Spasenje i kako do njega doći :
Page 3 of 3 • Share •
Page 3 of 3 •
1, 2, 3
Re: Spasenje i kako do njega doći :
Da, bitno je naglasit da Bog kori i odgaja one koje ljubi ,pa će tako i ispravit puteve svojih ovaca.
Čuvati riječ je vjerovati u nju ali u skladu s pravim otkrivenjima uz to .
Toliko je još nejasnoća u shvaćanju pravog smisla Biblije,da je držati se samo riječi nedostatno,treba Duha Svetoga da udahne život i u nas i u tu riječ,da zaista vidimo o čemu se tu sve radi .
Isus je govorio u prispodobama i učenicima ih objašnjavao,neke prispodobe su objašnjene širem čitateljstvu Biblije,a neke tek sa Duhom Svetim možeš odgonetnut.
Bibliju mogu čitat svi, i zvani i nezvani,pa mi to kao dokaz vjere nije dobro objašnjenje,al ne kažem da nije istinito to što kažeš,samo treba znat sve što ta Riječ govori,ne samo slovo
Npr. po ovome znamo jeli u pitanju prava vjera : A tko čuva riječ Njegovu, u njemu je zaista savršena ljubav Božja. Po tom znamo da smo u Njemu. (I Ivan 2:5)
Čuvati riječ je vjerovati u nju ali u skladu s pravim otkrivenjima uz to .
Toliko je još nejasnoća u shvaćanju pravog smisla Biblije,da je držati se samo riječi nedostatno,treba Duha Svetoga da udahne život i u nas i u tu riječ,da zaista vidimo o čemu se tu sve radi .
Isus je govorio u prispodobama i učenicima ih objašnjavao,neke prispodobe su objašnjene širem čitateljstvu Biblije,a neke tek sa Duhom Svetim možeš odgonetnut.
Bibliju mogu čitat svi, i zvani i nezvani,pa mi to kao dokaz vjere nije dobro objašnjenje,al ne kažem da nije istinito to što kažeš,samo treba znat sve što ta Riječ govori,ne samo slovo

emos- Broj postova: 20
Tako je, mogu je čitati svi, a o tome jeli čitaju zvani, ili nezvani pokazuju upravo plodovi tog čitanja, u ovom slučaju plod je ljubav. Ljubav kao plod Riječi, dakle (sigurno) ukazuje na ispravno razumijevanje. Tako govori Riječ koja je Duh, ... ili Duh govori, a Riječ potvrđuje, ili Riječ govori, a Duh potvrđuje, uglavnom uvijek govore isto (što nas ne čudi).SimpleMe wrote:... Bibliju mogu čitat svi, i zvani i nezvani ... treba znat sve što ta Riječ govori,ne samo slovo![]()

Čovjek & Riječ- Broj postova: 608
Tako govori Riječ koja je Duh, ... ili Duh govori, a Riječ potvrđuje, ili Riječ govori, a Duh potvrđuje, uglavnom uvijek govore isto (što nas ne čudi).
Dobro nadopunjeno
Duh Sveti daje te OČI da se Riječ ispravno protumači.
Duh Sveti će otkrivat tajne Biblije,dat će prijevod Riječi,koju oni koji čitaju doslovno - I NE ČITAJU,jer je Biblija više od slova sročenih u rečenicu
Psalam 119,17 Milostiv budi meni, sluzi svojem, da živim i tvoje riječi čuvam.
Psalam 119,18 Otvori oči moje da gledam divote tvoga Zakona!
Psalam 119,19 Ja sam došljak na zemlji, zapovijedi svoje nemoj od mene skrivati!

Psalam 146,8 Jahve slijepcima oči otvara. Jahve uspravlja prignute, Jahve ljubi pravedne.
Duh Sveti otvara oči da VIDE pravo,Bog pravedne ljubi i njima će se i objavit.
Mudre izreke 20,12 I uho koje čuje i oko koje vidi, oboje je Jahve načinio.
Mudre izreke 20,13 Ne ljubi sna, da ne osiromašiš; otvori oči svoje i nasitit ćeš se kruha.
Izaija 6,10 Otežaj salom srce tom narodu, ogluši mu uši, zaslijepi oči, da očima ne vidi, da ušima ne čuje i srcem da ne razumije kako bi se obratio i ozdravio.
Bog oči i otvara i zatvara,a ne čini nas slijepima,već pored očiju da ne vidimo pored ušiju da ne čujemo,to je bit sljepoće i VIDA.
Č&R,ako ti je Bog otvorio OČI,tad dijeli ako imaš...
Duh Sveti otvara oči da VIDE pravo,Bog pravedne ljubi i njima će se i objavit.
Mudre izreke 20,12 I uho koje čuje i oko koje vidi, oboje je Jahve načinio.
Mudre izreke 20,13 Ne ljubi sna, da ne osiromašiš; otvori oči svoje i nasitit ćeš se kruha.
Izaija 6,10 Otežaj salom srce tom narodu, ogluši mu uši, zaslijepi oči, da očima ne vidi, da ušima ne čuje i srcem da ne razumije kako bi se obratio i ozdravio.
Bog oči i otvara i zatvara,a ne čini nas slijepima,već pored očiju da ne vidimo pored ušiju da ne čujemo,to je bit sljepoće i VIDA.
Č&R,ako ti je Bog otvorio OČI,tad dijeli ako imaš...

Lijepo rečeno, šteta što nije u okvirima zadane teme, ali ...SimpleMe wrote:... sama Riječ bez Duha Svetoga je slovo,koje pored očiju biva nepročitano na ispravan način.
Duh Sveti daje te OČI da se Riječ ispravno protumači.
Duh Sveti će otkrivat tajne Biblije,dat će prijevod Riječi,koju oni koji čitaju doslovno - I NE ČITAJU,jer je Biblija više od slova sročenih u rečenicu
Psalam 119,17 Milostiv budi meni, sluzi svojem, da živim i tvoje riječi čuvam.
Psalam 119,18 Otvori oči moje da gledam divote tvoga Zakona!
Psalam 119,19 Ja sam došljak na zemlji, zapovijedi svoje nemoj od mene skrivati!

Evo činim sve što je u mojoj moći, ili : nikada ne činim sve što bih mogao.SimpleMe wrote:... Č&R,ako ti je Bog otvorio OČI,tad dijeli ako imaš...
Ali tko je kao Bog ?
(opet izlaziš izvan teme i ja s tobom

Oprosti za izletanje...ne snalazim se
jer mi jedno veže drugo,i onda sam ja kriva što ti imaš na to još nešto za reć?
...Ali ovdje je tema Spasenje,i kako je izvan teme pitanje VIDA?
VID veže SPAS ,kad se prvo već desi,drugo je već tu...
VID veže SPAS ,kad se prvo već desi,drugo je već tu...

OK, to je točno, pobjedila si ovaj putSimpleMe wrote:Oprosti za izletanje...ne snalazim sejer mi jedno veže drugo,i onda sam ja kriva što ti imaš na to još nešto za reć?
![]()
VID veže SPAS ,kad se prvo već desi,drugo je već tu...![]()

Ako Bog u nama čini, da i hoćemo i djelujemo u skladu s Njegovom voljom (što je potpuno istina) čemu onda mi imamo sa strahom i drhtanjem raditi oko toga? I spasenja općenito.
Spasenje je dar, koji primamo, i koji neodgovornošću prema istome gubimo. Hvala Bogu, velika je Njegova strpljivost. No činjenica jest, da ako Bog to u nama izvodi da činimo i radimo u skladu s Njegovom voljom, onda se mi tome ili pokoravamo, prihvaćamo, vjerujemo, ILI odbijamo Njegovu volju, to jest SUPROTIMO se Njegovome htjenju koje nam daje da hoćemo i činimo u skladu sa Njegovom voljom. A to je jednom riječju: neposlušnost.
Sorry moram izcitirat vegu jer mi je to baš krasno sročio .
Ako se ponekad i ne pokorimo Božjoj volji ,mi smo ipak Njegovi ,i Bog se raduje našem povratku :
Luka 15,24
jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!`
I stadoše se veseliti.
Men je to predivno ,nema veze šta je bilo ,kako je bilo ,bitno da se svi
Božji vrate .
Ja po sestroljublju prema meni vidim da sam totalni izrod od Boga ,jer me
niko ne voli ,osim Č&R ,što me trpi ...

(ali totalna plavuša ! - mogla bi se ofarbat pa da imam ekskjuzzz
)Žaooo mi je sveeega ,i kaj sad ?
Se nemre meni oprostit ?
Pa i sama vidim koja sam budala , imam uvid ,ali KASNO E !

Dijana- Broj postova: 108

Dijana wrote:... Ja po sestroljublju prema meni vidim da sam totalni izrod od Boga ,jer me
niko ne voli ,osim Č&R ,što me trpi ...
(ali totalna plavuša ! - mogla bi se ofarbat pa da imam ekskjuzzz)
Žaooo mi je sveeega ,i kaj sad ?
Se nemre meni oprostit ? ...
Ispravak krivog navoda: Č&R te ne trpi, već te trpi netko drugi, isti Onaj koji trpi i Č&R i sve ostale; a to je Onaj koji je rekao; ovako molite otpusti nama duge naše, onako kako i mi otpuštamo dužnicima svojim, Onaj koji je rekao; kako budete opraštali onako će se i vama opraštati, Onaj koji je rekao; zašto nisi oprostio onome koji te je molio da mu oprostiš, a ja sam tebi oprostio puno više, Onaj koji je rekao; idite i naučite vi koji ne znate, što znači više volim milosrđe nego žrtvu, Onaj koji je rekao; neću vam ja suditi, jer ja nisam došao suditi nego spasiti, sudit će vam riječi koje sam vam ja rekao ...
Ipak nismo izvan teme, zar ne ?

Č&R te ne trpi, već te trpi netko drugi, isti Onaj koji trpi i Č&R i sve ostale;
Wait a minute !
A zaš me nebi TI ,kao ti - trpio ?
Pa to je test TVOG SRCA ,ne Božjeg ,Bog mene voli
Ali - ti si ,vidim ,položio
Znaaaam da se meni ima kaj za oprostit ehehehe ,npr vanškolske aktivnosti

E,pa IMA !
Nebu spašen onaj koji krši manjega ,a ja sam manja !

a ja sam tebi oprostio puno više

Sorry,ovo nisam vidla ahahah,ma znaš da ja ne čitam odma sve ,ja prvo vidim neš malo ,pa brže odgovorim ,pa posle još malo vidim ,pa opet ,i tak

Onda je okej ,nemoraš odgovorit ,sve si rekel

Page 3 of 3 •
1, 2, 3
Similar topics» Koža u trudnoći i njega
» kako zapaliti vatru
» kako izskociti iz vozila u pokretu
» Kako živjeti s psihičkom bolesti
» Kako prepoznati pravu ljubav
» kako zapaliti vatru
» kako izskociti iz vozila u pokretu
» Kako živjeti s psihičkom bolesti