Sektaški duh:
Page 3 of 3 • Share •
Page 3 of 3 •
1, 2, 3
Re: Sektaški duh:
Čuj, vidi, sektaštvo se može vidjeti i na druge (vrlo pouzdane) načine, to biblija zove "raspoznavanjem duhova". Npr. ako imaš nekoga tko nije dionik Kristova Duha (došao sam spasiti, a ne osuditi) vrlo je vjerojatno da se tu radi upravo o sektašu ... ovo svakako nije "niski udarac" upućen osobno tebi, svi moramo paziti što govorimo, upravo u tom smislu, smislu djelovanja onoga što pijemo, na nas, odnosno na one oko nas. Konkretno, ako se napajamo Kristovim Duhom, onda taj Duh radi upravo ono što On želi kroz nas, Istinuje, ali ne u osudi nego u Ljubavi ... dok god On ne dođe suditi, ima nade za svakoga ... zar ne ? Jer upravo to i jest posao onih koji nisu sektaši (odvojeni od Izvora), nego piju čistu Vodu sa Izvora, zar ne ? To se zove veliki nalog.cito wrote:Pozrdav,
ne znam jesi li poročitao cijeli moj post, ali po ovome tvome RKC je najveća sekta. Međutim oni nisu sekta već kult. A to što zoveš sektaštvom u Bibliji ima naziv, a zove se veliko otpadanje ...

Čovjek & Riječ- Broj postova: 588
Vidi cito, ovdje se teško možemo složiti, a to proizlazi izgleda iz
tvoga i moga različitog poimanja nekih pojmova. Npr. ja mislim da je
svaka ljudska grupacija, denominacija, ili nazovi drugačije, (u
kršćanstvu) koja ima definiranu svoju doktrinu ustvari sekta, jer po
mojoj definiciji ona ne pije sa izvora, nego pije neku možda destiliranu
tekućinu, kojoj možda nedostaju oni najhranjiviji sastojci.
Ovo ima toliko kontradikcija da ne znam.
Dakle hoćeš reći da apostolska crkva nije imala jasno definirano doktrinu? Hočeš reći da ti nemaš doktrinu. Hoćeš reći da pola novog zavjeta, a koje su sve teološke i doktrinalne knjige, ne definiraju npr, odnos čovjeka i Boga, odnosno lončara i lonca- nauk koje arminijanske crkve ne prihvačaju jer tvrde da je Isus umro za sve ljude, ali o ljudima ovisi da li će se spasiti???!!! Pa tko je suveren u spasenju' Bog ili čovjek?Tko spašava- Bog-ili čovjek sam sebe.
Biblija definira doktrinu.
Kažem ti to što ti zoveš sektama su kultovi jer oni donose nešto novo što ne piše. Npr. TULIP je oduvjek bilo evanđelje samo to do tada nitko tako nije definirao.
Pa koliko crkava upućuje na Bibliju (izvor) i uče skroz drugo od onog što piše.
Mislim da si u krivu kad izjednačavaš sve crkve i stavljaš ih u kontekst toga da su neke više ili manje u krivu. Božja crkva, Kristovo tijelo je savršeno u pravu u svezi svega. Takva crkva uči ispravan nauk koji će donjeti ploda, jer je od Boga. Ali čak ni takva neće obratiti svakoga jer obraćenje je od Boga dar, a ne od propovjednika i njihovih riječi. Onog kojeg Bog preporodi i dovede u svoju crkvu kroz nauku iste naučiti staviti sve stvari na pravo mjesto. Ovo što si ti napisao vuče na neki duhovni anarhijanizam.
Kako ti sam možeš piti sa izvora kad si palo biće? Zapest češ i past češ i bez crkve ( a mislim na izabrane u Kristu- tvoju braću- s kojim dijeliš život) nećeš se dignuti. Trebamo se međusobno opominjati i imati nekoga sjede brade da nas uči. Duhovnog Oca. Da li je Tito imao Pavla? Nije ga Pavle učio bezveze nešto- več nauku Božju.
Naravno da ima nade za svakoga , ali Bog odlučuje.
Npr Homosexualci- to što su pederi je već njihova osuda, kazna im je takav um, da imaju takve sklonosti. Ne znam jesi li ikada debatirao sa pederom? ako mu kažeš ovako: ako ti mogu dokazati da je sve u Bibliji istina, hoćeš li vjerovati?- neće-jer mu nije dao, jer on mrzi Zakon i traži rupe u zakonu da bi se opravdao kao što i kriminalci uvijek traže rupe u zakonu da bi došli na slobodu. Zato su mnoge crkve pune pedera-jer iste omogučuju istima da egzistiraju u njima, npr. karizmatske ili RKC. Jer uče da Bog voli grešnika, a mrzi grijeh. To je laž. Bog voli koga voli i toga će dovesti k sebi u Tijelo Kristovo. A Bog ima svoj ostatak i danas na zemlji, vjerovao ili ne.
tvoga i moga različitog poimanja nekih pojmova. Npr. ja mislim da je
svaka ljudska grupacija, denominacija, ili nazovi drugačije, (u
kršćanstvu) koja ima definiranu svoju doktrinu ustvari sekta, jer po
mojoj definiciji ona ne pije sa izvora, nego pije neku možda destiliranu
tekućinu, kojoj možda nedostaju oni najhranjiviji sastojci.
Ovo ima toliko kontradikcija da ne znam.
Dakle hoćeš reći da apostolska crkva nije imala jasno definirano doktrinu? Hočeš reći da ti nemaš doktrinu. Hoćeš reći da pola novog zavjeta, a koje su sve teološke i doktrinalne knjige, ne definiraju npr, odnos čovjeka i Boga, odnosno lončara i lonca- nauk koje arminijanske crkve ne prihvačaju jer tvrde da je Isus umro za sve ljude, ali o ljudima ovisi da li će se spasiti???!!! Pa tko je suveren u spasenju' Bog ili čovjek?Tko spašava- Bog-ili čovjek sam sebe.
Biblija definira doktrinu.
Kažem ti to što ti zoveš sektama su kultovi jer oni donose nešto novo što ne piše. Npr. TULIP je oduvjek bilo evanđelje samo to do tada nitko tako nije definirao.
Pa koliko crkava upućuje na Bibliju (izvor) i uče skroz drugo od onog što piše.
Mislim da si u krivu kad izjednačavaš sve crkve i stavljaš ih u kontekst toga da su neke više ili manje u krivu. Božja crkva, Kristovo tijelo je savršeno u pravu u svezi svega. Takva crkva uči ispravan nauk koji će donjeti ploda, jer je od Boga. Ali čak ni takva neće obratiti svakoga jer obraćenje je od Boga dar, a ne od propovjednika i njihovih riječi. Onog kojeg Bog preporodi i dovede u svoju crkvu kroz nauku iste naučiti staviti sve stvari na pravo mjesto. Ovo što si ti napisao vuče na neki duhovni anarhijanizam.
Kako ti sam možeš piti sa izvora kad si palo biće? Zapest češ i past češ i bez crkve ( a mislim na izabrane u Kristu- tvoju braću- s kojim dijeliš život) nećeš se dignuti. Trebamo se međusobno opominjati i imati nekoga sjede brade da nas uči. Duhovnog Oca. Da li je Tito imao Pavla? Nije ga Pavle učio bezveze nešto- več nauku Božju.
Naravno da ima nade za svakoga , ali Bog odlučuje.
Npr Homosexualci- to što su pederi je već njihova osuda, kazna im je takav um, da imaju takve sklonosti. Ne znam jesi li ikada debatirao sa pederom? ako mu kažeš ovako: ako ti mogu dokazati da je sve u Bibliji istina, hoćeš li vjerovati?- neće-jer mu nije dao, jer on mrzi Zakon i traži rupe u zakonu da bi se opravdao kao što i kriminalci uvijek traže rupe u zakonu da bi došli na slobodu. Zato su mnoge crkve pune pedera-jer iste omogučuju istima da egzistiraju u njima, npr. karizmatske ili RKC. Jer uče da Bog voli grešnika, a mrzi grijeh. To je laž. Bog voli koga voli i toga će dovesti k sebi u Tijelo Kristovo. A Bog ima svoj ostatak i danas na zemlji, vjerovao ili ne.
cito- Broj postova: 47
hvala na komplimentu, međutim vjerujem da je Isus Krist daleko kontradiktorniji i time neshvatljiviji od menecito wrote:... Ovo ima toliko kontradikcija da ne znam.
ne, hoću reći da joj je doktrina prejasno definirana ...Dakle hoćeš reći da apostolska crkva nije imala jasno definirano doktrinu?
... imam li je, ako je moja doktrina Duh Sveti ? Mogu li Ga kontrolirati, ili se prepustiti Njegovoj kontroli ?Hočeš reći da ti nemaš doktrinu.
to mi se već sviđa... Biblija definira doktrinu.
nažalost puno ...... Pa koliko crkava upućuje na Bibliju (izvor) i uče skroz drugo od onog što piše.
ne izjednačavam sve crkve nipošto, sve crkve se sekte osim jedne, one jedine Crkve, Njegove. Nema ih dvije, samo je jedna Nevjesta.Mislim da si u krivu kad izjednačavaš sve crkve i stavljaš ih u kontekst toga da su neke više ili manje u krivu. Božja crkva, Kristovo tijelo je savršeno u pravu u svezi svega. Takva crkva uči ispravan nauk koji će donjeti ploda, jer je od Boga. Ali čak ni takva neće obratiti svakoga jer obraćenje je od Boga dar, a ne od propovjednika i njihovih riječi. Onog kojeg Bog preporodi i dovede u svoju crkvu kroz nauku iste naučiti staviti sve stvari na pravo mjesto.
zašto misliš, reci što je tu (konkretno) anarhično ?Ovo što si ti napisao vuče na neki duhovni anarhijanizam.
... odavno sam prestao to biti, međutim ne znam tko si ti koji to govoriš ?Kako ti sam možeš piti sa izvora kad si palo biće?
