Predodređenje?
Page 8 of 8 • Share •
Page 8 of 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Predodređenje?
Po takvom načelu ne trebamo ni komunicirati, nego navesti samo link na Božju riječ, bibiljuamos wrote:... Eto ja mislim da ne treba uopšte ikakvih mojih reči da ubacujem, reč Božija je sasvim dovoljna.
Dalje, kada čitamo Rimljane 8:28 (koji govore o predodređenju) : Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. Jer koje predvidje, te i predodredi da budu suobličeni slici Sina Njegova ..., onda ne možemo ne zapaziti da Bog surađuje samo s onima koji Ga ljube, gdje se također jasno vidi naša uloga u (navodnom i misterioznom) predodređenju. A što znači ljubiti Boga, to je On sam jasno rekao, naravno (opet) samo onima koji Ga slušaju ... i čuju. Gdje je tu (misteriozno) predodređenje ?

Čovjek & Riječ- Broj postova: 589
Čovjek & Riječ wrote:Po takvom načelu ne trebamo ni komunicirati, nego navesti samo link na Božju riječ, bibiljuamos wrote:... Eto ja mislim da ne treba uopšte ikakvih mojih reči da ubacujem, reč Božija je sasvim dovoljna.. Međutim znamo da to nije to. Zato ne smatram da si odgovorio na moje pitanje s tvojim gornjim postom.
Dalje, kada čitamo Rimljane 8:28 (koji govore o predodređenju) : Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. Jer koje predvidje, te i predodredi da budu suobličeni slici Sina Njegova ..., onda ne možemo ne zapaziti da Bog surađuje samo s onima koji Ga ljube, gdje se također jasno vidi naša uloga u (navodnom i misterioznom) predodređenju. A što znači ljubiti Boga, to je On sam jasno rekao, naravno (opet) samo onima koji Ga slušaju ... i čuju. Gdje je tu (misteriozno) predodređenje ?
Pitao si me kakvo je to misteriozno seme, i ja sam ti odgovorio rečju Božijom.Ako te to ne zadovoljava brate, ja ne znam kako bih ti drugačije mogao objasniti.
Bog sarađuje, i to je onaj deo o kome smo pričali i ti se nikako nisi hteo složiti samnom ali ga sada potenciraš što mi je drago, ti potenciraš naš deo o kojem smo pričali.Uredu poštujem ovi stihovi se odnose na posvećenje i rast te Božiju pomoć odabranom semenu Božijem koji su sinovi carstva a ne sinovi zloga, oni koje je posejao Isus a ne sotona. Nema tu nikakve misterie ni magle, jasno je kao dan i biblija je više nego precizna po tom pitanju kao što sam ti i naveo. Ono što ja želim da verujem je svaka Božija reč, ako ti misliš da tu treba nešto da se menja uredu, ali ja ne mislim.Provokacije zajedljivog karaktera (navodne i misterizone) ne pomažu u dolaženju do istine, već u spuštanje razgovora na ulični ili skupštinski nivo. Kao što sam rekao misterija ili sakriveno je onima koji to odbijaju da vide, meni tu nema nikakve misterije.
Dali smatraš ili ne smatraš da sam odgovorio, to je isto tako samo tvoja stvar, ja smatram da jesam.

amos- Broj postova: 540
... uvjeravam te ne radi se o tome, radi se samo o međusobnom razumijevanju i onda, prosuđivanjuamos wrote:... Nema tu nikakve misterie ni magle, jasno je kao dan i biblija je više nego precizna po tom pitanju kao što sam ti i naveo. Ono što ja želim da verujem je svaka Božija reč, ako ti misliš da tu treba nešto da se menja uredu, ali ja ne mislim.Provokacije zajedljivog karaktera (navodne i misterizone) ne pomažu u dolaženju do istine, već u spuštanje razgovora na ulični ili skupštinski nivo.
... ja govorim na osnovu onoga što sam čuo od tebe, pa mi je izgledalo da tako postavljaš stvar.Kao što sam rekao misterija ili sakriveno je onima koji to odbijaju da vide, meni tu nema nikakve misterije.
U razgovoru i međusobnom razumijevanju potrebno je puno ljubavi i strpljenja, ako kome toga nedostaje, nije dobro ... Riječ kaže podnosite jedni druge. Ja vidim koliko je to realno i životno, jer zbilja treba puno ljubavi za to djelo.Dali smatraš ili ne smatraš da sam odgovorio, to je isto tako samo tvoja stvar, ja smatram da jesam.

