Bratoljublje
Page 1 of 2 • Share •
Page 1 of 2 • 1, 2 
Bratoljublje
Evo po nalogu ..., iz teme (s)trpljenje, otvorili smo ovu novu, smatramo također vrlo važnu temu.
Zar bratoljublje nije lakmus koji otkriva stoji li ili pada naša vjera. Djela bratoljublja su plodovi prave vjere, prave spoznaje Evanđelja Isusa Krista, pa ako nema tog ploda ...
Zar Riječ ne govori da onaj koji ne ljubi brata kaska u tami i da mu je tama zaslijepila oči ?
Zar se po bratoljublju ne raspoznaju djeca Božja i djeca Đavolska ?
Riječ govori; rekne li tko: ljubim Boga, a mrzi brata svog, da je lažac, jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, ne može ljubiti ni Boga kojega ne vidi. (I Iv 4:20)
Zar bratoljublje nije lakmus koji otkriva stoji li ili pada naša vjera. Djela bratoljublja su plodovi prave vjere, prave spoznaje Evanđelja Isusa Krista, pa ako nema tog ploda ...
Zar Riječ ne govori da onaj koji ne ljubi brata kaska u tami i da mu je tama zaslijepila oči ?
Riječ govori; rekne li tko: ljubim Boga, a mrzi brata svog, da je lažac, jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, ne može ljubiti ni Boga kojega ne vidi. (I Iv 4:20)

Čovjek & Riječ- Broj postova: 589
Re: Bratoljublje
Lično verujem da je bratoljublje na samo korak od savršenog vernika i savršene vere.Ako uzmemo 2 Petrovu u kojoj vidimo korake kojima idemo ka ljubavi a samim tim i ispunjenju zakona, jer zanmo da je ljubav ispunjnje zakona.Ali da pogledamo:
2 Petrova 1.5 Zbog toga svim marom prionite: vjerom osigurajte krepost, krepošću spoznaje, 6 spoznanjem uzdržljivost, uzdržljivošću postojanost, postojanošću pobožnost, 7 pobožnošću bratoljublje, bratoljubljem ljubav.
Dakle na penjanju tim stepenicima ka vrhu, bratoljublje je pred sam kraj, naravno ako znamo da je bratoljublje jedna obavezna stvar onda znamo da i sve ovo predhodno moramo savladati da bi došli do toga.Bez vere nema kreposti, bez kreposti spoznaje, bez spoznaje uzdrzivosti itd... Sve do bratoljublja i na kraju ljubavi.Da bismo došli do biblijskog bratoljublja i ljubavi moramo predhodno imati sve što je ispred.Ovo je samo načinjanje jeden jako dobre teme, šta je bratoljublje i kako do njega.Ali tu smo pa polako..
2 Petrova 1.5 Zbog toga svim marom prionite: vjerom osigurajte krepost, krepošću spoznaje, 6 spoznanjem uzdržljivost, uzdržljivošću postojanost, postojanošću pobožnost, 7 pobožnošću bratoljublje, bratoljubljem ljubav.
Dakle na penjanju tim stepenicima ka vrhu, bratoljublje je pred sam kraj, naravno ako znamo da je bratoljublje jedna obavezna stvar onda znamo da i sve ovo predhodno moramo savladati da bi došli do toga.Bez vere nema kreposti, bez kreposti spoznaje, bez spoznaje uzdrzivosti itd... Sve do bratoljublja i na kraju ljubavi.Da bismo došli do biblijskog bratoljublja i ljubavi moramo predhodno imati sve što je ispred.Ovo je samo načinjanje jeden jako dobre teme, šta je bratoljublje i kako do njega.Ali tu smo pa polako..

amos- Broj postova: 540
amos wrote:Lično verujem da je bratoljublje na samo korak od savršenog vernika i savršene vere.Ako uzmemo 2 Petrovu u kojoj vidimo korake kojima idemo ka ljubavi a samim tim i ispunjenju zakona, jer zanmo da je ljubav ispunjnje zakona.Ali da pogledamo:
Vidiš brate Amose, ove biblijske stihove i istinu, a i ove misli imao sam jutros. Zar to nije divno ?
Mislim na zajedništvo u Duhu i Istini.
Amen brate, mislim jednako kao i ti. Vjerujem da nam Krist daje svoju misao, vjerujem da nam daje svoju misao, brate zato što vidi naša srca koja trebaju i traže samo Njega. Što reći na temi bratoljublje, osim : tko ljubi Roditelja, ljubi i od Njega rođenog ? (I Ivanova)
Vrlo duboka istina.

Ljubi bližnjega svoga ...znači li to ljubi sav narod?
Bog radi selekciju,a zar da nas tjera da ljubimo i neprijatelje kao što kaže -lako je ljubit prijatelje...treba neprijatelje ljubit
Bog će doći da razvoji majku od kćeri,svekrvu od snahe...
Razdvajat će Bog,to i radi pred kraj,kad će neki članovi bit brisani iz obiteljskih stabala.
Amos ,učim ,učim iz Biblije,i ne uspijeva mi nać sve to što kažem,sve je ovo moje mišljenje,i davno sam pročitala sve ,al ne pronalazim.
Zato pitam vas ovdje za objašnjenje proturječnosti navoda.
Lako je izvadit šta kome paše uz vlastite misli
Nemam ponos da se vrijeđam što mi ne ide naći,imam tu vas da vam zasvijetli,zar ne?
Bog radi selekciju,a zar da nas tjera da ljubimo i neprijatelje kao što kaže -lako je ljubit prijatelje...treba neprijatelje ljubit
Razdvajat će Bog,to i radi pred kraj,kad će neki članovi bit brisani iz obiteljskih stabala.
Amos ,učim ,učim iz Biblije,i ne uspijeva mi nać sve to što kažem,sve je ovo moje mišljenje,i davno sam pročitala sve ,al ne pronalazim.
Nemam ponos da se vrijeđam što mi ne ide naći,imam tu vas da vam zasvijetli,zar ne?

Diana- Broj postova: 43

Pokušat ću rasvjetliti
tvoja pitanja (iako ne spadaju u temu bratoljublje).
Međutim bližnji je jedno, a brat u Kristu je nešto sasvim drugo.
Ljubi bližnjega svoga, upravo znači ljubiti sav narod, sav svijet, upravo kako čini i Bog. Dakle Božja volja je da se SVI ljudi spase i Njegov Sin Isus, na križu je umro za SVE ljude, dakle SVI su za Njega jednaki na smrt griješni, ali SVI su i opravdani Njegovom krvlju. Samo što će neki to prihvatiti, a neki ne. Ljubav Božja i ljubav naša, kršćanska, sastoji se u tome da mi prvi pružamo ljubav (griješnicima), dakle i onima koji nas ne vole (neprijatelji), poznavajući tu istinu i nadajući se da će biti prihvaćena od onih kojima pružamo Ljubav, mi se žrtvujemo za njih. Isus nam je pokazao tko je naš bližnji kroz pričicu o Samarijancu (Luka 10:29).Izola wrote:Ljubi bližnjega svoga ...znači li to ljubi sav narod?
Mislim da ti je odgovor već dan.Bog radi selekciju,a zar da nas tjera da ljubimo i neprijatelje kao što kaže -lako je ljubit prijatelje...treba neprijatelje ljubit
Ovdje je riječ o životu kršćanina, koji je radi svoje pobožnosti proganjan, čak i u vlastitoj obitelji. Činjenica je da će svaki onaj koji želi pobožno živjeti u Isusu Kristu, biti proganjan (II Tim 3:12), međutim on neće popustiti niti pod takvim progonima, čak i ako se bude morao odlučiti između Krista i svoje djece, ili između Krista i svoje žene. Kršćanin ljubi Isusa Krista više nego bilo koga drugoga, Isus Krist je Stijena sablazni (za one koji propadaju ne vjerujući Mu), On je Riječ koja razdvaja tijelo od Duha, tako da i u obitelji dolazi do razdvajanja u Kristu, ako imamo vjernike i nevjernike. To, međutim ne znači, da će kršćanin koji je progonjen u svojoj obitelji, napustiti tu obitelj. Jer on se drži nade obećanja Božjeg : obratiti ćeš se ti i cijeli tvoj dom.Bog će doći da razvoji majku od kćeri,svekrvu od snahe...
Ne razumijem, na što misliš ?Razdvajat će Bog,to i radi pred kraj,kad će neki članovi bit brisani iz obiteljskih stabala.

Nije mi odgovor dan,već sam rečenicu postavila ko dilemu,jer ON radi selekciju,nisu SVI odabrani ko njegov narod.
mislila pod ovim...
Luka 12,53 Podijelit će se otac protiv sina i sin protiv oca, majka protiv kćeri i kćer protiv majke, svekrva protiv snahe i snaha protiv svekrve. ` ( Mt 16.23)
...neće više pripadat u obiteljsko stablo,čitala ja o tome,al nikako da nađem
sorry,nisam neki pismoznanac baš,tiče se pravednika,pa pozivam vas da pronađete,ako nećete,ja ću kad tad
Amos ,učim ,učim iz Biblije ...vidjela sam njegov navod,neka uzme u ruke i uči,i prepoznala sebe u tome,pa kažem
-učim,učim,nalazim pa shvatim,i potom zaboravim gdje nađoh isto 
Nije mi odgovor dan,već sam rečenicu postavila ko dilemu,jer ON radi selekciju,nisu SVI odabrani ko njegov narod.
mislila pod ovim...
Luka 12,53 Podijelit će se otac protiv sina i sin protiv oca, majka protiv kćeri i kćer protiv majke, svekrva protiv snahe i snaha protiv svekrve. ` ( Mt 16.23)
...neće više pripadat u obiteljsko stablo,čitala ja o tome,al nikako da nađem
Amos ,učim ,učim iz Biblije ...vidjela sam njegov navod,neka uzme u ruke i uči,i prepoznala sebe u tome,pa kažem

Ljubi bližnjega svoga, upravo znači ljubiti sav narod, sav svijet, upravo kako čini i Bog. Dakle Božja volja je da se SVI ljudi spase i Njegov Sin Isus, na križu je umro za SVE ljude, dakle SVI su za Njega jednaki na smrt griješni, ali SVI su i opravdani Njegovom krvlju. Samo što će neki to prihvatiti, a neki ne. Ljubav Božja i ljubav naša, kršćanska, sastoji se u tome da mi prvi pružamo ljubav (griješnicima), dakle i onima koji nas ne vole (neprijatelji), poznavajući tu istinu i nadajući se da će biti prihvaćena od onih kojima pružamo Ljubav, mi se žrtvujemo za njih. Isus nam je pokazao tko je naš bližnji kroz pričicu o Samarijancu (Luka 10:29).
Amen.
Ne čineći tako postupamo kao onaj o kome je Isus govorio kada mu je bio oprošten dug, a kada je sreo svoga dužnika zatvorio ga je.
Ja sam imala svoje iskustvo kao mladi hrišćanin tik po obraćenju imala sam problema sa bakom koja je pravoslavac i kada mi se suprodstavljala ja sam je sa osudom u srcu posmatrala i govorila sebi, gledaj kakva je, grozna je, idolipoklonik, moj neprijatelj..... a sada mi je otkriveno da je to bilo toliko pogrešno i morala sam se pokajati. Nisam imala ljubavi prema njoj i ona je to jakooo mogla da oseti.Zatvarala sam joj put kao farisej. Danas kad vidi promenu na meni uvek me pita šta je to bilo tada, zašto je nisam podnosila?
Danas je mogu voleti takvu kakva jeste i molim se za nju da je Gospod spase kao što je mene spasao. Verom idem napred u obećanje: Ako veruješ, ti i tvoj dom biće spašen...
Spasenje je od Gospoda i to često puta zaboravljamo u tom hodanju osudjujući ljude za koje je Hrist prolio svoju krv ne gldeajući ko je ko, i kakav je grešnik. Ljubav pokriva mnoštvo greha...
anče- Broj postova: 94
Izola wrote:Lično verujem da je bratoljublje na samo korak od savršenog vernika i savršene vere.
Da,amos,i zašto tako ne radiš?
Zanimljivo pitanje. Do sada mi ga niko nije na takav način postavio. Dali tako radim ili ne radim ne možeš znati jer me ne poznaješ, ono malo što o meni znaš je nedovoljno da doneseš bilo kakav sud.

Ma Bog te zna,pa ja tako zanimljivo pitam 
I samo da znaš,ne moram ja znat činjenice šta si danas jeo,već šta ti je u srcu.
Ti kažeš nek se dokažem,a kako?
kad mi ne veruješ?
Bog ima nešto sasvim malo protiv tebe,ne da ti ne veruješ u pravoga Boga,al se fiksaš sa tim propovedima!
"Onaj" je pogađao stvari o ljudima,al je sačekao neki znak,a ja imam Isusa u srcu ,i ne moram ništa da čekam
"Onaj" je pogađao stvari o ljudima,al je sačekao neki znak,a ja imam Isusa u srcu ,i ne moram ništa da čekam
Kako se sad osećaš?
Znaš da bi ti rado i Boga predala,al odlučio je da bude u meni,a ti moš dobit Duha Svetoga,gud?
Il to možda nije isto ?
I samo da znaš,ne moram ja znat činjenice šta si danas jeo,već šta ti je u srcu.
Ti kažeš nek se dokažem,a kako?
kad mi ne veruješ?
Bog ima nešto sasvim malo protiv tebe,ne da ti ne veruješ u pravoga Boga,al se fiksaš sa tim propovedima!

Kako se sad osećaš?
Znaš da bi ti rado i Boga predala,al odlučio je da bude u meni,a ti moš dobit Duha Svetoga,gud?

Il to možda nije isto ?

Hajde da bi imali malo reda na forumu pokušaj da sve ovo što napišeš , spakuješ u jedan post.Evo sada ću uzeti za shodno da ti pomognem kao moderator da vidiš kako je to fino.Malo ću ti ispremeštati sve u jedan post ok?

Da,naravno,i po plodovima se djeca božja prepoznaju,no bitno je naglasit kako moramo razlikovati brata od neprijatelja,a tu mnogi griješe.
Prepoznajmo tko ima ime Isus u srcu ,a ko lažne proroke.
Petra- Broj postova: 28
amos wrote:Zanimljivo pitanje. Do sada mi ga niko nije na takav način postavio. Dali tako radim ili ne radim ne možeš znati jer me ne poznaješ, ono malo što o meni znaš je nedovoljno da doneseš bilo kakav sud.Izola wrote:Da,amos,i zašto tako ne radiš?Lično verujem da je bratoljublje na samo korak od savršenog vernika i savršene vere.

Petra wrote:Zar Riječ ne govori da onaj koji ne ljubi brata kaska u tami i da mu je tama zaslijepila oči ?
Da,naravno,i po plodovima se djeca božja prepoznaju,no bitno je naglasit kako moramo razlikovati brata od neprijatelja,a tu mnogi griješe.
Prepoznajmo tko ima ime Isus u srcu ,a ko lažne proroke.
U potpunosti se slažem sa Petrom. Al u potpunosti! I to je problem današnjeg kršćanstva (i to velik) ovako ja vidim stvari, đavolji plan za kršćanstvo.
1. U svijetu - prezentirati sve i svakoga kao kršćane, sve što je dovoljno jest da osoba tvrdi da je kršćanin. Ništa više nije potrebno da bi osoba bila kršćanin nego vjerovat u Isusa, e kakvog, nebitno. Tim prvim korakom đavao je svijetu jaaaaaaaaaako iskrivio sliku o kršćanstvu i samim time i o Gospodu Isusu pa i Bogu "kršćana" općenito. Nije ni čudo da u zadnje vrijeme sve ostale duhovno/religiozne (i ateizam je duhovna stvar, tj. zasljepljenje, i to vrlo moćna u ovome dobu "znanja i razuma", a 2/3 čovjećanstva gladuje) aktivnosti rastu osim kršćanstva. Svijet nezna što ili tko je kršćanin, a oni koji se tako nazivaju, znaju još manje.
2. Među kršćanima samima (znaći onima koji u svom vjersko-teološkom korpusu vjeruju u "nanovo rođenje" Evanđelje po Ivanu, 3 glava), đavao je prouzroćio nešto drugačiju sliku, nitko nije kršćanin ako ne pripada denominaciji u kojoj se dotićni "kršćanin" nalazi. Primjer: ako sam ja iz denominacije A, tada je jedina ona ispravna, sve ostalo su sotonine "sluge pravednosti" ili ti, vuci u janjećoj koži. Ako sam ja iz denominacije B, djelim potpuno isto mišljenje sa denominacijom A, s tim da i nju (ili ti "kršćane" te denominacije) smatram heretikćnom grupom ili ti lažnom braćom. To je u većini slućaja tako, u ovoj manjini ostaju oni koji nevjeruju u pripadnost denominaciji kao znak da si brat u Kristu već nastoje imati zajedništvo sa svima onima koji nose rodove ljubavi, prema bibliskim kriterijima. Tu bih sebe mogao svrstati. No moramo ostati svjesni da, jedan katolik (njih mogu uzet za primjer jer sam i sam pripadao toj vjeri) može roditi više roda (maloprije spomenutog) od mene koji sam nanovo rođen, dali ja njega mogu zvati bratom? Odgovor donesite sami. Isto pitanje se postavlja ako netko tvrdi da je nanovo rođen, donosi rodove ljubavi, bratoljublja itd... i nevjeruje u pakao, ili vjeruje da Krist neće doći dokle svjet nebude preplavljen nanovo rođenim obraćenicima ili nešto treće što nikako nema istine u sebi. Mnogi karizmatici (bilokoje pripadnosti) danas ćine ćuda i govore u jezicima. Jeli to sve od Duha Božjeg? Jesu li to sve braća u Kristu?
Da se distanciram od bilokakve osude bilokoga, i ujedno ponudim odgovor, da bih ja (ti) znao tko je brat u Kristu od Duha Božjeg rođen, također moraš (moram) biti od ISTOG Duha rođen, tek tada, i jedino tada ćeš sa sigurnošću (ne teologije, ili svog uvjerenja, ili nečijeg roda) već DUHA ISTINE moći znati (tj. bit će ti otkriveno) dali je netko stvarno djete Božje. Temelj svog stava nalazim u Riječi koja kaže, da će mogi lažni proroci ustait, da će lažne braće biti više nego istinite braće. Da će se mnogi povesti za svim i svačim (napomena: sjetite se kada će doći Dan Gospodnji, kao lupež u noći, u vrjeme "mira i sigurnosti". E, sad, zašto mislite da će lažna braća nešto drugo promovirati, doli: "ljubavi i tolerancije". ZAVODNIŠTVO je vrlo varljiva stvar, a naš zavodnik je najbolji u čitavom stvorenju, nema mu ravnog u tome). I ono najjasnije, da sam Gospod Isus kaže: "hoću li naći vjere na zemlji". Bilo je 10 djevica, bila su 2 na polju, bilo je 2 u postelji, sjećate li se kako je (će) završi(ti)lo?
Ne želim vam ništa drugo, doli Božjeg blagoslova i Kristovog Duha u izobilju, da bi kada sve nadvladate, opstali! Zajedno samnom.
Last edited by vega on 2010-04-24, 13:09; edited 2 times in total
neaktivan- Broj postova: 126

Samo da dodam, osobno, 2. Petrova, 1,3-11 mi je najdraži putokaz za jednoga Kršćanina/brata u Kristu.
neaktivan- Broj postova: 126

Da slažem se, taj odlomak nam puno govori i otkrivavega wrote:Samo da dodam, osobno, 2. Petrova, 1,3-11 mi je najdraži putokaz za jednoga Kršćanina/brata u Kristu.

Page 1 of 2 • 1, 2 
Page 1 of 2