Logirajte se na forum
(ako se ne želite logirati sada, izaberite "Do not display again")

Govorenje u jezicima

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Govorenje u jezicima

Post by Timotej on 2011-03-04, 19:32

Na kakav to točno jezik se ovdje misli? Da li na strane, ljudske jezike, ili na tkz. " anđeoske "?

Timotej

Broj postova: 4

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2011-03-04, 22:27

Timotej wrote:Na kakav to točno jezik se ovdje misli? Da li na strane, ljudske jezike, ili na tkz. " anđeoske "?
Najprije, Timoteju dobro nam došao. Izabrao si lijepo ime i drago mi je što imaš namjeru biti kao Timotej, nadam se da ćeš ovdje biti blagoslovom i da ćeš i sam biti blagoslovljen, još jednom : dobro došao u ovu malu zajednicu. Što se tiče jezika, mislim da bi se tema trebala odnositi na sve opcije koje su u nju uključene, kako po biblijskom svjedočenju, tako i po kršćanskom iskustvu.

Čovjek & Riječ

Broj postova: 608

View user profile

Back to top Go down

Post by Timotej on 2011-03-08, 11:19

Prvo da se zahvalim na toplim riječima dobrodošlice.

Poznate su mi današnji oblici manifestacija tog dara, ali, kada čitamo poslanicu apostola Pavla Korinćanima, vidimo da ih on ukorava zbog ( zlo )upotrebe dara govorenja u jezicima. U današnje vrijeme ispada kao da u mnoštvu zajednica vjernici nikad i nisu pročitali Pavlove ukore. Ne samo da " govore u jezicima " bez ikakvog reda, oni to u pravilu rade i bez tumačenja tih jezika. Pritom se taj dar nameće kao standard, hoću reći da će ti reći da ako ne govoriš u jezicima. nisi ni kršten Duhom.
Pošto je ta zema doista opširna, da se neizgubimo u širini, postaviću za početak samo jedno pitanje: kaže li Pavao da je to jedini dar Duha?

Timotej

Broj postova: 4

View user profile

Back to top Go down

Post by Čovjek & Riječ on 2011-03-08, 11:31

Timotej wrote:... Pošto je ta tema doista opširna, da se neizgubimo u širini, postaviću za početak samo jedno pitanje: kaže li Pavao da je to jedini dar Duha?
Slažem se sa tvojim zapažanjima, iako (možda) vidim neki napredak; oni koji su bili zagovornici i (pre)naglašavali taj dar, danas govore drugačije. Moje zapažanje.
Što se tiče Pavla, naravno, nije rekao da je to jedini dar Duha. Koliko sam ga ja čuo, rekao je i da ga svi neće imati (1Ko 12:30 : Zar svi govore jezike ?), iako, on bi volio da svi govore u jezicima, a još više da prorokuju (1Ko 14:15).

Čovjek & Riječ

Broj postova: 608

View user profile

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics