos

Broj postova: 540

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-07-28, 09:05

amos wrote:Zašto kada su bili obojica u istoj poziciji jedan je imao ponizni stav srca a drugi nije ? U čemu je razlika između njih dvojice ?
Upravo u stavu srca (svatko radi kako je srcem odlučio).
Na Božju riječ Kain je ostao i dalje tvrda srca. Još uvijek je imao šansu, jer kada je prinio svoju žrtvu Bog ga je opomenuo, rekao mu je : Zašto si ljut ? Zašto ti je lice namrgođeno ? Jer ako pravo radiš, vedrinom odsijevaš. Kain nije radio pravo, ali Bog mu je ipak dao šansu : A ne radiš li pravo, grijeh ti je kao zvijer na pragu što na te vreba; još mu se možeš oduprijeti.
Međutim, Kain je ostao tvrda srca. Umjesto da je pitao, da je tražio od Boga, on je i dalje ostao tvrda srca. Umjesto da sluša (i čuje) Boga, on je ubio svoga brata, pravednika. To je bio Kainov izbor, izbor njegova srca : ne poslušati Boga (i iskoristiti svoju šansu), nego ostati tvrd, ohol, u svom srcu, te ubiti svoga (pravednog) brata. Još jednom : to je bio Kainov izbor. Bog je učinio sve da se to promjeni, ali izbor je bio Kainov.
Zaslužio je prokletstvo smrti, jer prekršio je glavnu, odnosno (dvije) glavne zapovijedi, kako "Mojsijeve", tako i Isusove : tko ljubi Boga, neka ljubi i brata svoga (I Ivanova 4:21)

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-07-28, 12:23

Čovjek & Riječ wrote:
amos wrote:Zašto kada su bili obojica u istoj poziciji jedan je imao ponizni stav srca a drugi nije ? U čemu je razlika između njih dvojice ?
Upravo u stavu srca (svatko radi kako je srcem odlučio).
Na Božju riječ Kain je ostao i dalje tvrda srca. Još uvijek je imao šansu, jer kada je prinio svoju žrtvu Bog ga je opomenuo, rekao mu je : Zašto si ljut ? Zašto ti je lice namrgođeno ? Jer ako pravo radiš, vedrinom odsijevaš. Kain nije radio pravo, ali Bog mu je ipak dao šansu : A ne radiš li pravo, grijeh ti je kao zvijer na pragu što na te vreba; još mu se možeš oduprijeti.
Međutim, Kain je ostao tvrda srca. Umjesto da je pitao, da je tražio od Boga, on je i dalje ostao tvrda srca. Umjesto da sluša (i čuje) Boga, on je ubio svoga brata, pravednika. To je bio Kainov izbor, izbor njegova srca : ne poslušati Boga (i iskoristiti svoju šansu), nego ostati tvrd, ohol, u svom srcu, te ubiti svoga (pravednog) brata. Još jednom : to je bio Kainov izbor. Bog je učinio sve da se to promjeni, ali izbor je bio Kainov.
Zaslužio je prokletstvo smrti, jer prekršio je glavnu, odnosno (dvije) glavne zapovijedi, kako "Mojsijeve", tako i Isusove : tko ljubi Boga, neka ljubi i brata svoga (I Ivanova 4:21)

Tako je slažem se sa svim rečenim. No moje je pitanje više usmereno na to zašto je Kain bio nepravedan a Avelj pravedan. Vidiš ja verujem da ono što jesmo proizvodi naša dela, te je Kain bio ubica pre nego je ubio, jer to što je on i postupio tako samo pokazuje da je on bio ubica a ubistvo je samo manifestacija onoga što on jeste.
Kada Gospod Isus odgovara u :
Mat 12:33 Ili usadite drvo dobro, i rod njegov biće dobar; ili usadite drvo zlo, i rod njegov zao biće; jer se po rodu drvo poznaje.
Mat 12:34 Porodi aspidini! kako možete dobro govoriti, kad ste zli? jer usta govore od suviška srca.
On postavlja jedno retoričko pitanje kako ? Ali hoće reći nemoguće je. Stoga gledano tako Kajin je postupao loše jer je bio loš, a Avelj je postupao dobro jer je bio dobar.Stoga koji bi bio odgovor iz reči zašto je Kajin bio takav kakav je bio ? Ne zašto je Kajin uradio to što je uradio, već zašto je bio ?
To je meni jako zanimljivo pitanje, šta je to bilo u njemu druačije od njegovog brata Avelja, bili su blizanci , u isto vreme rođeni a opet drugačiji, u čemu je tu stvar? Ja imam svoju tvrdnju no voleo bih da čujem tebe šta misliš o tome.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-07-28, 12:53

amos wrote:... No moje je pitanje više usmereno na to zašto je Kain bio nepravedan a Avelj pravedan. Vidiš ja verujem da ono što jesmo proizvodi naša dela, te je Kain bio ubica pre nego je ubio, jer to što je on i postupio tako samo pokazuje da je on bio ubica a ubistvo je samo manifestacija onoga što on jeste.
I ja i ti znamo (a i svako drugi tko vjeruje Božjoj Riječi) da se pravednost postiže isključivo po vjeri, naime samo vjera se uračunava u pravednost. Tako zadobivena pravednost dolazi od Boga, po Isusu Kristu, te je to jedini način i bilo koji drugi način ne čini čovjeka pravednim, a ni dobrim, svi su odvojeni od Boga, jer su potomci, djeca Adamova.
U onome tko je pravedan na takav način (vjerom) nastanjuje se Kristov Duh koji čini (nastavlja) Božja djela na slavu Božju, pa tek time pravednik postaje drugačije stvorenje. Da je netko pravedan na neki drugačiji način, hereza je i to vrhunska Antikristovska, da se netko od ljudi rodio dobar i da mu nije potrebno postati novim stvorenjem, pravednošću Kristovom, također. Svi ljudi rođeni su zli (uključujući i Kaina i Abela), odvojeni od Boga i svima je Božja pravednost potrebna da bi postali nova stvorenja, prijatelji Božji, štoviše sinovi i kćeri.
Mat 12:33 Ili usadite drvo dobro, i rod njegov biće dobar; ili usadite drvo zlo, i rod njegov zao biće; jer se po rodu drvo poznaje.
Mat 12:34 Porodi aspidini! kako možete dobro govoriti, kad ste zli? jer usta govore od suviška srca.
On postavlja jedno retoričko pitanje kako ? Ali hoće reći nemoguće je. Stoga gledano tako Kajin je postupao loše jer je bio loš, a Avelj je postupao dobro jer je bio dobar.Stoga koji bi bio odgovor iz reči zašto je Kajin bio takav kakav je bio ? Ne zašto je Kajin uradio to što je uradio, već zašto je bio ?
To je meni jako zanimljivo pitanje, šta je to bilo u njemu druačije od njegovog brata Avelja, bili su blizanci , u isto vreme rođeni a opet drugačiji, u čemu je tu stvar? Ja imam svoju tvrdnju no voleo bih da čujem tebe šta misliš o tome.
Mislim da je to odgovor koji te interesirao. Kain i Abel nisu se rodili drugačiji, oni su postali drugačiji i to svojom voljom. Jedan je prihvatio blagoslov Božji koji mu je ponuđen, a drugi je Boga odbio, iako je i njemu blagoslov ponuđen, on ga je odbio i ostao samovoljan, odvojen od Života.

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-07-28, 13:53

Čovjek & Riječ wrote:I ja i ti znamo (a i svako drugi tko vjeruje Božjoj Riječi) da se pravednost postiže isključivo po vjeri, naime samo vjera se uračunava u pravednost. Tako zadobivena pravednost dolazi od Boga, po Isusu Kristu, te je to jedini način i bilo koji drugi način ne čini čovjeka pravednim, a ni dobrim, svi su odvojeni od Boga, jer su potomci, djeca Adamova.

Delimično se slažem sa tobom, sve do zadnje rečenice da su svi deca Adamova.Pokaži mi gde u pismu piše da su svi deca Adamova, pokaži mi u rodoslovljima gde se to Kain nalazi u Adamovoj liniji ?
U onome tko je pravedan na takav način (vjerom) nastanjuje se Kristov Duh koji čini (nastavlja) Božja djela na slavu Božju, pa tek time pravednik postaje drugačije stvorenje. Da je netko pravedan na neki drugačiji način, hereza je i to vrhunska Antikristovska, da se netko od ljudi rodio dobar i da mu nije potrebno postati novim stvorenjem, pravednošću Kristovom, također.

Slažem se sa ovom kontatacijom u potpunosti.Niko ne može zadobiti pravdu i pravednost izvan Hrista, sve što je dobro i pravedno dolazi od Njega, tako da ne postoji način ni put osim Isusa Hrista iz biblije.No seti se u doba Kajina i Avelja nije bilo tako zar ne ? A mi pričamo o tom vremenu, tada su važila drugačija pravila, tada još ni zakon nije postojao, druge okolnosti, jedini greh koji je postojao je bio događaj u vrtu, Kajin je prvi lažov i ubica na zemlji, hm pitam se na koga je povukao te osobine, ko je ubica i lažov od početka pored Kajina.
Svi ljudi rođeni su zli (uključujući i Kaina i Abela), odvojeni od Boga i svima je Božja pravednost potrebna da bi postali nova stvorenja, prijatelji Božji, štoviše sinovi i kćeri.

Pardon, pričamo o Kaijinu i Avelju, dakle jedan i drugi su bili religiozni, i jedan i drugi su hteli da prinesu žrtvu ali Bog je odbio Kajinovu žrtvu. Zašto i kako je Avelj znao da treba biti krvna žrtva po kojoj će biti prihvaćen a Kajin to nije znao. Ok mi znamo da je jedan uradio kako treba a drugi kako ne treba, mi znamo da su dela Kajina bila zla a njegova brata pravedna, no pitanje je zašto je to tako bilo, u čemu je tu stvar.Ako se zadubiš u reč naćićeš odgovor u jednom stihu iz biblije, zašto je Kajin bio takav kakav je bio.
Mislim da je to odgovor koji te interesirao. Kain i Abel nisu se rodili drugačiji, oni su postali drugačiji i to svojom voljom. Jedan je prihvatio blagoslov Božji koji mu je ponuđen, a drugi je Boga odbio, iako je i njemu blagoslov ponuđen, on ga je odbio i ostao samovoljan, odvojen od Života.[/quote]
Dakako da su se rodili drugačiji. Njihov način života je bio drugačiji, mi se ponašamo u skladu sa onim što jesmo, mi ne donosimo odluke kontra nas, već u skladu sa nama, i njihov život i odluke pokazuju da su oni bili različiti itekako.Možemo više o tome ako želiš.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-07-29, 09:17

amos wrote:... Delimično se slažem sa tobom, sve do zadnje rečenice da su svi deca Adamova.Pokaži mi gde u pismu piše da su svi deca Adamova, pokaži mi u rodoslovljima gde se to Kain nalazi u Adamovoj liniji ?
Nije li Adam prvi čovjek kojega je Bog stvorio (od zemlje) ? A Eva prva žena od Adama uzeta (Bog je stvorio od rebra Adamovog) da budu jedno tijelo (čovjek) ? Ako jest, nisu li svi poslije njega njegovi potomci ? Rođeni, (ne stvoreni) od čovjeka, Adama i Eve. Nije li Kain njihov sin ? Čovjek pozna svoju ženu Evu, a ona zače i rodi Kajina ... (Po 4:1), ili kako kaže KJV : And Adam knew Eve his wife; and she conceived, and bare Cain ...
Mislim da je to jasno i da nije potrebno posebno dokazivati, ali eto.
... No seti se u doba Kajina i Avelja nije bilo tako zar ne ? A mi pričamo o tom vremenu, tada su važila drugačija pravila, tada još ni zakon nije postojao, druge okolnosti, jedini greh koji je postojao je bio događaj u vrtu, Kajin je prvi lažov i ubica na zemlji, hm pitam se na koga je povukao te osobine, ko je ubica i lažov od početka pored Kajina.
Od koga je to povukao, potpuno je jasno, povukao je od Oca svih lažova.
Kako je bilo onda, tako je i danas, ništa se nije promjenilo, netko sluša Vraga-lažova, a netko Boga-Istinu, onome tko sluša (i prima) laži, otac je Lažov, a onome tko sluša i prima Istinu, Otac je Bog. Jednostavno Very Happy ... i tako je bilo uvijek, od početka.
Što se tiče pravila, ona se nisu mjenjala, uvijek su bila ista, kao što je i Krist uvijek isti; jučer, danas i sutra.
To što mi ne znamo i ne razumijemo neke stvari (nisu nam objavljene, jer nam nisu bitne ?) ne mjenja ništa. Pismo je pisano za nas danas, u ono vrijeme nije ga bilo ... i u njemu je objavljeno sve ono što je ljudima (vjernicima) danas bitno-potrebno za život s Bogom.
Pardon, pričamo o Kaijinu i Avelju, dakle jedan i drugi su bili religiozni, i jedan i drugi su hteli da prinesu žrtvu ali Bog je odbio Kajinovu žrtvu. Zašto i kako je Avelj znao da treba biti krvna žrtva po kojoj će biti prihvaćen a Kajin to nije znao. Ok mi znamo da je jedan uradio kako treba a drugi kako ne treba, mi znamo da su dela Kajina bila zla a njegova brata pravedna, no pitanje je zašto je to tako bilo, u čemu je tu stvar.
Vjerom.
Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain.
Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori.
(Heb 11:4)
Ovaj stih nam govori da nije baš tako, kako ti pretpostavljaš.
Abel je vjerom (ne našom, nego svojom) prinio bolju žrtvu nego Kain i Bog je posvjedočio njegovu pravednost, njemu, a i nama vjernicima, kojima on još i danas govori.
Ako se zadubiš u reč naćićeš odgovor u jednom stihu iz biblije, zašto je Kajin bio takav kakav je bio.
Da ? Zašto ? Koji je to stih ?
Dakako da su se rodili drugačiji. Njihov način života je bio drugačiji, mi se ponašamo u skladu sa onim što jesmo, mi ne donosimo odluke kontra nas, već u skladu sa nama, i njihov život i odluke pokazuju da su oni bili različiti itekako.Možemo više o tome ako želiš.
Mislim da je iz gore rečenog potpuno jasno da su Kain i Abel bili različiti .... i u čemu su različiti ... i da nema smisla pokušavati to izmjeniti da bi se uklopilo u neke teorije o preodređenju, pozvanju, ili bilo čemu drugom ...
To bi bilo jako loše ... međutim ako ti misliš da je potrebno nešto bitno nadodati, izvoli.

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-07-29, 16:18

Čovjek & Riječ wrote:
Mislim da je to jasno i da nije potrebno posebno dokazivati, ali eto.

