Jeste li uistinu pozvani?
Page 1 of 3 • Share •
Page 1 of 3 • 1, 2, 3 
Jeste li uistinu pozvani?
Moj osobni doživljaj Boga
U situaciji kad bi me bilo strah - DUH SVETI me neizmerno smiruje .
U situaciji kad bi bila ljuta da bi psovala - DUH SVETI mi daje vakum misli ,da ne mogu ni pomislit psovku,i onemogući mi ljutnju il bes,postanem ko marioneta bez negativnih emocija,dah mi zastane,zakoči mi misao koja inače dahom leti bez kontrole u besu stvarajuć najgore reči ,inače...kad si običan čovek.
U situaciji pri upoznavanju novih ljudi DUH SVETI me upućuje kog treba da volim,a koga da se klonim,mada mi se često učini obrnuto,želim da volim onog kog nebi trebala,il ne želim da volim onog kog treba,a ispadne TEŠKO volet kog treba,jer tamo dobijam zid,zid koji mi DUH SVETI prefarba u strpljive boje,i ja tad ne vidim otpor i idem "kroz zid" ,tamo gde treba ,uz pomoć DUHA SVETOG,opet i opet ...
BOG zna da će naizgled najveća ludost postat najveća mudrost ,mada ja to ne vidim,bivam samo vođena da ko publika tog "ludog" filma gledam sve kako se odvija,bez moje kontrole.
Ide kraj,do 23.9.2011 izdogađat će se 1000 stvari i tvorit će puzzle života mog,sad tako netransparentnog.
Ovce sakuplja BOG ,ON ZOVE,a ne da ovce tragaju za BOGOM,jer ga neće naći,slušajući hipnotički krivog pastira.
Imat će osećaj DA TO NIJE TO,mada se čine sitima na tren...dok opet ne ogladne,pa traže,i traže zaboravljajući da se uz Boga ne ostaje ni žedan ni gladan
U situaciji kad bi me bilo strah - DUH SVETI me neizmerno smiruje .
U situaciji kad bi bila ljuta da bi psovala - DUH SVETI mi daje vakum misli ,da ne mogu ni pomislit psovku,i onemogući mi ljutnju il bes,postanem ko marioneta bez negativnih emocija,dah mi zastane,zakoči mi misao koja inače dahom leti bez kontrole u besu stvarajuć najgore reči ,inače...kad si običan čovek.
U situaciji pri upoznavanju novih ljudi DUH SVETI me upućuje kog treba da volim,a koga da se klonim,mada mi se često učini obrnuto,želim da volim onog kog nebi trebala,il ne želim da volim onog kog treba,a ispadne TEŠKO volet kog treba,jer tamo dobijam zid,zid koji mi DUH SVETI prefarba u strpljive boje,i ja tad ne vidim otpor i idem "kroz zid" ,tamo gde treba ,uz pomoć DUHA SVETOG,opet i opet ...
BOG zna da će naizgled najveća ludost postat najveća mudrost ,mada ja to ne vidim,bivam samo vođena da ko publika tog "ludog" filma gledam sve kako se odvija,bez moje kontrole.
Ide kraj,do 23.9.2011 izdogađat će se 1000 stvari i tvorit će puzzle života mog,sad tako netransparentnog.
Ovce sakuplja BOG ,ON ZOVE,a ne da ovce tragaju za BOGOM,jer ga neće naći,slušajući hipnotički krivog pastira.
Imat će osećaj DA TO NIJE TO,mada se čine sitima na tren...dok opet ne ogladne,pa traže,i traže zaboravljajući da se uz Boga ne ostaje ni žedan ni gladan

diana***- Broj postova: 68
Re: Jeste li uistinu pozvani?
Danas je J.T. rekao PRAVU reč za nepozvane !
VOLONTERI
bravo !
VOLONTERI

bravo !

Nisam te razumio ...diana*** wrote:Danas je J.T. rekao PRAVU reč za nepozvane !
VOLONTERI
bravo !

Čovjek & Riječ- Broj postova: 608
A da, shvaćam, J.T. je znači Janko.diana*** wrote:Ma izbegavam koristit živa imena ,kao što i ti nećeš reć svoje,a baš me zanima
![]()
Slušala sam taman jučer propoved u Kovačici,amosova matična crkva,i tamo je brat Janko rekao pametnu,za koju nisam znala kako reći...ime za nepozvane.
Međutim, to što netko radi za plaću, ne znači (još) i da je od Boga pozvan. U stvari, ako radi (u prvom redu) za plaću, a ne za Boga (može li se to nazvati volonterski ?), onda nije dobro. Evo stihova, za ilustraciju, koji dovoljno govore sami za sebe :Znaš ono kad se neko bavi poslom s plaćom,a dođe neko ko bi da volontira,a nije ni pozvan,e to su ti vernici koji religiozno traže Boga,misle da ga nekim obredima mogu nać ,i još uče one koji su pozvani šta i kako treba da služe Bogu.
Jer što navješćujem evanđelje, nije mi na hvalu, ta dužnost mi je. Doista, jao meni ako evanđelja ne navješćujem. Jer ako to činim iz vlastite pobude, ide me plaća; ako li ne iz vlastite pobude - služba je to koja mi je povjerena. Koja mi je dakle plaća ? Da propovijedajući pružam evanđelje besplatno ne služeći se svojim pravom u evanđelju. (1Ko 9:16-18)
Ako se pravedniku plaća na zemlji, još će se više opakomu i grešniku. (MIz 11:31)
Zabludiše, napustivši ravan put, te pođoše putom Bosorova sina Bileama, koji prigrli plaću nepravednosti (2Pe 2:15)
Jao njima ! Putom Kajinovim pođoše, i zabludi se Bileamovoj za plaću podaše ... (Jud 1:11)
... tko prima pravednika jer je pravednik, primit će plaću pravedničku. Tko napoji jednoga od ovih najmanjih samo čašom hladne vode zato što je moj učenik, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća. (Mat 10:42)
Svi su pozvani ... ali nisu se odazvali.Jako dobra propoved,taman mi se nadovezala na moje pozvani i nepozvani.
Tu bi se dalo raspravit i o tvojem SVI SU POZVANI NA SPAS ,al nisu,jer nisu ni rođeni za to,to je to šta ja verujem,a razumem tebe kad kažeš da bi Isus rado da spasi sve,al ni u ono vreme nije prilazio svima,jer je već ZNAO da neće bit kod nekih ploda,dok su ga NJEGOVI prihvaćali otprve.
Zašto ?
Zato jer nisu slušali, pa nisu ni čuli

41 Tko prima proroka, jer je prorok, primit će plaću proročku. Tko prima pravednika, jer je pravednik, primit će plaću pravedničku.
I ovo kaže dosta,a nisam mislila da pozvani rade s nekim ciljem,al Bog daje po zaslugama,tako je valjda i Janko mislio,pa je usporedio one koji se guraju bit sluge Božje,a ko ih je zvao uopšte?
Takvi nama ne mogu sudit.
Lako je pobrkat kontekst,ja sam pre nanovorođenja rekla Bogu neka mi briše dušu posle,da sam ogavna i da nema šanse da živim sveto ,da mi ne ide i neka ne postojim više...a ON me eto spasio
Tako da možeš mislit kako je meni radi neke plaće ,u čudu sam bila da me Bog uzeo,a ne da još tražim nešto od njega.
Znaš kako se ljudi mole za ovo ili ono ,a ja sam samo zahvalna i ne tražim ništa
Jedino sam pitala Boga zašto je dao ideju ljubavi ako nije dao i njeno ostvarenje na zemlji,jer to je sve što sam tražila i nisam dobila.
Sad mi je Bog dao da jednostavno volim vas neke ,a od ostalih me ODVOJIO i to je predivno,nemam problema više.
A pa to je stoga što nemaju ni uši da ČUJU,pa se opet vraćamo na moje
,nemaju SVI POZIV DA SLUŽE BOGU,lako je zvat koze,il koje druge živinke,ako ČUJU SAMO OVCE BOŽJE.
To sam htela da kažem,i drago mi je da konačno ti i ja imamo neki jači dijalog
I ovo kaže dosta,a nisam mislila da pozvani rade s nekim ciljem,al Bog daje po zaslugama,tako je valjda i Janko mislio,pa je usporedio one koji se guraju bit sluge Božje,a ko ih je zvao uopšte?
Takvi nama ne mogu sudit.
Lako je pobrkat kontekst,ja sam pre nanovorođenja rekla Bogu neka mi briše dušu posle,da sam ogavna i da nema šanse da živim sveto ,da mi ne ide i neka ne postojim više...a ON me eto spasio
Tako da možeš mislit kako je meni radi neke plaće ,u čudu sam bila da me Bog uzeo,a ne da još tražim nešto od njega.
Znaš kako se ljudi mole za ovo ili ono ,a ja sam samo zahvalna i ne tražim ništa
Jedino sam pitala Boga zašto je dao ideju ljubavi ako nije dao i njeno ostvarenje na zemlji,jer to je sve što sam tražila i nisam dobila.
Sad mi je Bog dao da jednostavno volim vas neke ,a od ostalih me ODVOJIO i to je predivno,nemam problema više.
Svi su pozvani ... ali nisu se odazvali.
Zašto ?
Zato jer nisu slušali, pa nisu ni čuli
A pa to je stoga što nemaju ni uši da ČUJU,pa se opet vraćamo na moje
To sam htela da kažem,i drago mi je da konačno ti i ja imamo neki jači dijalog

