Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Idolopoklonstvo

View previous topic View next topic Go down

Idolopoklonstvo

Post by Čovjek & Riječ on 2009-11-02, 10:08

Idolopoklonstvo, može biti vrlo široka tema. Ja bih je ipak nastojao ograničiti na idolopoklonstvo nas kršćana, odnosno nas koji danas želimo živjeti pobožno, koji, kao kršćani, želimo činiti Božju volju. Ne treba reći, normalno da je (i) idolopoklonstvo opisano Pismom u starom zavjetu dano također nama danas, za poduku. Naši učitelji, starozavjetni proroci, apostoli i sam vrhovni Učitelj Isus, ukazivali su i ukazuju nam na opasnost od idolopoklonstva. Apostol Ivan u svojoj poslanici (I) savjetuje nas i upozorava pokazujući nam Krista - Život vječni : dječice čuvajte se (klonite se) idola !

Čovjek & Riječ

Broj postova: 588

View user profile

Back to top Go down

Re: Idolopoklonstvo

Post by Diana on 2009-11-02, 10:34

Za mene je idolopoklonstvo svako slijeđenje nekog čovjeka ko uzora .
Idolopoklonstvo je i kad izabereš nekog svećenika ili poglavara pa ti bude uzor u naukovanju svom.
O moljenju tzv Svecima za ovo ili ono i ne govorim!
Jedino Boga se sluša i jedino njega se slijedi.
Znamo koji je Bog i da drugih bogova nema

Diana

Broj postova: 43

View user profile http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=100000032403963

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2009-11-02, 11:59

Izola wrote:Za mene je idolopoklonstvo svako slijeđenje nekog čovjeka ko uzora ...

Za mene (ako je ukratko), idolopoklonstvo je skretanje pogleda na sve, bilo na nebesima, bilo na zemlji, ili pod zemljom što nam skreće pogled srca sa Života vječnog, Isusa Krista Spasitelja.

Čovjek & Riječ

Broj postova: 588

View user profile

Back to top Go down

Post by anče on 2009-11-02, 17:24

Izola wrote:Za mene je idolopoklonstvo svako slijeđenje nekog čovjeka ko uzora .
Idolopoklonstvo je i kad izabereš nekog svećenika ili poglavara pa ti bude uzor u naukovanju svom.
nema

Ne znam dokle ide tvoje shvatanje o sledjenju čoveka kao uzora , ali imamo i ove stihove :
1Co 4:16 Nego vas molim, ugledajte se na mene kao i ja na Hrista.
Opet imamo i Isusa koji je rekao za fariseje:
Mat 23:2 Govoreći: na Mojsijevu stolicu sjedoše književnici i fariseji.
Mat 23:3 Sve dakle što vam reku da držite, držite i tvorite; ali što oni čine ne činite; jer govore a ne čine.

Mogu se setiti i Pedesetnice kada je Petar ustao i pozvao ljude da se krste U Ime Gospoda Isusa Hrista, pa ako bi uzela teoriju da ne treba slediti čoveka već samo Boga onda se mnogi jevreji ne bi tada spasili, jer je sam Isus svedočio za Petra da će ga podići i da će utešiti braću, da će mu dati ključeva od kraljevstva i to je i uradio. Tada ne pošlušati Petra je bilo ravno ne poslušati Boga jer se Sveti Duh izlio na Isusove učenike i reči koje su govorili nisu bile njihove ljudske već je Bog govorio kroz njih. Ako me razumeš šta želim reći. Ono što je Sveto u bilo kojem nanovorodjenom hrišćaninu (rodjenom od Duha) je Sveti Duh, a ne on sam. Tu bismo trebali biti jako oprezeni kada donosimo sud o nekome. Znaćemo, Hvala Bogu da li neko govori Istinu ili ne kada ga testiramo Rečju Božijom jer je ona nepromenljiva. Sve će propasti ali Njegova Reč nikada.
Ne trebamo da zaboravimo da Bog i sada radi kroz svoju decu u kojoj se nastanio merom Svoga Duha, time postavši Bog u nama sve do kraja sveta. Pre neki dan mi je zasijao ovaj stih i malo sam držala svoj um na njemu:
Eph 5:21 Slušajući se među sobom u strahu Božijemu.