Ja mislim da jeste bitno itekako, no kao što sam ti već sugerisao trebao bi pogledati malo po rodoslovljima i ustanovićeš da se Kajin ne nalazi niujednom rodoslovlju Adamovom.Za to postoji jedan jako važan razlog.Tu u tekstu piše da je Eva zatrudnjela i rodila Kajina i potom Avelja. Nigde ne piše da je Adam ponovo spoznao Evu i da je zatrudnela i rodila Avelja.Dakle njih dvojica možemo videti iz teksta su definitivno rođeni kao blizanci i Eva definitivno jeste zatrudnela sa Adamom , no izgleda da nije samo sa Adamom jer Kajina nema nigde u Adamovoj liniji. Sa druge strane biblija kaže da je Eva majka svih živih ali nigde da je Adam otac svih živih.
Od koga je to povukao, potpuno je jasno, povukao je od Oca svih lažova.

Upravo tako , lepo si to rekao, đavo je Otac svih lažova , a Kajin je prvi lažov stoga znači Kajinov otac je đavo.
Kako je bilo onda, tako je i danas, ništa se nije promjenilo, netko sluša Vraga-lažova, a netko Boga-Istinu, onome tko sluša (i prima) laži, otac je Lažov, a onome tko sluša i prima Istinu, Otac je Bog. Jednostavno ... i tako je bilo uvijek, od početka.
Što se tiče pravila, ona se nisu mjenjala, uvijek su bila ista, kao što je i Krist uvijek isti; jučer, danas i sutra.
To što mi ne znamo i ne razumijemo neke stvari (nisu nam objavljene, jer nam nisu bitne ?) ne mjenja ništa. Pismo je pisano za nas danas, u ono vrijeme nije ga bilo ... i u njemu je objavljeno sve ono što je ljudima (vjernicima) danas bitno-potrebno za život s Bogom.

Slažem se .
Vjerom.
Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain.
Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori.
(Heb 11:4)
Ovaj stih nam govori da nije baš tako, kako ti pretpostavljaš.
Abel je vjerom (ne našom, nego svojom) prinio bolju žrtvu nego Kain i Bog je posvjedočio njegovu pravednost, njemu, a i nama vjernicima, kojima on još i danas govori.

Tako je Avelj je imao nešto što Kajin nie imao, veru. Problem nastupau jednoj stvari , od koga dolazi vera ? Ja verujem da dolazi od Boga, a ti ? Tako da je i veru i otkrivenje Avelj primio od Boga.Isus kaže da niko nemože doći k Njemu ako ga ne prizove(privuče) Otac .Stoga ta vera dolazi apsolutno od Oca ka sinovima , i sinovi se odazivaju jer pripadaju Ocu reč kaže od pre postanka sveta (Eph 1:4 ) su predodređeni za to , jer su sinovi.
Da ? Zašto ? Koji je to stih ?
1Jn 3:12 Ne kao što Kain bješe od nečastivoga i zakla brata svojega. I za koji ga uzrok zakla? Jer djela njegova bijahu zla, a brata mu pravedna. Kužiš Kajin nije bio od Adama , nije bio iz njegove linije , bio je iz zmijine linije. Zato Ivan Krstitelj kaže : Zmijski rode a Isus kaže u : Joh 8:39 Odgovoriše i rekoše mu: otac je naš Avraam. Isus im reče: kad biste vi bili djeca Avraamova, činili biste djela Avraamova.
Joh 8:40 A sad gledate mene da ubijete, čovjeka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga: tako Avraam nije činio. Joh 8:41 Vi činite djela oca svojega. Tada mu rekoše: mi nijesmo rođeni od kurvarstva: jednoga oca imamo Boga. Joh 8:42 A Isus im reče: kad bi Bog bio vaš otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me on posla. Joh 8:43 Zašto ne razumijete govora mojega? Jer ne možete riječi mojijeh da slušate. Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Pročitaj pažljivo te stihove ako možeš samo uhvatiti ono što pokušavam da ti pokažem, no ako ne možeš nema veze. Da ima još jedan stih koji je zanimljiv, pazi ovo poređenje.

Pro 30:20 Taki je put kurvin: jede, i ubriše usta, pa veli: nijesam učinila zla.

Gen 3:6 I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra roda s njega i okusi, pa dade i mužu svojemu, te i on okusi.

Gen 4:1 Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Kajina, i reče: dobih čovjeka od Gospoda.

1 Timoteju 2.14i Adam nije zaveden, a žena je, zavedena, učinila prekršaj.

Eto polako pročitaj i reci mi dali možeš videti tu nešto zanimljivo, prođi polako više puta ako treba. Nešto malo za promisti.

Mislim da je iz gore rečenog potpuno jasno da su Kain i Abel bili različiti .... i u čemu su različiti ... i da nema smisla pokušavati to izmjeniti da bi se uklopilo u neke teorije o preodređenju, pozvanju, ili bilo čemu drugom ...
To bi bilo jako loše ... međutim ako ti misliš da je potrebno nešto bitno nadodati, izvoli.

Predodređenje, pozvanje su biblijske činjenice i možeš da žmuriš koliko god hoćeš pred njima , ali one pišu u reči kristalno jasno .No ako ti ne želiš ono što piše da prihvatiš tako kako jeste to nije moja stvar, moje je da pokažem u pismu gde piše, pa ko voli nek izvoli .