39 Tko gleda da dobije život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj zbog mene, dobit će ga.
Eto mi i odgovora na moje da želim izgubit život
A da ne pričam koliki se trude i traže način da DOBIJU spas ,nudeći se Bogu.
Kažem- Bog je taj koji zove odabrane,te i opravda i proslavi.
Neznam čemu tolka religija kad je spašenih tako malo.
Jedino neznam još dal vi SINOVI imate moć da spasite druge?
Odgovor je očito
Matej 18,18 "
Zaista, kažem vam, što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na zemlji, bit će odriješeno na nebu.
Eto mi i odgovora na moje da želim izgubit život
A da ne pričam koliki se trude i traže način da DOBIJU spas ,nudeći se Bogu.
Kažem- Bog je taj koji zove odabrane,te i opravda i proslavi.
Neznam čemu tolka religija kad je spašenih tako malo.
Odgovor je očito
Matej 18,18 "
Zaista, kažem vam, što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na zemlji, bit će odriješeno na nebu.

Da, to kaže jako puno, naravno samo onima koji čuju ...diana*** wrote:41 Tko prima proroka, jer je prorok, primit će plaću proročku. Tko prima pravednika, jer je pravednik, primit će plaću pravedničku.
I ovo kaže dosta ...
Da, samo Njegove ovce slijede Njegov glas. Ali zar i te ovce nisu nekada bile koze ? Koze koje nisu ni čule, ni slijedile Njegov glas. E, pa tako uvijek moramo imati na umu da je Bogu sve moguće. On može i od koze napraviti ovcu. Naravno, koza mora željeti postati ovca, ili bolje rečeno (koza ne zna uopće što je to ovca) mora biti meka srca na Glas koji je poziva. Bog kuca (na svako srce) i večerat će, (prema Njegovom obećanju) sa svakim onim koji mu otvori (vrata svoga srca) : Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom.A pa to je stoga što nemaju ni uši da ČUJU,pa se opet vraćamo na moje,nemaju SVI POZIV DA SLUŽE BOGU,lako je zvat koze,il koje druge živinke,ako ČUJU SAMO OVCE BOŽJE.

Pa ovi stihovi su tu i takvi zato što sinovi Božji sude istim sudom (milosti i ljubavi Božje po Isusu Kristu) kao i Bog. Ako sinovi Božji sude istim sudom kao i Bog i ako čine ista djela (Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu Iva 14:12), onda oni isto kao i Bog pozivaju ka Isusu Kristu koji je Život od Boga dan. Jedno je ime i jedan je spasitelj Isus Krist i samo On je Život vječni, tko ima Sina Božjega ima Život, tko nema Sina Božjega nema Života u sebi, tako govori Bog, tako isto svjedoče i sinovi Božji, posvećeni i blagoslovljeni Isusovom molitvom : Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene (Iva 17:20)diana*** wrote:...
Odgovor je očito
Matej 18,18 "

Ali zar i te ovce nisu nekada bile koze ?

...ja mislim da nisu.
Isus kad je pristupao ljudima ,bio je poslan izabranom narodu ,jedino me čudi ona žena usput ,koja je išla za Isusom,i kojoj je rekao da ju je vera spasila (to bi bilo to što ti kažeš )
Matej 15,22 I gle: žena neka, Kanaanka iz onih krajeva, iziđe vičući: "Smiluj mi se, Gospodine, Sine Davidov! Kći mi je teško opsjednuta!
Matej 15,23 Ali on joj ne uzvrati ni riječi. Pristupe mu na to učenici te ga moljahu: "Udovolji joj jer viče za nama.
Matej 15,24 On odgovori: "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova.
Matej 15,25 Ali ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: "Gospodine, pomozi mi!
Matej 15,26 On odgovori: "Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.
Matej 15,27 A ona će: "Da, Gospodine! Ali psići jedu od mrvica što padaju sa stola njihovih gospodara!
Matej 15,28 Tada joj Isus reče: "O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." I ozdravi joj kći toga časa.
I neznam dal je samo izlečio njenu kćer,il je do spasa ?
Nije meni sve jasno otprve,al tu smo da shvatimo,jer smo delovi crkve Isusove,nezna svako sve
Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom.
Tu je jasno da Isus zove,i nisam sklona verovanju da zove baš sve,ili je to,da ne žele čuti

Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene (Iva 17:20)
Da,sinovi su tu da šire radosnu vest ,i na kraju krajeva videćemo koliko će ih biti ,vernika.
Za SINOVE je sigurno,a dalje ćemo videti,ko će uopšte prihvatit Sinove poslane od Boga,da prihvate Isusa.
Naravno da je jedno ime spasa-ISUS,sad je na vama da vidite jel ima još štogod ovaca il ne...mene je Bog izolirao,s nikim se ne družim ,samo tu s vama ,tako me vodi.
Da,sinovi su tu da šire radosnu vest ,i na kraju krajeva videćemo koliko će ih biti ,vernika.
Za SINOVE je sigurno,a dalje ćemo videti,ko će uopšte prihvatit Sinove poslane od Boga,da prihvate Isusa.
Naravno da je jedno ime spasa-ISUS,sad je na vama da vidite jel ima još štogod ovaca il ne...mene je Bog izolirao,s nikim se ne družim ,samo tu s vama ,tako me vodi.

Pa pitanje Kajna i Abela,nije ih Bog oba voleo...
Zanimljivo je rekao Janko jučer da ovci treba makar nogu potrgat i dalje ju nosit,jer je ovca i ima da se Bog za nju bori,ako je još "glupava",pa zato kažem,ovca je ovca a koza je koza .
Zanimljivo je rekao Janko jučer da ovci treba makar nogu potrgat i dalje ju nosit,jer je ovca i ima da se Bog za nju bori,ako je još "glupava",pa zato kažem,ovca je ovca a koza je koza .

Kao što sam već rekao i opet ponavljam nema prozivanja nikoga po imenu i zbog toga si Diana zaradila ban.

amos- Broj postova: 540
Čovjek & Riječ wrote:Nisam te razumio ...diana*** wrote:Danas je J.T. rekao PRAVU reč za nepozvane !
VOLONTERI
bravo !
Da bi bolje razumio možda je najbolje da preslušaš tu propoved pa eto možda se pobolje razjasni.Možeš je skunuti na sajtu naše crkve : http://www.biblijadanas.org/crkva-kovacica.htm
Ta propoved još uvek nije postavljena ali za koji dan biće.Nekako mislim da je najboljje da čuješ original , uvek je drugačiji od prepričavanja drugih osoba koje su slušale.
Pozdrav.

Kain i Abel ? Nije ih Bog oba volio ?diana*** wrote:Pa pitanje Kajna i Abela,nije ih Bog oba voleo...
Pa, moje je mišljenje (baš kao što i piše) da je razlika između njih dvojice bila baš u tome da je jedan čuo, a drugi nije čuo ... čuo ? Čuo i slijedio Glas Božji. Pa je jedan (onaj koji je čuo, pa onda i vjerovao Bogu) prinio žrtvu koju je Bog prihvatio, a onaj drugi nije čuo pa je prinio žrtvu za koju je on smatrao da je dobra ..., ali takvu žrtvu Bog nije prihvatio.
Jedan je dakle, bio "koza", a drugi je bio "ovca", jedan je slušao Glas Božji, a drugi nije slušao Glas Božji, jedan je bio Duhovan i time Bogu prihvatljiv, a drugi nije bio Duhovan, nego samovoljan i time Bogu neprihvatljiv. Od koga je, dakle, ovisila Božja ljubav, o Bogu, ili o Kainu i Abelu ? Od koga je ovisila poslušnost Kaina i Abela ? O Bogu ? Ne, nije ovisila o Bogu. Da je Kain prinio istu (vjerom, Bogu prihvatljivu) žrtvu, bi li Bog prihvatio i njegovu žrtvu blagonaklono ?
Tvrdim : da !
Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain. Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori. (Heb 11:4)
Svi smo mi Bogu bili jednom neprihvatljivi, a isto tako; svi (sigurno : svi !) smo mi Bogu prihvatljivi u Njegovom Sinu Isusu Kristu. Ovo je sigurna Riječ, zato što Bog tako kaže, ne kažem ja, Bog tako kaže.
Pita li tko : gdje ?
Naprimjer : u I Ivanovoj poslanici (2:2) On je pomirnica za grijehe naše, i ne samo naše, nego i svega svijeta.

