Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Božji sud

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Božji sud

Post by amos on 2010-03-12, 13:38

Čovjek & Riječ wrote:
amos wrote:... brate gde se odigrava po tvom mišljenju hiljadugodišnje kraljevstvo?
Tu se nalazi Hrist i Njegovi sveti koji sude, a koji su uskrsnuli.
U isto vreme se nalaze i ovi koji su se pobunili?
Neznam brate, nisam još stigao do tuda. Jednostavno nisam još niti razmišljao o tisućugodišnjem kraljevstvu, zaobilazim tu temu i bavim se (za mene, a vjerujem i za druge) aktuelnijim temama. Molio bih te ako ti znaš da me (nas) podučiš o onome što ti je Gospodin otkrio u svezi toga (možda da otvoriš temu tisućugodišnje kraljevstvo ?)

Voleo bih da razmisliš brate, usko je povezano sa svim o čemu smo pričali.Treba razumeti da postoje više grupa vernika pre negoli se počne razmatrati ko su ti ljudi.Postavio sam ti to pitanje da bih ti zagolicao radoznalost da sam počneš tražiti jer se nadam da kada počneš da istražuješ za sebe da ćeš doći do zanimljivih podataka koji će raspetljati ono što sada zajedničkim snagama pokušavamo ispitati.Najbolje je tako kada sam Gospod u zajedništvu sa reči nam otkrije neke stvari, kada bih ti sada jednostavno izneo ko su ti ljudi bojim se da bi to jako teško prihvatio sa obzirom na teološki temelj na kojem si sagrađen i to bi otvorilo novu raspravu, a mi imamo dve već otvorene.
Ali otvorićemo verujem vremenom i tu temu...

amos

Broj postova: 540

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-11-11, 10:49

Što se tiče suda Božjega, Isus govori ovako : "Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život." (Ivan 5:24)

Ne sudimo sami sebi (a drugima pogotovo) nego prihvaćajmo i pokoravajmo se Bogu i Riječi Božjoj (koja će nam suditi; po Ivanu 12:48), a koja nam objavljuje Božji sud : "Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u Njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega." (Ivan 3:17,18)

Htio bih se danas i ovdje osvrnuti na čestu "upadicu kršćana", kada je sud Božji nad kršćanima u pitanju.
Riječ je o I Petrovoj 4:17 koja kaže : vrijeme je da započne sud - od doma Božjega. Neki kršćani uzimaju ovaj stih kao potvrdu i dokaz da će svi, pa i kršćani, dakle oni koji vjeruju Sinu Božjem izaći na sud, tj. biti suđeni.

Međutim, problem je u tome što se to direktno protivi Isusovim Riječima.

Dakle, oni koji Mu se protive, tj. ne vjeruju Mu, automatski ispadaju iz kategorije onih koji ne dolaze na sud. Utoliko je stih u I Petrovoj točan, jer taj sud događa se upravo sada i upravo u domu Božjem, dakle među onima kojima je objavljena volja Božja (kršćanima), a oni je ili prihvaćaju (vjerujući), ili je ne prihvaćaju.
Jasno da se onaj, (bilo tko) tko se protivi volji Božjoj neće spasiti, naime biti će osuđen, jer nije prihvatio Sina Božjega kao svoj Život.

Čovjek & Riječ

Broj postova: 589

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-11-15, 11:49

Čovjek & Riječ wrote:... taj sud događa se upravo sada i upravo u domu Božjem, dakle među onima kojima je objavljena volja Božja (kršćanima), a oni je ili prihvaćaju (vjerujući), ili je ne prihvaćaju ...
Htio bih braćo i sestre - i svi oni koje ova važna tema interesira, još malo "približiti" ono što meni govori Riječ Božja o ovome (Božjem sudu koji se događa sada, u ovom trenutku). Da ne bi bilo zabune, ili da netko ne bi pomislio da ja ovdje govorim neke svoje umotvorine, pri tome ću vam citirati ono što je rekao onaj kojemu ja vjerujem, moj Učitelj Isus Krist : ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa; kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla. (Ivan 5:30)
Ako netko još nije shvatio : dakako, da ovim želim naglasiti, da (i ja) samo prenosim Sud Očev. Inače : ove riječi (Istinu) i ovaj Duh Isus Krist objavio je i naglasio više puta, jer bilo je onih koji nisu vjerovali Njegovim riječima, naime nisu vjerovali Božjoj Riječi koja izlazi iz ljudskih usta (za njih ljudskih), već su smatrali da Isus sebe želi proslaviti, da želi time sebe uzdignuti, a ne svoga Oca.

Međutim, On je tvrdio : ja nikome neću suditi, jer nisam došao suditi, došao sam vam dati život. Rekao je čak : Sluša li tko moje Riječi, a ne čuva ih ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijet, nego svijet spasiti (Ivan 12:47) Ali rekao je također : Tko mene odbacuje i Riječi mojih ne prima, ima svoga suca : Riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan. (Ivan 12:48)
Čujte i razumijte ovo, vi koji ne čujete, jer Riječ Njegova je Duh i (vaš) Život (Ivan 6:63).

Isus nam objavljuje Očevu volju, Božju volju, koja je radosna vijest za sve nas : Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrsnem u posljednji dan. (Iva 6:40)
Dakle, Bog, Otac, ne traži ništa od nas, jedino što traži je da prihvatimo ovo, ovaj dar Njegove milosti : svoga Sina, koji jest (ili, ako još nije, tako postaje) naš Život. Život vječni (Ivan 17:3).
Razumljivo je da Bog za nas ne može više ništa učiniti, ako odbijemo Njegovu volju da nas spasi, da nas prigrli kao svoju djecu, zahvaljujući, ne nama, nego svome Sinu ? Onima koji traže život vječni, ali ga ipak ne nalaze (još nisu našli) On kaže : Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, a vi ipak nećete da dođete k meni da život imate. (Iva 5:39,40)

Sada, vratimo se na temu ovog posta, sud Božji, sud Božji koji sada počinje i to sa Njegovom Crkvom, jer to je zapravo ono što sam htio reći, odnosno pojasniti ovim postom. Mislim da bi iz gornjega trebalo biti jasno da nam je Otac pribavio, objavio i svima ponudio Život vječni, koji je u Njegovu Sinu (I Ivanova 5:11-13). Sin nam je (nama kršćanima) to jasno rekao, (ne jedanput) : To napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni. (Iva 5:13) On je rekao : Ja sam Život (Iva 14:6), ujedno nam jasno objavljujući (u istom stihu) da je samo On, ponavljam samo On Put do Oca : Nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Završit ću ovaj post sa Njegovim Riječima : Zaista, zaista, kažem vam: dolazi čas - sada je ! - kad će mrtvi čuti glas Sina Božjega i koji čuju, živjet će. (Iva 5:25)
Koji čuju, živjet će. Koji čuju. Koji Ga čuju živjet će.
Dolazi čas - sada je ! rekao je naš Učitelj Isus Krist za prave klanjatelje (koji se klanjaju u Duhu i Istini). Iste riječi rekao je i u kontekstu suda koji dolazi (i sada je) : sada je trenutak, kada će od mrtvih postati živi i živjet će vječno, oni koji čuju glas Sina Božjega !
Glas Sina Božjega koji je (uoči svoje smrti na križu) rekao : Sada je sud ovomu svijetu, nedugo nakon čega je sjeo na sudački prijesto, s desna Ocu, gdje će suditi kako žive, tako i mrtve. Mrtve po njihovim djelima, a žive po sudu Kristovom. Oni su čuli glas Sina Božjega i prešli iz smrti u život vječni i ne dolaze na sud, nego im je dano suditi sudom Kristovim.

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-11-16, 08:59

Čovjek & Riječ wrote:... ono što meni govori Riječ Božja ...
Ono što meni govori Riječ, to isto može reći i vama, ali neće vam reći ako ne tražite, (naravno ne od mene), nego od Boga.

Provjerite sve što vam kažem, ne vjerujte meni, Duh Sveti je tu, riječi koje (nam) je govorio Isus su tu, još samo falite vi i vaša glad za Njim, jer rečeno je : ... ja (Isus) vama kažem: Ištite i dat će vam se ! Tražite i naći ćete ! Kucajte i otvorit će vam se ! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se. ... koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu ! (Luka 11:9,10,13)
Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se. (Jak 1:5)

Amen !

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2011-03-14, 11:02

Siguran sam pred Bogom, jer On mi objavljuje svoj sud, a ja Mu (vrlo rado) vjerujem (ne vidim nikakve druge šanse za sebe).
"SIGURAN OD SUDA" naslov je današnje propovijedi Davida Wilkersona. Smatram da je vrlo nadahnuta Duhom, preporučam da pročitate (i naravno, sve provjerite).

... moram imati spoznaju da sam pod krvi siguran. Iako još nisam potpuno izbavljen, izvan suda sam. Tjelesni neprijatelji izgledaju prijeteće preda mnom, ali krv je učinila da sam siguran vojnik.

Amen !

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top