Misliš li da si ti taj ? Ja bih volio da jesi, ali nažalost još me ništa nisi naučio (?)Zapest češ i past češ i bez crkve ( a mislim na izabrane u Kristu- tvoju braću- s kojim dijeliš život) nećeš se dignuti. Trebamo se međusobno opominjati i imati nekoga sjede brade da nas uči. Duhovnog Oca.
Bog je veće odavno odlučio ...Naravno da ima nade za svakoga , ali Bog odlučuje.
... mrziš pedere ?... što su pederi je već njihova osuda, kazna im je takav um, da imaju takve sklonosti .
vidim da voliš pričati (s, i) o pederima, možda da otvoriš posebnu temu ...Ne znam jesi li ikada debatirao sa pederom? ako mu kažeš ovako: ako ti mogu dokazati da je sve u Bibliji istina, hoćeš li vjerovati?- neće-jer mu nije dao, jer on mrzi Zakon i traži rupe u zakonu da bi se opravdao kao što i kriminalci uvijek traže rupe u zakonu da bi došli na slobodu. Zato su mnoge crkve pune pedera-jer iste omogučuju istima da egzistiraju u njima, npr. karizmatske ili RKC.
Možda si to ti i još par bezgrešnih i pravovjernih, sličnih tebi, koji nisu sektaši ?Jer uče da Bog voli grešnika, a mrzi grijeh. To je laž. Bog voli koga voli i toga će dovesti k sebi u Tijelo Kristovo. A Bog ima svoj ostatak i danas na zemlji, vjerovao ili ne.

Gle, ako ja izlažem svoj slučaj zašto mislim da je tvoja osobna definicija sektaštva kriva ne moraš se ponašati kao dijete. Uopće ne razumijem o čemu pričaš. Sory ali, besmisleni su ti odgovori i ja sigurno nisam tvoj učitelj,a ako misliš da nisi palo biće i dalje, iako spašen, onda je tvoja doktrina stvarno u problemu jer bi to značilo da si bezgrešan.
Gle, ja te ne poznam, ali ovi neki odgovori govore puno poput broja 1.
1. Ne znam tko te ući da je Isus (Bog) kontadiktoran.
2. Što to znaći da tvoja doktrina Duha Svetog?Takva izjava je toliko apstraktna da ništa ne znaći. Pod tim nazivom RKC svečenici siluju djecu.
3. Ako ja spomenem pedere, kao uostalom i Pavle, da dokažem nešto, jer su oni primjer osude, onda sam ja peder. stvarno odraslo.
4. Tebi je svaka denominacija, grupa ili štogod, a ima definiranu doktrinu- sekta, a s druge strane zoveš sektašima one koje se odvajaju od nekog nedefiniranog "tijela kristova"
5. Po čemu Kristova crkva nije sekta?
Zapetljo si se u svojim definicijama riječi. To je zato jer daješ svoje definicije za neku riječ. Riječ Sektaš ništa ne opisuje i ti ne možeš toj riječi dati značenje osim onog kojeg ima, a ako se nedefinira u što vjeruje taj sektaš ne možeš znati je li dobro ili zlo.
Gle, ja te ne poznam, ali ovi neki odgovori govore puno poput broja 1.
1. Ne znam tko te ući da je Isus (Bog) kontadiktoran.
2. Što to znaći da tvoja doktrina Duha Svetog?Takva izjava je toliko apstraktna da ništa ne znaći. Pod tim nazivom RKC svečenici siluju djecu.
3. Ako ja spomenem pedere, kao uostalom i Pavle, da dokažem nešto, jer su oni primjer osude, onda sam ja peder. stvarno odraslo.
4. Tebi je svaka denominacija, grupa ili štogod, a ima definiranu doktrinu- sekta, a s druge strane zoveš sektašima one koje se odvajaju od nekog nedefiniranog "tijela kristova"
5. Po čemu Kristova crkva nije sekta?
Zapetljo si se u svojim definicijama riječi. To je zato jer daješ svoje definicije za neku riječ. Riječ Sektaš ništa ne opisuje i ti ne možeš toj riječi dati značenje osim onog kojeg ima, a ako se nedefinira u što vjeruje taj sektaš ne možeš znati je li dobro ili zlo.
Cito,
1. Dobrodošao na forum, nadam se da će ti lepo biti sa nama.
2. Mislim da sam dovoljno dobro opisao to što sam imao reći glede sektaškog duha.Dakle nije mi bila namera da opisujem sektaše (ljude) već delovanje tog religioznog duha.
Kao što sam rekao to je duh koji sprečava da nazovemo bratom nekoga ko ne pripada našoj denominaciji, konfesiji , grupi.Dakle nije u pitanju sekta kao grupa ljudi, već duh. To nije poziv na ekumenizam niti na udruživanje organizaciji, niti proglašavanje čistim nešto što je Bogu mrsko, već samo pokušaj da sagledamo mogućnost da se na pogrešnim mestima mogu naći pravi ljudi, naša braća i sestre koji su iskreni vernici ali zbog nedostatka otkrivenja se nalaze tu gde se nalaze. Mi ih možemo nazvati braćom i sestrama jer veruju Gospoda Isusa Hrista iako se nalaze na pogrešnom mestu po našem mišljenju. No taj sektaški duh nas može pomazati da počnemo da sudimo da neko nije iskren vernik samo zato što se nalazi tamo gde mi nismo ili smatramo da ne trebamo biti i zbog toga ih odbacimo, ponizimo ili imamo gnev prema njima, što definitivno nije plod Svetog Duha.
Nadam se da sam uspeo da ti pojasnim, ako ti još nešto nije jasno , tu sam pitaj slobodno.
Pozdrav.
1. Dobrodošao na forum, nadam se da će ti lepo biti sa nama.
2. Mislim da sam dovoljno dobro opisao to što sam imao reći glede sektaškog duha.Dakle nije mi bila namera da opisujem sektaše (ljude) već delovanje tog religioznog duha.
Kao što sam rekao to je duh koji sprečava da nazovemo bratom nekoga ko ne pripada našoj denominaciji, konfesiji , grupi.Dakle nije u pitanju sekta kao grupa ljudi, već duh. To nije poziv na ekumenizam niti na udruživanje organizaciji, niti proglašavanje čistim nešto što je Bogu mrsko, već samo pokušaj da sagledamo mogućnost da se na pogrešnim mestima mogu naći pravi ljudi, naša braća i sestre koji su iskreni vernici ali zbog nedostatka otkrivenja se nalaze tu gde se nalaze. Mi ih možemo nazvati braćom i sestrama jer veruju Gospoda Isusa Hrista iako se nalaze na pogrešnom mestu po našem mišljenju. No taj sektaški duh nas može pomazati da počnemo da sudimo da neko nije iskren vernik samo zato što se nalazi tamo gde mi nismo ili smatramo da ne trebamo biti i zbog toga ih odbacimo, ponizimo ili imamo gnev prema njima, što definitivno nije plod Svetog Duha.
Nadam se da sam uspeo da ti pojasnim, ako ti još nešto nije jasno , tu sam pitaj slobodno.
Pozdrav.

amos- Broj postova: 540
Pozdrav Amos,
JA se ne bi složio s tobom u tome. Mislim da bi bila greška nekog zvati bratom samo jer je nominalno kršćanin. Hoćeš li ti Jezuita zvati bratom? Oni su kršćani (u nazivu) i "iskreni" vjernici. Jezuit bi te spalio da može jer mrzi protestante.
Koji je kriterij po kome nekog zoveš bratom. Da je protestant? Ima masu protestanata koji ne vjeruju u trojstvo. Jesu ti oni braća? Masu protestanata su arminiajanci čija teologija spasenja nije puno različitija od katoličke.
Ne može se tako arbitražno odrediti kriterij za zvat nekog bratom. Brat je onaj tko ima identična vjerovanja kao i ti, odnosno ti kao on. Ići tvojom logikom znaći da možeš bilo koga na planeti zvati bratom jer će ga možda Gospodin kad tad obratiti.
Zapravo kad god odstupaš od apsoluta (kad se ubacuje relativnost) nekog naći ćeš se u neprilici.
Ja ne kažem da Bog nema svoje ovce u svim denominacijam i da će ih kad tad izvest, ali mi nismo dužni te ljude do tada zvati braćom. I nismo u opasnosti da hulimo na Duha Svetoga, ako ih ne zovemo braćom. Ne trebamo ih vrijeđati i mrziti, iako kad im kažeš istinu uvrijedit će se, ali ih ne trebamo zvati braćom. Zapamti da će Bog biti slavljen samo onako kako On odredi. Ideja da ljudi koji cijeli život ostanu u laži a "iskreno vjeruju"- te da će ići u raj - nije istinita. Jer onda nema veze što vjeruješ, a ako vjeruješ u nešto što nije od Boga onda ne vidim po kojem si to kriteriju spašen. A onda nisi u skupu svetih i nisi još pomazan, i nisi ljubljeni i shodno tome nisi brat. A ako ti je vjera od Boga misliš da će On dopustiti da imaš krivu predodžbu o njemu? Ne zvati druge ljude braćom nije sektaštvo. Odnosno zvati sve kršćane braćom je licemjerstvo, iz jedno vrlo jednostavnog razloga, oni ti nisu braća, odnosno oni su ti potencijalna braća, a to je velika razlika. I sotonist ti potencijalni brat.
Mislim da taj "duh sektaštva" jednostavno loš opis toga što želiš reći jer jer uglavnom pričaš o mržnji koja je u čovjeku koja je zapravo po Zakonu ista kao i umorstvo.
Završit ću s Amosom
Amo 3:3 Putuju li dvojica zajedno, a da ne poznaju jedan drugoga
Amo 3:3 Idu li dvojica zajedno da se ne dogovore?
Odgovor: Ne idu.
JA se ne bi složio s tobom u tome. Mislim da bi bila greška nekog zvati bratom samo jer je nominalno kršćanin. Hoćeš li ti Jezuita zvati bratom? Oni su kršćani (u nazivu) i "iskreni" vjernici. Jezuit bi te spalio da može jer mrzi protestante.
Koji je kriterij po kome nekog zoveš bratom. Da je protestant? Ima masu protestanata koji ne vjeruju u trojstvo. Jesu ti oni braća? Masu protestanata su arminiajanci čija teologija spasenja nije puno različitija od katoličke.
Ne može se tako arbitražno odrediti kriterij za zvat nekog bratom. Brat je onaj tko ima identična vjerovanja kao i ti, odnosno ti kao on. Ići tvojom logikom znaći da možeš bilo koga na planeti zvati bratom jer će ga možda Gospodin kad tad obratiti.
Zapravo kad god odstupaš od apsoluta (kad se ubacuje relativnost) nekog naći ćeš se u neprilici.
Ja ne kažem da Bog nema svoje ovce u svim denominacijam i da će ih kad tad izvest, ali mi nismo dužni te ljude do tada zvati braćom. I nismo u opasnosti da hulimo na Duha Svetoga, ako ih ne zovemo braćom. Ne trebamo ih vrijeđati i mrziti, iako kad im kažeš istinu uvrijedit će se, ali ih ne trebamo zvati braćom. Zapamti da će Bog biti slavljen samo onako kako On odredi. Ideja da ljudi koji cijeli život ostanu u laži a "iskreno vjeruju"- te da će ići u raj - nije istinita. Jer onda nema veze što vjeruješ, a ako vjeruješ u nešto što nije od Boga onda ne vidim po kojem si to kriteriju spašen. A onda nisi u skupu svetih i nisi još pomazan, i nisi ljubljeni i shodno tome nisi brat. A ako ti je vjera od Boga misliš da će On dopustiti da imaš krivu predodžbu o njemu? Ne zvati druge ljude braćom nije sektaštvo. Odnosno zvati sve kršćane braćom je licemjerstvo, iz jedno vrlo jednostavnog razloga, oni ti nisu braća, odnosno oni su ti potencijalna braća, a to je velika razlika. I sotonist ti potencijalni brat.
Mislim da taj "duh sektaštva" jednostavno loš opis toga što želiš reći jer jer uglavnom pričaš o mržnji koja je u čovjeku koja je zapravo po Zakonu ista kao i umorstvo.
Završit ću s Amosom
Amo 3:3 Putuju li dvojica zajedno, a da ne poznaju jedan drugoga
Amo 3:3 Idu li dvojica zajedno da se ne dogovore?
Odgovor: Ne idu.
cito wrote:Pozdrav Amos,
JA se ne bi složio s tobom u tome. Mislim da bi bila greška nekog zvati bratom samo jer je nominalno kršćanin.
Uredu ne moraš da se složiš samnom.
Evo naprimer ja ne verujem u trojstvo, ako ćeš iskreno to je katoločka doktrina koju su izabrali onog dana kada je nastala ta organizacija. Nemam problem sa arminijancima ako veruju da je Isus Hrist njihov spasitelj, i ako je On za njih Gospod i Bog.
Tp je tvoj stav i imaš apsolutno pravo na njega, ja vidim stvari drugačije od tebe.Ja evo naprimer mogu i tebe da nazovem bratom iako veruješ u katoličku doktrinu trojstvo.
Za mene je biblija reč Božija apsolut, ja ne moram da odstupam od toga, ako neko drugi ne može da vidi kao ja u ovom ternutku ne znači da ne mogu da ga nazovem bratom.
Ja ne kažem da Bog nema svoje ovce u svim denominacijam i da će ih kad tad izvest, ali mi nismo dužni te ljude do tada zvati braćom.
Nismo dužni ništa osim da volimo, ali ja mogu , hoću i želim da nazovem bratom svakoga ko mene prihvata za brata.
Ja mislim da treba i ne vidim nikakav problem u tome.I nismo u opasnosti da hulimo na Duha Svetoga, ako ih ne zovemo braćom. Ne trebamo ih vrijeđati i mrziti, iako kad im kažeš istinu uvrijedit će se, ali ih ne trebamo zvati braćom
Pa dobro ti imaš takav stva i ja nemam problem sa tim, samo guraj tako koliko god želiš, jabih se ipak držao Isusovih reči:Zapamti da će Bog biti slavljen samo onako kako On odredi. Ideja da ljudi koji cijeli život ostanu u laži a "iskreno vjeruju"- te da će ići u raj - nije istinita. Jer onda nema veze što vjeruješ, a ako vjeruješ u nešto što nije od Boga onda ne vidim po kojem si to kriteriju spašen. A onda nisi u skupu svetih i nisi još pomazan, i nisi ljubljeni i shodno tome nisi brat. A ako ti je vjera od Boga misliš da će On dopustiti da imaš krivu predodžbu o njemu? Ne zvati druge ljude braćom nije sektaštvo. Odnosno zvati sve kršćane braćom je licemjerstvo, iz jedno vrlo jednostavnog razloga, oni ti nisu braća, odnosno oni su ti potencijalna braća, a to je velika razlika. I sotonist ti potencijalni brat.
Luk 9:49 A Jovan odgovarajući reče: učitelju! vidjesmo jednoga gdje imenom tvojijem izgoni đavole, i zabranismo mu, jer ne ide s nama za tobom. Luk 9:50 I reče mu Isus: ne branite; jer ko nije protiv vas s vama je.
Pa to je stvar samo tvoga mišljenja na koje imaš pravo, ali ne vidim po čemu je to tvoje mišljenje merodavno, tako da se ne uzbuđujem mnogo zbog toga . Shvatam da ne možeš to da vidiš pa nema razloga ni da se raspravljam sa tobom.
Svako dobro .

Ok, niti ja tebi ne branim ništa, ali molim te razjasni.
Dakle ti ne vjeruješ da su Otac, Sin i Duh Sveti tri osobe jednog Boga?
Trojstvo je teološki termin koji označava ovo što sam te pitao, i ne moramo ići u raspravu da li to znaći tri Boga.
Sječam se dok su bili izbori u Hrvatskoj sad nedavno i dok je Zlatko Sudac dao potporu Bandiću jer je ovaj katolik. Odnosno "vjeruje u osobu Isusa Krista".
Bandić je najveći lažov koji postoji, ali je dobio potpru Sudca jer je u imenu katolik. Apsurdno. Ti ovdje sudiš istim sudom.
Da li su reformatorima koji su gorili na lomači inkviziroti bili braća? Reci mi, jer svi nose na sebi ime Krista.
Ako te netko zove bratom a ima skroz drugo vjerovanje od tebe do kad će te ići zajedno?
Gle, imamo raspravu. Poanta je da ti odgovoriš na moja piatnja i ja na tvoja, a ne da kažeš, "jednostavno ne vidiš" i gotovo.
Mislim kako želiš...
Trojstvo je teološki termin koji označava ovo što sam te pitao, i ne moramo ići u raspravu da li to znaći tri Boga.
Sječam se dok su bili izbori u Hrvatskoj sad nedavno i dok je Zlatko Sudac dao potporu Bandiću jer je ovaj katolik. Odnosno "vjeruje u osobu Isusa Krista".
Bandić je najveći lažov koji postoji, ali je dobio potpru Sudca jer je u imenu katolik. Apsurdno. Ti ovdje sudiš istim sudom.
Da li su reformatorima koji su gorili na lomači inkviziroti bili braća? Reci mi, jer svi nose na sebi ime Krista.
Ako te netko zove bratom a ima skroz drugo vjerovanje od tebe do kad će te ići zajedno?
Gle, imamo raspravu. Poanta je da ti odgovoriš na moja piatnja i ja na tvoja, a ne da kažeš, "jednostavno ne vidiš" i gotovo.
Mislim kako želiš...
cito imamo posebnu temu o tome, ovdje je riječ o sektaštvu. Možeš pročitati sve što je tamo rečeno, pa se uključi ...cito wrote:Ok, niti ja tebi ne branim ništa, ali molim te razjasni.
...

Čovjek & Riječ wrote:cito imamo posebnu temu o tome, ovdje je riječ o sektaštvu. Možeš pročitati sve što je tamo rečeno, pa se uključi ...cito wrote:Ok, niti ja tebi ne branim ništa, ali molim te razjasni.
Dakle ti ne vjeruješ da su Otac, Sin i Duh Sveti tri osobe jednog Boga?...
Evo linka
http://isuskrist.daddy-forum.com/t-e-o-l-o-g-i-j-a-f3/sv-trojstvo-otac-sin-i-duh-sveti-t9.htm

cito wrote:
Pa ti ni nisi razumeo šta sam ja želeo reći, trpaš mi nešto što nisam mislio.
Nisu im bili braća, ali su im bili mnogi drugi kojima je bilo žao jer se to dešava ali su se iz zablude bojali da izađu iz tog sistema.
Mislim kako želiš...
Ti ne postavljaš pitanja nego daješ sve vreme zaključke. Možda kada bi uzeo ton koji ima manje optužbi i podmetanja i pažljivo pročitao što sam rekao ustvari, a ne da zaključuješ ko sam i kakav sam i porediš me tamo sa nekim Sudcem.
Imam praksu da razgovaram i vodim dijalog sa ljudima koji koriste bibliju kao argument, a ova ulična diskusija me ne privlači tipa, ovaj je ovakav onaj onakav.
Lepo sam ti rekao braća iz drugih konfesija koja mene mogu da nazovu bratom i ophode se prema meni kao prema bratu su moja braća. A malo je takvih budući da ne verujem tu "temeljnu" doktrinu.

ne ćeš ni razumijeti ako ne počneš sa dijalogom ..., to je komunikacija, razumiješ ? Inače, ako kažeš da je moja definicija kriva, onda bi bilo lijepo od tebe da mi kažeš što je u njoj krivo, ali pri tome molim te drži se onoga što sam rekao, nemoj nadodavati po onome kako si ti shvatio moje riječi ...cito wrote:Gle, ako ja izlažem svoj slučaj zašto mislim da je tvoja osobna definicija sektaštva kriva ne moraš se ponašati kao dijete. Uopće ne razumijem o čemu pričaš.
ti sigurno nisi moj učitelj, reći da su moji odgovori besmisleni zato što ih ti ne razumiješ je ... neznam kako bih ti rekao, a da ne upotrijebim neku uvredljivu riječ, a to ne želimSory ali, besmisleni su ti odgovori i ja sigurno nisam tvoj učitelj,
ja jesam spašen i bezgrešan, opravdan križem i opran krvlju Isusa Krista od svih mojih grijeha, a tvoja doktrina je u velikim problemima ako ti ne prihvaćaš Kristovu krv koja se prolila za tebe i učinila te pravednikoma ako misliš da nisi palo biće i dalje, iako spašen, onda je tvoja doktrina stvarno u problemu jer bi to značilo da si bezgrešan.
ja tebe prepoznajem ...Gle, ja te ne poznam, ali ovi neki odgovori govore puno poput broja 1.
On je kontradiktoran onima koji Mu ne vjeruju, pa Ga ni ne razumiju, pa Ga i ne prihvaćaju, pa se neće ni spasiti. Tko me to uči ? On ...1. Ne znam tko te ući da je Isus (Bog) kontadiktoran.
to znači da ja prihvaćam Duha Svetoga po Riječi Božjoj kojoj vjerujem, kojoj se pokoravam i koja me spašava ... to znači da ja nemam svoju, niti doktrinu neke, bilo koje, ljudske grupacije, nego je moja doktrina ona koju od Boga tražim i koju mi Bog daje ...2. Što to znaći da tvoja doktrina Duha Svetog?Takva izjava je toliko apstraktna da ništa ne znaći. Pod tim nazivom RKC svečenici siluju djecu.
ja ti nisam rekao da si peder, žao mi je ako si to tako shvatio, a Pavle je govorio o homoseksualizmu kao plodu ljudske požude i bezbožništva3. Ako ja spomenem pedere, kao uostalom i Pavle, da dokažem nešto, jer su oni primjer osude, onda sam ja peder. stvarno odraslo.
Tijelo Kristovo jako je dobro definirano i jako se dobro prepoznaje po Duhu i Riječi4. Tebi je svaka denominacija, grupa ili štogod, a ima definiranu doktrinu- sekta, a s druge strane zoveš sektašima one koje se odvajaju od nekog nedefiniranog "tijela kristova"
po tome što je povezana s Njim Izvorom vjere i Života. Tvoje pitanje je vrlo čudno ... kako Njegova Crkva može biti sekta (odvojena od Njega) kada je On Glava Crkve ? On i Crkva su jedno Tijelo, isto ...5. Po čemu Kristova crkva nije sekta?
Nisam te shvatio. Nisam se zapetljao, možda se nismo dobro shvatili ?Zapetljo si se u svojim definicijama riječi. To je zato jer daješ svoje definicije za neku riječ. Riječ Sektaš ništa ne opisuje i ti ne možeš toj riječi dati značenje osim onog kojeg ima, a ako se nedefinira u što vjeruje taj sektaš ne možeš znati je li dobro ili zlo.

Ivan 5:7, comma johanum
Pa AMose, Amose, ja uopće nisam pričao o tebi već općenito. I sigurno te nisam imao namjeru uvrijediti. Pa što ako imam stav. I kad napišem "ti" ne mislim na tebe nego na situacju. Niti sam te prozvao da nisi spašen. Pričam o nelogičnosti toga da onoga tko tebe nazove bratom ga ti prihvatiš kao brata bez ikakvih kriterija. Takav odnos će se raspasti kad tad. Nema šanse da poživi, osim na internetu gdje ionako nije važno.
Ok, ok. kako želite. Ali takvo relativno shvaćanje doktrina, odnosno istih kao nevažnih stvari, te da smo svi braća, neovisno o tome što vjerujemo, nije zajedništvo, nego lažno zajedništvo. i upravo doktrina je povela reformaciju. Istina je apsolutna i samo je jedna. Ne može biti 7 istina. Jedna je istina, a ostalo laž. Kako netko tko vjeruje u laž može donjet ploda? Kako možeš hoditi s nekim tko vjeruje u laž?
Objasni mi to. Gdje je tu ljubav? Ljubav bi bilo opomenuti takvoga. A ne mu *********** jer je priznao Krista kao osobnog spasitelja. !00 milijuna ljudi dnevno prizna Isusa kao osobnog Spasitelja,(nema lakše stvari od toga) pa kasnije gore u paklu. Jer je i to priznanje bila laž.
Jer ga zapravo ne vole i ne drže njegove zapovjedi. Hoćeš li takve nazvati braćom?
Ja tebe razumijem - poznaš ljude koje zoveš braćom, a imaju drugačije vjerovanje od tebe, ali koliko tu supstance ima to to je drugo pitanje
Pa AMose, Amose, ja uopće nisam pričao o tebi već općenito. I sigurno te nisam imao namjeru uvrijediti. Pa što ako imam stav. I kad napišem "ti" ne mislim na tebe nego na situacju. Niti sam te prozvao da nisi spašen. Pričam o nelogičnosti toga da onoga tko tebe nazove bratom ga ti prihvatiš kao brata bez ikakvih kriterija. Takav odnos će se raspasti kad tad. Nema šanse da poživi, osim na internetu gdje ionako nije važno.
Ok, ok. kako želite. Ali takvo relativno shvaćanje doktrina, odnosno istih kao nevažnih stvari, te da smo svi braća, neovisno o tome što vjerujemo, nije zajedništvo, nego lažno zajedništvo. i upravo doktrina je povela reformaciju. Istina je apsolutna i samo je jedna. Ne može biti 7 istina. Jedna je istina, a ostalo laž. Kako netko tko vjeruje u laž može donjet ploda? Kako možeš hoditi s nekim tko vjeruje u laž?
Objasni mi to. Gdje je tu ljubav? Ljubav bi bilo opomenuti takvoga. A ne mu *********** jer je priznao Krista kao osobnog spasitelja. !00 milijuna ljudi dnevno prizna Isusa kao osobnog Spasitelja,(nema lakše stvari od toga) pa kasnije gore u paklu. Jer je i to priznanje bila laž.
Jer ga zapravo ne vole i ne drže njegove zapovjedi. Hoćeš li takve nazvati braćom?
Ja tebe razumijem - poznaš ljude koje zoveš braćom, a imaju drugačije vjerovanje od tebe, ali koliko tu supstance ima to to je drugo pitanje
cito wrote:
Prihvatam da me nisi želeo uvreditit, ali poradi malo na nastupu i onda će te ljudi bolje shvatiti. previše grubo nastupaš za prvi kontakt. Ovo je miran forum, mi ovde niti imamo puno ljudi koje dolaze i imamo različita viđenja, ali na kraju se sve uvek dobro završi. Svako ima bibliju i Svetog Duha da ga uči, ako nema Svetog Duha onda je učenje uzaludno. Samo lagano ovde te neće niko mrzeti zbog fudamentalizma.
To nije relativno shvaćanje doktrina, nego samo realno sagledavanje stanja.Ne mogu da odbacim nekog ko ima dobar stav. Prema sebi ja znam kako se ophodim kada su doktrine u pitanju, o prema drugima trebamo imati strpljivosti.
Objasni mi to. Gdje je tu ljubav? Ljubav bi bilo opomenuti takvoga. A ne mu ********* jer je priznao Krista kao osobnog spasitelja. !00 milijuna ljudi dnevno prizna Isusa kao osobnog Spasitelja,(nema lakše stvari od toga) pa kasnije gore u paklu. Jer je i to priznanje bila laž. Jer ga zapravo ne vole i ne drže njegove zapovjedi. Hoćeš li takve
nazvati braćom?
Da nazvaću ga bratom i onda ga upozoriti na pogrešnu doktrinu. Povedi računa o izražavanju ok ?
Ja samo ne želim nikome da zatvorim vrata, želim biti otvoren za svakoga i pokazati mu bratsko prihvatanje, i onda ukoliko mogu da mu pomognem da vidi da ima pogrešnu doktrinu.
Verujem da je bolje imati dobar stav a pogrešnu doktrinu, nego dobru doktrinu a loš stav.

cito, dobro si rekao, Istina je jedna, ja bih dodao Istina je jedini svemogući, nepristrani Bog koji ljubi sve ljude istom nepristranom ljubavlju. On ljudima, svima, objavljuje sebe, Istinu, netko Ga sluša, a netko ne. Onaj koji Ga sluša, kada Ga čuje upozna Ga i bude osvojen Njegovom ljubavlju. Kada Ga netko upozna, više Ga "ne pušta", voli Ga sve više i više, kao Oca, a kada sretne istog takvog čovjeka oni se prepoznaju po iskustvu Duha i Riječi kao braća koja imaju istog Oca.cito wrote:... Ako te netko zove bratom a ima skroz drugo vjerovanje od tebe ...
Međutim postoje ljudi koji bi htjeli pripadati Njemu i koji bi htjeli biti braća u Kristu, ali zapravo Njega nisu nikada upoznali, niti Ga ljube kao Oca. Takvi ljudi onda stvaraju različite doktrine, međutim te doktrine (u principu uvijek) se razlikuju od one, jedine, prave koja je objavljena od Oca samo onima koji Ga poznaju i koji su Njegova djeca i braća po istome Ocu.
Oni koji su Njegovi prepoznaju se po istoj ljubavi (koja ne traži ništa zauzvrat) koju je On donio na ovaj svijet, ljube se međusobno, a onima koji Ga još nisu upoznali u toj istoj Ljubavi pomažu da pronađu jedini Put do Oca, Isusa Krista.
Ovo što sam ja sada izrekao, a to nije nešto "na dugo i na široko", niti nešto komplicirano, niti je to cijela kršćanska doktrina, ali to je (ipak možda) neka istina i neki duh zar ne ? Vidiš, ja vjerujem da je to u Istini Božjoj, a onaj koji živi tu Istinu da je ispunjen Duhom Božjim, a onome koji ovo čita ostavljeno je da se odredi prema onome što je upravo čuo, da to prihvati, ili ne prihvati.

Page 3 of 3 •
1, 2, 3
Page 3 of 3