Čovjek & Riječ wrote:Kain i Abel ? Nije ih Bog oba volio ?diana*** wrote:Pa pitanje Kajna i Abela,nije ih Bog oba voleo...
Pa, moje je mišljenje (baš kao što i piše) da je razlika između njih dvojice bila baš u tome da je jedan čuo, a drugi nije čuo ... čuo ? Čuo i slijedio Glas Božji. Pa je jedan (onaj koji je čuo, pa onda i vjerovao Bogu) prinio žrtvu koju je Bog prihvatio, a onaj drugi nije čuo pa je prinio žrtvu za koju je on smatrao da je dobra ..., ali takvu žrtvu Bog nije prihvatio.
Jedan je dakle, bio "koza", a drugi je bio "ovca", jedan je slušao Glas Božji, a drugi nije slušao Glas Božji, jedan je bio Duhovan i time Bogu prihvatljiv, a drugi nije bio Duhovan, nego samovoljan i time Bogu neprihvatljiv. Od koga je, dakle, ovisila Božja ljubav, o Bogu, ili o Kainu i Abelu ? Od koga je ovisila poslušnost Kaina i Abela ? O Bogu ? Ne, nije ovisila o Bogu. Da je Kain prinio istu (vjerom, Bogu prihvatljivu) žrtvu, bi li Bog prihvatio i njegovu žrtvu blagonaklono ?
Tvrdim : da !
Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain. Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori. (Heb 11:4)
Svi smo mi Bogu bili jednom neprihvatljivi, a isto tako; svi (sigurno : svi !) smo mi Bogu prihvatljivi u Njegovom Sinu Isusu Kristu. Ovo je sigurna Riječ, zato što Bog tako kaže, ne kažem ja, Bog tako kaže.
Pita li tko : gdje ?
Naprimjer : u I Ivanovoj poslanici (2:2) On je pomirnica za grijehe naše, i ne samo naše, nego i svega svijeta.
Reč kaže da je Bog obojici pružio jednaku priliku, reč kaže da je Kainu bila pružena prilika da se pokaje, i reč kaže da je Kain to drsko odbio lažući i raspravljajći se sa Bogom. Bog je hteo da prihvati Kaina, no Bogu se mora pristupati na način na koji e On to odredio ne kroz način koji sami smislimo već Božiji način. Kajin nie prineo krvnu žrtvu koja je Božiji predviđeni način, jer Kajin nije imao otkrivenje, njegovi postupci su pokazali da nije Božije predodređeno seme. Ono što je istina je da Bog je predvideo žrtvu za sve, ali samo predodređeni će i prihvatiti tu žrtvu, samo predodređeni će se pokazati u svojim postupcima kao takvi, ta žrtva stoji kao kamen spoticanja za sve koji su određeni za propast, i kao stena na kojoj grade kuću preodređeni u Božijem predznanju za sve odluke kojima će se sinovi Božiji otkriti kao takvi.
Tako da se u većini slažem sa tvojom tvrdnjom brate, jedino što se treba razmotriti je zašto je Kajin odbio a Avelj prihvatio ?

Page 1 of 3 • 1, 2, 3 
Similar topics» Jeste li ikad čuli nekog, a da ste bili sami?
» Jeste li sretni svojim zivotom
» Jeste li znali...
» Jeste li ikada bili prevareni...
» Jeste li ikad mjesečarili?
» Jeste li sretni svojim zivotom
» Jeste li znali...
» Jeste li ikada bili prevareni...
» Jeste li ikad mjesečarili?
Page 1 of 3