Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Isus Krist

View previous topic View next topic Go down

Isus Krist

Post by Čovjek & Riječ on 2009-12-18, 10:41

Isus Krist nije pojam, On je neizmjerno više od toga, On je sam Život.

"Tko ne vjeruje Bogu, učinio ga je lašcem jer nije vjerovao u svjedočanstvo kojim je svjedočio Bog za Sina svoga. I ovo je svjedočanstvo: Bog nam je dao život vječni; i taj je život u Sinu njegovu. Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života. To napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni.
"
(I Ivan 5:10-13)

Ali za neke, odnosno, za mnoge ljude On je i dalje neotkrivena Božja Tajna, dakle nepoznati pojam. Za nas kršćane kojima se Božjom milošću otkrio, postao je dragocijeno blago za kojim svakodnevno tragamo želeći Ga što bolje upoznati i imati puninu života u Njemu.
Čak i apostol Pavao, koji je svakako onaj koji je imao objavu Božje tajne, Gospodina Krista Isusa i koji nam je dan za učitelja, ovako je govorio :

"što mi god bijaše dobitak, to poradi Krista smatram gubitkom. Štoviše, čak sve gubitkom smatram zbog onoga najizvrsnijeg, zbog spoznanja Isusa Krista, Gospodina mojega, radi kojega sve izgubih i otpadom smatram: da Krista steknem i u njemu se nađem" (Fil 3:7-9)

Čovjek & Riječ

Broj postova: 589

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics