Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Stih za danas

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

View previous topic View next topic Go down

Re: Stih za danas

Post by Čovjek & Riječ on 2010-06-02, 09:45

Bijaste robovi grijeha, ali, hvala Bogu, od srca ste poslušali ono pravilo nauka kojemu ste povjereni; da, oslobođeni grijeha, postadoste sluge pravednosti. Po ljudsku govorim zbog vaše ljudske slabosti: kao što nekoć predadoste udove svoje za robove nečistoći i bezakonju - do bezakonja, tako sada predajte udove svoje za robove pravednosti - do posvećenja. (Rim 6:17-19)

Čovjek & Riječ

Broj postova: 588

View user profile

Back to top Go down

Post by diana*** on 2010-07-25, 05:50

Izaija 54,4
Ne boj se, nećeš se postidjeti; na srami se, nećeš se crvenjeti. Zaboravit ćeš sramotu svoje mladosti i više se nećeš spominjati rugla udovištva svoga.

Izaija 54,5
Jer suprug ti je tvoj Stvoritelj, ime mu je Jahve nad Vojskama; tvoj je Otkupitelj Svetac Izraelov, Bog zemlje svekolike on se zove.

Otkrivenje 22,17
I Duh i Zaručnica govore: "Dođi!" I tko ovo čuje, neka rekne: "Dođi!" Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava!

diana***

Broj postova: 68

View user profile

Back to top Go down

Post by diana*** on 2010-07-26, 09:11

Izreke 6:16-19:
Na ovo šestoro mrzi Gospod, i sedmo je gad duši njegovoj: Oči ponosite, jezik lažljiv i ruke koje proljevaju krv pravu, Srce koje kuje zle misli, noge koje brzo trče na zlo, Lažan svjedok koji govori laž, i ko zameće svađu među braćom.

diana***

Broj postova: 68

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-10-06, 09:56

sije se u sramoti, uskršava u slavi; sije se u slabosti, uskršava u snazi (1Ko 15:43)

Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu: On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe “oplijeni” uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. Zato Bog njega preuzvisi (Filip 2:5-9)

Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj !
On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno kao u dan svečani. Odvratio sam od tebe nevolju da na sebi više ne nosiš sramotu. Evo svladavam sve tvoje tlačitelje. U ono vrijeme izbavit ću sve hrome, skupit ću prognane, pribavit im hvalu i diku po svoj zemlji gdje ih sramota bijaše dopala. U ono vrijeme ja ću vas dovesti, u ono vrijeme ja ću vas skupiti ! Tada ću vam dati hvalu i diku među narodima zemlje, kad okrenem vašu sudbinu pred vašim očima - govori Jahve.
(Sef 3:17-20)

Aleluja ! Hvala ti Oče, Tebi pripada sva slava.

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2010-10-14, 11:58

Tražite Jahvu dok se može naći, zovite ga dok je blizu ! Neka bezbožnik put svoj ostavi, a zlikovac naume svoje. Neka se vrati Gospodu, koji će mu se smilovati, k Bogu našem jer je velikodušan u opraštanju. (Iza 55:6,7)

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-10-31, 12:58

Psa 19:14 Da su ti riječi usta mojih ugodne, i pomisao srca mojega pred tobom, Gospode, krjeposti moja i izbavitelju moj!

amos

Broj postova: 540

View user profile

Back to top Go down

Post by Simona Papić on 2010-12-09, 16:37

Ezekiel 34,18
Zar vam je malo pasti na dobroj paši te ostatak paše nogama gazite? Malo vam je piti bistru vodu te ostatak nogama mutite?
Ezekiel 34,19
A moje ovce moraju pasti što vi nogama izgaziste, piti što vi nogama zamutiste.`
Ezekiel 34,22
Ja ću izbaviti ovce svoje da više ne budu plijenom i sudit ću između ovce i ovce.

Simona Papić

Broj postova: 16

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-12-15, 10:56

Psa 30:5 Gnjev je njegov za trenuće oka, a do života milost njegova, večerom dolazi plač, a jutrom radost.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-12-21, 20:32

Jer 29:11 Jer ja znam misli koje mislim za vas, govori Gospod, misli dobre a ne zle, da vam dam pošljedak kakav čekate. Tada ćete me prizivati i ići ćete i molićete mi se, i uslišiću vas.I tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svijem srcem svojim. I daću vam se da me nađete, govori Gospod

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2010-12-27, 10:42

1Co 13:11 Kad ja bijah malo dijete kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljavah; a kad postadoh čovjek, odbacih djetinjstvo.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2011-01-06, 12:09

Psa 84:5 Blago onima kojima je sila u tebi, i kojima su u srcu putovi tvoji!
Psa 84:6 Idući dolinom plačevnom, pretvaraju je u izvore, i dažd je odijeva blagoslovima.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2011-01-08, 11:30

Psalm 119.9 Kako će mladić čistim sačuvati put svoj? Čuvajući riječi tvoje.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2011-01-11, 08:30

Neka vam dakle braćo, znano bude: po Ovome vam se navješćuje oproštenje grijeha !
Po Ovome se tko god vjeruje, opravdava od svega od čega se po Mojsijevu zakonu niste mogli opravdati ! Pazite da se ne zbude što je rečeno u Prorocima : Obazrite se, preziratelji, snebijte se i nestanite ! Jer djelo činim u dane vaše, djelo u koje ne biste vjerovali da vam ga tko ispriča.” Na izlasku su ih molili da im iduće subote o tome govore. A pošto se skup raspustio, mnogi Židovi i bogobojazne pridošlice pođoše za Pavlom i Barnabom koji su ih nagovarali ustrajati u milosti Božjoj.
(Djela 13:38-43)

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2011-01-18, 23:24

1Jn 3:13 Ne čudite se, braćo moja, ako svijet mrzi na vas.
1Jn 3:14 Mi znamo da prijeđosmo iz smrti u život, jer ljubimo braću; jer ko ne ljubi brata ostaje u smrti.

amos

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2011-02-01, 08:58

Ovako govori Jahve:

Proklet čovjek koji se uzdaje u čovjeka, i slabo tijelo smatra svojom mišicom, i čije se srce od Jahve odvraća. Jer on je kao drač u pustinji: ne osjeća kad je sreća na domaku, provodi dane u usahloj pustinji, u zemlji slanoj, nenastanjenoj.

Blagoslovljen čovjek koji se uzdaje u Jahvu i kome je Jahve uzdanje. Nalik je na stablo zasađeno uz vodu što korijenje pušta k potoku: ne mora se ničeg bojati kad dođe žega, na njemu uvijek zelenilo ostaje.
U sušnoj godini brigu ne brine, ne prestaje donositi plod.
(Jer 17:5-8 )

Čovjek & Riječ

View user profile

Back to top Go down

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics