Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Prispodoba o vinogradu

View previous topic View next topic Go down

Prispodoba o vinogradu

Post by diana*** on 2010-02-26, 10:58

Deuteronom 20,6
Ima li jedan čovjek koji je zasadio jedan vinograd, a još mu nije obrao prvih plodova? nek ide i nek se vrati domu svom, da ne umre u bitci i da mu neki drugi čovjek ne pobere prve plodove.
Deuteronom 20,7
Ima li jedan čovjek koji je izabrao vjerenicu, a još je nije oženio? nek ide i nek se vrati domu svom, da ne umre u bitci i da mu jedan drugi čovjek ne oženi vjerenicu. `

Vinograd je ljubav,od Boga
Ovde je to lepo rečeno.

1. Korinćanima 13,2
Kad bih imao dar *prorokovanja, poznavanje svih *tajni i svake znanosti, kad bih imao vjeru najpuniju, onu koja premješta planine, ako mi manjka ljubavi, ja sam ništa.

diana***

Broj postova: 68

View user profile

Back to top Go down

Re: Prispodoba o vinogradu

Post by diana*** on 2010-02-26, 11:20

Ljubav od Boga daje plodove i za braću i za zaručnika,dok "ljubav" od đavla daje strasti,nemire,svađe...al to i nije ljubav .
Bog je vinogradar,On daje ljubav,i ko se u današnje vreme može time pohvalit?
Pesnici kažu - Ljubav je kao vino...
A tako i Biblija da se ne opijamo vinom,već da se opijemo Duhom Svetim ,koji je kao vino ,ljubav prava ,od Boga data tako deluje
Volim vas,braćo

Dok sam ovde ,srce mi se širi ,fizički osećaj,a ruke greju,žarko ,tako da sam sigurna da to može samo Bog,dati i usud,ufanje,i fizički sve to potkrepit .
Sumnja mi ne ide,jednostavno zašteka,i ja pišem,i pišem,a volela bi da počnete i vi

diana***

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-02-26, 13:50

alona.blue wrote:... ja pišem,i pišem,a volela bi da počnete i vi

Na ove tvoje tekstove ostali smo bez riječi, jednostavno ne znamo što bismo tome dodali ... tako lijepe sličice

Čovjek & Riječ

Broj postova: 608

View user profile

Back to top Go down

Post by diana*** on 2010-02-26, 13:52

Hvala ti,brate ,sve za vas

diana***

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-02-26, 15:33

Izaija 5.1 Zapjevat ću svojemu dragome, pjesmu svog ljubljenog njegovu vinogradu. Moj je dragi imao vinograd na brežuljku rodnome.2 Okopa ga, iskrči kamenje, posadi ga lozom plemenitom. Posred njega kulu on podiže i u nj tijesak metnu. Nadaše se da će uroditi grožđem, a on izrodi vinjagu.3 Sad, žitelji jeruzalemski i ljudi Judejci, presudite izmeđ' mene i vinograda mojega.4 Što još mogoh učiniti za svoj vinograd a da nisam učinio? Nadah se da će uroditi grožđem, zašto vinjagu izrodi?5 No sad ću vam reći što ću učiniti od svog vinograda: plot ću mu soriti da ga opustoše, zidinu razvaliti da ga izgaze.6 U pustoš ću ga obratiti, ni obrezana ni okopana, nek' u drač i trnje sav zaraste; zabranit ću oblacima da dažde nad njime.7 Vinograd Jahve nad Vojskama dom je Izraelov; izabrani nasad njegov ljudi Judejci. Nadao se pravdi, a eto nepravde, nadao se pravičnosti, a eto vapaja.

amos

Broj postova: 540

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top