anče

Broj postova: 94

View user profile

Back to top Go down

Post by amos on 2009-11-03, 04:00

Idolopoklonstvo je kada dopustimo da se naše srce pouzdaje u nešto što nije Bog.I tako taj predmet, pojava, ili materijalna sigurnost postanu naš idol u koga se pouzdajemo.Primena može biti jako široka.

amos

Broj postova: 540

View user profile

Back to top Go down

Post by Diana on 2009-12-05, 08:03

Mogu se setiti i Pedesetnice kada je Petar ustao i pozvao ljude da se krste U Ime Gospoda Isusa Hrista, pa ako bi uzela teoriju da ne treba slediti čoveka već samo Boga onda se mnogi jevreji ne bi tada spasili, jer je sam Isus svedočio za Petra da će ga podići i da će utešiti braću, da će mu dati ključeva od kraljevstva i to je i uradio.

ana,nisam ni mislila na Petra,već Branhama
I naravno da ta jedna osoba spašava
Branham je lažnjak
Kad bi ti JA rekla da me slušaš-bi li?
I dont think so Cool

Diana

Broj postova: 43

View user profile http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=100000032403963

Back to top Go down

Post by amos on 2009-12-05, 09:50

Izola wrote:
Mogu se setiti i Pedesetnice kada je Petar ustao i pozvao ljude da se krste U Ime Gospoda Isusa Hrista, pa ako bi uzela teoriju da ne treba slediti čoveka već samo Boga onda se mnogi jevreji ne bi tada spasili, jer je sam Isus svedočio za Petra da će ga podići i da će utešiti braću, da će mu dati ključeva od kraljevstva i to je i uradio.

ana,nisam ni mislila na Petra,već Branhama
I naravno da ta jedna osoba spašava
Branham je lažnjak
Kad bi ti JA rekla da me slušaš-bi li?
I dont think so Cool

Svako ima pravo na svoje mišljenje, no i svako pre nego prosudi drugoga treba da prosudi i sebe, jer kada kažemo za nekog da je lažnjak , prvo moramo biti sigurni da mi nismo, a onda zatim da damo argument drugima zašto bi verovali da mi nismo lažnjak, pa tek onda očekivati da nam neko veuje.
Lično smatram da Wiliam Branham nije lažnjak, čitao sam ono što je on govorio i video sam da je to ništa drugo do istina.No naravno ti Izola se ne slažeš samnom oko toga i na to imaš puno pravo, imaš pravo da Branhama nazoveš lažnjakom, mene bilo koga drugog i to je lepota ovog foruma. lično ne planiram da ti zabranjuem niti mislim da imam pravo na to.Svako ima pravo na svoje mišljenje, no svako i treba pokazati da je njegovo mišljenje nešto što bi drugi trebali da uvaže.

Pozdrav.

amos

Broj postova: 540

View user profile

Back to top Go down

Post by Petra on 2009-12-10, 11:22

Idol je svaka osoba koja zamjenjuje Isusa Krista.

Petra

Broj postova: 28

View user profile

Back to top Go down

Post by neaktivan on 2009-12-10, 20:40

Ja se slažem sa amosom i čovjek & riječ, idol(opoklonstvo) je sve i svatko tko/što se zauzima da nam bude na prvome (drugome, trećemu, četvrtome...Krist je rekao; Ja sam Alpha & Omega, sve ili ništa) mjestu u životu. A kao čemo znati dali je to idol? Probajmo ga/to maknuti iz života. Ako se tko pobuni (prvi je đavao, drugi: stari čovjek, grešna narav, mi sami) tada znamo da imamo idola.

neaktivan

Broj postova: 126

View user profile http://www.illbehonest.com/

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top