Čovjek & Riječ- Broj postova: 589
[quote="Čovjek & Riječ"].. ja govorim na osnovu onoga što sam čuo od tebe, pa mi je izgledalo da tako postavljaš stvar.[quote]
O pogrešio si, valjda to dolazi usred (ne)razumjvanja i (ne)čitanja onoga što je napisano. vidiš nema potrebu da obavijam velo misterije ono što je jasno, ako nekad nisam direktan to je zato što sam to već objasnio pa smatram da nema potrebe da se povlačim opet po istom. Nema nikakve misterije, jedina misterija (za nas, za Boga nije) je ko je seme koje je posejao Isus, a ko je seme koje je posejao sotona.
Naravno, ali kada ne želiš da prihvatiš ono što piše u reči, ja tu ne mogu ništa. Objasnio sam ti koliko sam mogao, pokaza ti da isto tako objašnjava Isus i ti ne želiš taj odgovor da prihvatiš, pa ja ne znam onda kao da ti objasnim. U biti shvatam da ni ne želiš da ti bude objašnjeno nego pokušavaš da proturiš da predodređenje nije biblijska po reči činjenica, ali jeste i tu ne vredi polemisati. Ono što ja činim je da sam samo direktan, strpljiv sam da objasnim, ali ne i da mi se spočitava stalno.Ako imaš problem sa argumentima to je samo tvoja stvar, no ako želiš da se koristiš argumentima da druga strana ne vidi po Duhu onda moraš dati jači argument od tvoje konstatacije. Inače će se to pretvoriti da ja kažem da ti nisi po Duhu , a ti da nisam ja i onda da počnemo da se ponašamo kao mala deca kada se raspravljaju, ja ne bih to da radim na taj način.
O pogrešio si, valjda to dolazi usred (ne)razumjvanja i (ne)čitanja onoga što je napisano. vidiš nema potrebu da obavijam velo misterije ono što je jasno, ako nekad nisam direktan to je zato što sam to već objasnio pa smatram da nema potrebe da se povlačim opet po istom. Nema nikakve misterije, jedina misterija (za nas, za Boga nije) je ko je seme koje je posejao Isus, a ko je seme koje je posejao sotona.
U razgovoru i međusobnom razumijevanju potrebno je puno ljubavi i strpljenja, ako kome toga nedostaje, nije dobro ... Riječ kaže podnosite jedni druge. Ja vidim koliko je to realno i životno, jer zbilja treba puno ljubavi za to djelo.
Naravno, ali kada ne želiš da prihvatiš ono što piše u reči, ja tu ne mogu ništa. Objasnio sam ti koliko sam mogao, pokaza ti da isto tako objašnjava Isus i ti ne želiš taj odgovor da prihvatiš, pa ja ne znam onda kao da ti objasnim. U biti shvatam da ni ne želiš da ti bude objašnjeno nego pokušavaš da proturiš da predodređenje nije biblijska po reči činjenica, ali jeste i tu ne vredi polemisati. Ono što ja činim je da sam samo direktan, strpljiv sam da objasnim, ali ne i da mi se spočitava stalno.Ako imaš problem sa argumentima to je samo tvoja stvar, no ako želiš da se koristiš argumentima da druga strana ne vidi po Duhu onda moraš dati jači argument od tvoje konstatacije. Inače će se to pretvoriti da ja kažem da ti nisi po Duhu , a ti da nisam ja i onda da počnemo da se ponašamo kao mala deca kada se raspravljaju, ja ne bih to da radim na taj način.

amos- Broj postova: 540
Page 8 of 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics» Spas od zubarske bušilice - liječenje zubi plazmom
» Svjetlosno zagađenje
» Učenje
» Mučenje životinja
» Liječenje zvukom
» Svjetlosno zagađenje
» Učenje
» Mučenje životinja
» Liječenje zvukom