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-07-30, 09:38

amos wrote:... Ja mislim da jeste bitno itekako, no kao što sam ti već sugerisao trebao bi pogledati malo po rodoslovljima i ustanovićeš da se Kajin ne nalazi niujednom rodoslovlju Adamovom.Za to postoji jedan jako važan razlog.Tu u tekstu piše da je Eva zatrudnjela i rodila Kajina i potom Avelja. Nigde ne piše da je Adam ponovo spoznao Evu i da je zatrudnela i rodila Avelja.Dakle njih dvojica možemo videti iz teksta su definitivno rođeni kao blizanci i Eva definitivno jeste zatrudnela sa Adamom , no izgleda da nije samo sa Adamom jer Kajina nema nigde u Adamovoj liniji. Sa druge strane biblija kaže da je Eva majka svih živih ali nigde da je Adam otac svih živih.
Shvaćam, otprilike što želiš (što želi WMB) kazati : Abel i Kain su braća, ali jedan je zmijski porod, a drugi Adamov (mislim da se krećeš po prilično kliskom terenu, a bez potrebe).
Međutim to nije točno, Adam je zmijski rod, a njegova djeca njegov (dakle također zmijski), pa su njegova djeca oba rođenjem jednaka i u potrebi izmirenja s Bogom.
Adam je dakle prvi krivac, jer radi njega na sve dođe Smrt (I Kor 15:21).
Tako je Avelj je imao nešto što Kajin nie imao, veru. Problem nastupau jednoj stvari , od koga dolazi vera ? Ja verujem da dolazi od Boga, a ti ? Tako da je i veru i otkrivenje Avelj primio od Boga.
Apsolutno od Boga.
Međutim Bog kuca na vrata svakog (Svi će biti učenici Božji) ljudskog srca i vjerom nagrađuje samo srce, koje se da od Boga poučiti.
Isus kaže da niko nemože doći k Njemu ako ga ne prizove(privuče) Otac .
Točno, međutim Bog poziva sve, a samo se neki odazivaju : Svi će biti učenici Božji. Tko god čuje od Oca i pouči se, dolazi k meni. To ne ovisi o Bogu, on želi povratak svih Adamovih potomaka (kojima je Otac Đavo i koji vrše Njegovu volju), to ovisi o onome tko se odaziva, ili ne odaziva, o njegovom srcu.
Stoga ta vera dolazi apsolutno od Oca ka sinovima , i sinovi se odazivaju jer pripadaju Ocu reč kaže od pre postanka sveta (Eph 1:4 ) su predodređeni za to , jer su sinovi.
Svi su sinovi u Isusu Kristu, samo što se neki vraćaju Ocu u Istini, a neki to ne žele. Mislim da si u svim svojim razmatranjima zanemario da čovjek ima svoju slobodnu volju preko koje Bog nikada ne ide.
... zakla brata svojega. I za koji ga uzrok zakla? Jer djela njegova bijahu zla, a brata mu pravedna. Kužiš Kajin nije bio od Adama , nije bio iz njegove linije , bio je iz zmijine linije.
Da, isto kao što je iz Zmijine linije onaj "brat" koji (danas) kaže kako je on Kristov, a s druge strane mrzi (ubistvo : I Ivanova 3:15) svoga brata (ne žrtvuje svoj život za njega) koji isto tako kaže da je Kristov. Dakle, po ovom se raspoznaju djeca Božja i djeca đavolska: tko god ne čini pravde i tko ne ljubi brata, nije od Boga (I Ivanova 3:10). Takav nije od Boga, jer da voli Boga (slušao bi Njegove zapovijedi, pa bi) volio i svakog pravednika, od Boga nanovo rođenog (I Ivanova).
Zato Ivan Krstitelj kaže : Zmijski rode a Isus kaže u : Joh 8:39 Odgovoriše i rekoše mu: otac je naš Avraam. Isus im reče: kad biste vi bili djeca Avraamova, činili biste djela Avraamova.
Joh 8:40 A sad gledate mene da ubijete, čovjeka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga: tako Avraam nije činio. Joh 8:41 Vi činite djela oca svojega. Tada mu rekoše: mi nijesmo rođeni od kurvarstva: jednoga oca imamo Boga. Joh 8:42 A Isus im reče: kad bi Bog bio vaš otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me on posla. Joh 8:43 Zašto ne razumijete govora mojega? Jer ne možete riječi mojijeh da slušate. Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Amen !
Predodređenje, pozvanje su biblijske činjenice i možeš da žmuriš koliko god hoćeš pred njima , ali one pišu u reči kristalno jasno .No ako ti ne želiš ono što piše da prihvatiš tako kako jeste to nije moja stvar, moje je da pokažem u pismu gde piše, pa ko voli nek izvoli .
Da, divno si to rekao Very Happy, moje je da kažem istinu, bolje rečeno da ukažem na Istinu.
Međutim nije mi jasno; zašto misliš da bi (netko) bježao od predodređenja, ili pozvanja ?
Možda da, od takvoga koje ti slušaš i propovijedaš, u kojem su neki Bogu draži, a neki manje dragi (i nikada neće biti), ali zašto bi netko bježao od pozvanja i preodređenja u Kristu Isusu u kojem je svaki, baš svaki čovjek preodređen i pozvan, dakle Nade ima za sve !
To se inače zove radosna vijest i jako ljuti Đavla koji je ubojica ljudi od početka.

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-08-01, 08:28

Čovjek & Riječ wrote:
amos wrote:... Ja mislim da jeste bitno itekako, no kao što sam ti već sugerisao trebao bi pogledati malo po rodoslovljima i ustanovićeš da se Kajin ne nalazi niujednom rodoslovlju Adamovom.Za to postoji jedan jako važan razlog.Tu u tekstu piše da je Eva zatrudnjela i rodila Kajina i potom Avelja. Nigde ne piše da je Adam ponovo spoznao Evu i da je zatrudnela i rodila Avelja.Dakle njih dvojica možemo videti iz teksta su definitivno rođeni kao blizanci i Eva definitivno jeste zatrudnela sa Adamom , no izgleda da nije samo sa Adamom jer Kajina nema nigde u Adamovoj liniji. Sa druge strane biblija kaže da je Eva majka svih živih ali nigde da je Adam otac svih živih.
Shvaćam, otprilike što želiš (što želi WMB) kazati : Abel i Kain su braća, ali jedan je zmijski porod, a drugi Adamov (mislim da se krećeš po prilično kliskom terenu, a bez potrebe).
Međutim to nije točno, Adam je zmijski rod, a njegova djeca njegov (dakle također zmijski), pa su njegova djeca oba rođenjem jednaka i u potrebi izmirenja s Bogom.
Adam je dakle prvi krivac, jer radi njega na sve dođe Smrt (I Kor 15:21).

Izvini ali reč Božija jasno uči čiji je Adam sin :
Luk 3:38 Sina Enosova, sina Sitova, sina Adamova, sina Božijega.

Apsolutno od Boga.
Međutim Bog kuca na vrata svakog (Svi će biti učenici Božji) ljudskog srca i vjerom nagrađuje samo srce, koje se da od Boga poučiti.

Pa zašto onda i Kajin nije dobio to otkrivenje , zar misliš da je on žrtvovao kontra otkrivenju iako ga je dobio, a ako nije zašto nije dobio?
Točno, međutim Bog poziva sve, a samo se neki odazivaju : Svi će biti učenici Božji. Tko god čuje od Oca i pouči se, dolazi k meni. To ne ovisi o Bogu, on želi povratak svih Adamovih potomaka (kojima je Otac Đavo i koji vrše Njegovu volju), to ovisi o onome tko se odaziva, ili ne odaziva, o njegovom srcu.

To i jeste upravo to o čemu želim da razmatramo, zašto su jedni takvi u srcu da prihvataju reč, a jedni takvi u srcu da ne prihvataju reč ?
Svi su sinovi u Isusu Kristu, samo što se neki vraćaju Ocu u Istini, a neki to ne žele. Mislim da si u svim svojim razmatranjima zanemario da čovjek ima svoju slobodnu volju preko koje Bog nikada ne ide.

Pa zašto neki onda biraju slobodnom voljom da priđu Bogu a neki ne , u čemu je razlika?
Da, isto kao što je iz Zmijine linije onaj "brat" koji (danas) kaže kako je on Kristov, a s druge strane mrzi (ubistvo : I Ivanova 3:15) svoga brata (ne žrtvuje svoj život za njega) koji isto tako kaže da je Kristov. Dakle, po ovom se raspoznaju djeca Božja i djeca đavolska: tko god ne čini pravde i tko ne ljubi brata, nije od Boga (I Ivanova 3:10). Takav nije od Boga, jer da voli Boga (slušao bi Njegove zapovijedi, pa bi) volio i svakog pravednika, od Boga nanovo rođenog (I Ivanova)

Mnogi danas imaju učenje da mrze na ubistvo, to nije svojstveno sam Hrišćanima, danas je ljubav i tolerancija rasprostranjena nauka, no ne znači nužno da je neko ko se ne slaže sa ovim što govorim zmijino seme, ja to nisam rekao.Čak šta više mi do samog kraja ne možemo znati ko jeste a ko nije zmijino seme. Juda je do samog kraja bio kao i svi drugi apostoli, niko nije sumnjao na njega, samo je Isus znao, i On i danas to zna, nama ljudima nije dano da to vidimo.A i pred svega ja verujem u dve grupe vernika, jedni će prihvatii poruku časa i ići u uznesenje, a neki će nakon uznesenja proći kroz velike nevolje i u krvi dati svedočanstvo i biti sa Bogom, tako da je iskljčena opcja da svakoga ko veruje drugačije od mene proglašavam zmijinim semenom.Za mene su to samo ljudi bez otkrivenja o reči, ali idalje moja braća.
Da, divno si to rekao , moje je da kažem istinu, bolje rečeno da ukažem na Istinu.
Međutim nije mi jasno; zašto misliš da bi (netko) bježao od predodređenja, ili pozvanja ?
Možda da, od takvoga koje ti slušaš i propovijedaš, u kojem su neki Bogu draži, a neki manje dragi (i nikada neće biti), ali zašto bi netko bježao od pozvanja i preodređenja u Kristu Isusu u kojem je svaki, baš svaki čovjek preodređen i pozvan, dakle Nade ima za sve !

To što si sada rekao pokaži mi u reči, gde piše da je svako pozvan i predodređen, a ja ću ti onda pokazati gde u reči piše da to nije tako, i po čemu nije tako i zašto nije tako.
To se inače zove radosna vijest i jako ljuti Đavla koji je ubojica ljudi od početka.

Čuj za nekoga je to radosna vest a za nekog nije brate, apostol Pavle kaže da :
2Co 2:15 Jer smo mi Hristov miris Bogu i među onima koji se spasavaju i koji ginu: Jednima dakle miris smrtni za smrt, a drugima miris životni za život. I za ovo ko je vrijedan?
Tako da je to radosne vest za one koji prihvataju, đavola ne ljute oni što odbijaju radosnu vest, on se raduje nad tim.On se ljuti kada sinovi i kćeri Božije dolaze do pune istine evanđelja, onda za njega tu više nema mesta, biva u potpunosti razotkriven, i zato se i buni i protivi svakom poznanju istine, jer istina oslobađa od robovanja telu i grehu, i njemu samom kroz to.
Mada Isus je rekao kada su domaćina zvali Velzevulom, koliko još koliko više njegove domaće, nas.
Mir sa tobom brate .

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by Stjepan on 2010-08-16, 03:20

Pazite da vas tko ne prevari filozofijom i praznom prijevarom po predaji ljudi, po počelima ovoga svijeta, a ne po Kristu...Kol. 2: 8

Neka vas nitko ne liši nagrade, pokušavajući to smjernošću i štovanjem anđela te ponoseći se stvarima što ih je tobože vidio. Takav se uzalud nadima svojom tjelesnom pameću, a ne drži se Glave od koje sve tijelo, s pomoću zglobova i sveza složno i sastavljeno, raste rastom Božijim. Kol. 2: 18-19

Kao što sam te zamolio kad sam odlazio u Makedoniju, ostani u Efezu da zapovijediš nekima, neka ne iznose drugi nauk i neka se ne bave bajkama i beskrajnim rodoslovljima. To izaziva više prepiranja, a ne posvećuje pozor Božjem naumu koji se ostvaruje po vjeri. Svrha je zapovijedi ljubav iz čista srca, dobre savjesti i iskrene vjere. Neki zastraniše od toga te odlutaše u isprazne govore. Hoće biti učitelji Zakona, a ne razumiju što govore ni što tvrde. 1. Tim 1:3-7

On je od jednoga stvorio sav ljudski rod i rasporedio po svoj zemaljskoj površini; postavio je određena vremena i granice za prebivanje ljudi. Djela 17:26 - Ivan Šarić

Krađić - ....i učinio je od jedne krvi sav rod čovjećji...
Rupčić - ...On je izveo sav ljudski rod od jednoga ćovjeka.....
Duda/Fučak ...Od jednoga sazda cijeli ljudski rod....
NZPT-...Od jedne je krvi izveo svaki ljudski narod...

Pitanje: Da li dosita da uvijek činimo ono što jesmo? Što je sa Ap. Pavlom koji je rekao da čini ono što ne želi, jer u svom tijeli osjeti zakon tijela koji se protivi Duhu.

Milost Gospodnja sa svima nama jer ju zaista trebamo.

Stjepan

Broj postova: 9

View user profile http://www.sinovi-kraljevstva.com

Back to top Go down

Post by amos on 2010-08-17, 14:57

michael_satler wrote:Pazite da vas tko ne prevari filozofijom i praznom prijevarom po predaji ljudi, po počelima ovoga svijeta, a ne po Kristu...Kol. 2: 8

Slažem se .

Neka vas nitko ne liši nagrade, pokušavajući to smjernošću i štovanjem anđela te ponoseći se stvarima što ih je tobože vidio. Takav se uzalud nadima svojom tjelesnom pameću, a ne drži se Glave od koje sve tijelo, s pomoću zglobova i sveza složno i sastavljeno, raste rastom Božijim. Kol. 2: 18-19

Amen
Kao što sam te zamolio kad sam odlazio u Makedoniju, ostani u Efezu da zapovijediš nekima, neka ne iznose drugi nauk i neka se ne bave bajkama i beskrajnim rodoslovljima. To izaziva više prepiranja, a ne posvećuje pozor Božjem naumu koji se ostvaruje po vjeri. Svrha je zapovijedi ljubav iz čista srca, dobre savjesti i iskrene vjere. Neki zastraniše od toga te odlutaše u isprazne govore. Hoće biti učitelji Zakona, a ne razumiju što govore ni što tvrde. 1. Tim 1:3-7

Amen
On je od jednoga stvorio sav ljudski rod i rasporedio po svoj zemaljskoj površini; postavio je određena vremena i granice za prebivanje ljudi.

Ne slažem se jer to ne piše u reči nego piše od jedne krvi.
Act 17:26 And hath made of one blood all nations of men for to dwell on all the face of the earth, and hath determined the times before appointed, and the bounds of their habitation;
Tako da ne treba se igrati prepravljanja pisma kako nama odgovara već pročitati kako piše. Možemo da proverimo malo dublje te stvari i rado ću razgovarati na tu temu sa tobom, no samo nemojmo se zaletati . U originalnom grčkom piše ta fina reč :
αἷμα -aima-hah'ee-mah koja znači po Strongovov rečniku :
Of uncertain derivation; blood, literally (of men or animals), figuratively (the juice of grapes) or specifically (the atoning blood of Christ); by implication bloodshed, also kindred: - blood.

Djela 17:26 - Ivan Šarić

Krađić - ....i učinio je od jedne krvi sav rod čovjećji...
Rupčić - ...On je izveo sav ljudski rod od jednoga ćovjeka.....
Duda/Fučak ...Od jednoga sazda cijeli ljudski rod....
NZPT-...Od jedne je krvi izveo svaki ljudski narod...

Iz gore navedenog smo pokazali da su ova dva boldana prevoda netačna.
Pitanje: Da li dosita da uvijek činimo ono što jesmo? Što je sa Ap. Pavlom koji je rekao da čini ono što ne želi, jer u svom tijeli osjeti zakon tijela koji se protivi Duhu.

Da mi činimo ono što jesmo, jer ako imamo Svetog Duha mi to jesmo sa svim našim unutrašnjim borbama, ako nemamo mi smo opet to što jesmo. Mada to bi bila više filozofska rasprava. No evo da ti postavim jedno pitanje : Šta misliš dali se čovek može svojom slobodnom voljom odlučiti na spasenje ili je potrebno da Bog deluje predhodno na njegov ili njen život ?
Eto to bi bio početak naše diskusije pa da vidimo gde će nas to odvesti.

Milost Gospodnja sa svima nama jer ju zaista trebamo.

I sa tobom isto Very Happy

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-08-26, 12:15

amos wrote:Izvini ali reč Božija jasno uči čiji je Adam sin :
Luk 3:38 Sina Enosova, sina Sitova, sina Adamova, sina Božijega.
Zapravo, brate u Kristu na tom mjestu nas Riječ uči čiji je sin Isus Krist. A kao što znamo, On kao potpuni Bog (Duh) i potpuni Čovjek (tijelo - drugi - novi - životvorni Adam) Sin je Božji (po Duhu) i Sin Adamov (po tijelu).
- Pa zašto onda i Kajin nije dobio to otkrivenje , zar misliš da je on žrtvovao kontra otkrivenju iako ga je dobio, a ako nije zašto nije dobio?
- To i jeste upravo to o čemu želim da razmatramo, zašto su jedni takvi u srcu da prihvataju reč, a jedni takvi u srcu da ne prihvataju reč ?
- Pa zašto neki onda biraju slobodnom voljom da priđu Bogu a neki ne , u čemu je razlika?
Da, pitanja je puno, međutim ...
Ti si sam lijepo rekao u svom postu brate da (neke stvari) "nama ljudima nije dano da ih vidimo". Ja se potpuno slažem s time. I mislim da bi se mi trebali držati isključivo onih stvari koje nam je Bog potpuno jasno objavio, a one skrivene ostaviti skrivenima. Vjerujem da nam Bog objavljulje sve ono što nam je potrebno, a nek stvari ostavlja skrivenima, jednostavno zato što ih mi ne bi bili u stanju shvatiti, a nije potrebno da ih znamo.
Možda bi onda manipulirali sebe i druge ?
Mnogi danas imaju učenje da mrze na ubistvo, to nije svojstveno sam Hrišćanima, danas je ljubav i tolerancija rasprostranjena nauka, no ne znači nužno da je neko ko se ne slaže sa ovim što govorim zmijino seme, ja to nisam rekao.
Govorimo o kršćanima, o onima koji iako se nazivaju braćom, to nisu. I Ivanova jasno govori o onima koji su rođeni od Boga i u kojima ostaje Njegovo sjeme (3:9), pa ljube braću. Izdvaja one koji ne ljube braću i nazivajući ih djecom Đavolskom (3:10). Dakle to su oni u koji nose Zmijino sjeme (sjetimo se sjemena koji je posijao Neprijatelj - Mat 13:25)

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-08-26, 12:49

amos wrote:... Ne slažem se jer to ne piše u reči nego piše od jedne krvi.
Nije mi jasno sa čime se ne slažeš brate, jer brat je rekao "On je od jednoga stvorio sav ljudski rod". Ako je riječ o krvi, onda je, vjerujem, u pitanju Adamova krv, dakle griješna. Bog je čovjeka stvorio od svog daha (Duha). Inače, mislim da je kontekst razmatranog teksta neprikladan za ovo razmatranje. I nije mi jasno : u čemu je poanta diskusije ? Naime, oprostite mi, ali nisam uspio shvatiti o čemu vas dvojica pričate.

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by Stjepan on 2010-08-28, 14:31

Pa jednostavno, zelio sam tim stihom iz Dj, pokazati da postoji samo JEDNO sjeme iz kojega je proizisao cijeli ljudski rod. Bez obzira na koji prijevod se pozivali poanta je ista. Svi smo mi Adamovi potomci, nema drugog sjemena, druge krvi.

Stjepan

Broj postova: 9

View user profile http://www.sinovi-kraljevstva.com

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics