Do koje mjere ste spremni pomoći braći ?
Page 1 of 1 • Share •
Do koje mjere ste spremni pomoći braći ?
Ja sam bila proračunata osoba prije .
Ne škrta ,ali ono -KAD JA ODLUČIM DAT NEKOME NEŠT .
Darežljiva do gluposti ,a nikad se vratilo ,jer npr imala sam polje svega i prijateljicu koja
nije imala ,al joj se nije dalo radit i men to nije smetalo ,neda joj se i ok, meni se da i ja
sadim ,kopam i dok urodi ko na pijacu - delim sve !
Iz čiste ljubavi ,šta imam ja ima i ona ,i ja sretna bila da mi je izraslo i da mogu delit za đabe
jer svoj trud ja ne računam ,to je zadovoljstvo !
Nisam zaradila pa da sam dala pola love ,pa da zakidam kuću i obitelj .
Ali ,kako je ovaj zamerao - davala sam poskrivečki
Kao ,on je kupil seme ,jest ,sitnica ,za razliku što sam ja radila i odlučila svoj trud dati ,
kakve veze ?
Ali ,desila mi se neravnoteža !
Davajući ,ja sam isticala da mi je neugodno primati ,a ona volila dobijat
A ja u srcu mislila -Mogla me je prisilit nekako da primim nešto od nje ,ako osjeća
da nije baš pravedno uzet ,ako nedaš nikad ...
Obično se ja posvađam ako mi neko nešt oće dat ,jer mi je toliko neugodno da se neko
potroši za mene ,da mi umanji i samu radost primanja .
I nisam znala to objasnit ,jedva sam uzela kao je neko nešt uspio meni dat .
Zahvalna sam na svakoj sitnici ,bez obzira jel to bila spašena il nespašena osoba .
I sad ,tu prijateljicu nisam znala posložit u glavi .
Bog me odvojio od nje ,jer nije bila sestra ,a i dobro ,zašt da gubim dane ,voleći nekoga bez
mjere ,a propuštajući braću (to je volja Božja a posle sam i vidla ...ona što je stala na
stranu one što ja nisam normalna
)
Kaj ja oću reći ?
To da sam u Bjelovaru upoznala sestru s kojom sam delila sve ,ko da je moja ,i bez misli
kolko sam i zašt potrošila na nju .
Ono ,ko za Alisu baš .
Nisam mogla u glavi ni zračunat kolko sam potrošila ,ali vakuum misli !
Tako sam znala da me i tu vodi Bog.
Nisam čuvala novce ,i nisam razmišljala o budućnosti ,jer sam dala svo povjerenje u Boga .
Ništa nije ispalo kako je trebalo .
Trebala sam otić na stan ,zajedno s Alisom ,imat socijalnu pomoć , tražit posao ,
a ispalo je da me Bog smirio opet tu ,ceeeelo selo se zgraža ,šta mi je vredila
sigurna kuća ,prijateljice se također razočarale ,jedna rekla da sam pala na nisku granu
jer ne brinem o birou ,zdravstvu ,poslu ...
A ja na netu , i meni dobro .
Vjerujem u Boga do kraja ,da će uredit sve .
A za braću bi napravila SVE ,od sve love bi svu lovu dala ,jer mi ne treba ako imam jesti i net
Otišla bi di treba i kad treba ,bila dostupna tu 24/7 , da živim sama -uzela bi bilo kog od braće da živi tu ,ako nema gde , nebi pitala kakav je nit bi imala vreme upoznavanja ,
samo bi slušala Boga ,ako je brat - onda je brat ,i ide tu .
Spontanost i naivnost su odlike ,ne ludost
Ne škrta ,ali ono -KAD JA ODLUČIM DAT NEKOME NEŠT .
Darežljiva do gluposti ,a nikad se vratilo ,jer npr imala sam polje svega i prijateljicu koja
nije imala ,al joj se nije dalo radit i men to nije smetalo ,neda joj se i ok, meni se da i ja
sadim ,kopam i dok urodi ko na pijacu - delim sve !
Iz čiste ljubavi ,šta imam ja ima i ona ,i ja sretna bila da mi je izraslo i da mogu delit za đabe
jer svoj trud ja ne računam ,to je zadovoljstvo !
Nisam zaradila pa da sam dala pola love ,pa da zakidam kuću i obitelj .
Ali ,kako je ovaj zamerao - davala sam poskrivečki
Kao ,on je kupil seme ,jest ,sitnica ,za razliku što sam ja radila i odlučila svoj trud dati ,
kakve veze ?
Ali ,desila mi se neravnoteža !
Davajući ,ja sam isticala da mi je neugodno primati ,a ona volila dobijat
A ja u srcu mislila -Mogla me je prisilit nekako da primim nešto od nje ,ako osjeća
da nije baš pravedno uzet ,ako nedaš nikad ...
Obično se ja posvađam ako mi neko nešt oće dat ,jer mi je toliko neugodno da se neko
potroši za mene ,da mi umanji i samu radost primanja .
I nisam znala to objasnit ,jedva sam uzela kao je neko nešt uspio meni dat .
Zahvalna sam na svakoj sitnici ,bez obzira jel to bila spašena il nespašena osoba .
I sad ,tu prijateljicu nisam znala posložit u glavi .
Bog me odvojio od nje ,jer nije bila sestra ,a i dobro ,zašt da gubim dane ,voleći nekoga bez
mjere ,a propuštajući braću (to je volja Božja a posle sam i vidla ...ona što je stala na
stranu one što ja nisam normalna
Kaj ja oću reći ?
To da sam u Bjelovaru upoznala sestru s kojom sam delila sve ,ko da je moja ,i bez misli
kolko sam i zašt potrošila na nju .
Ono ,ko za Alisu baš .
Nisam mogla u glavi ni zračunat kolko sam potrošila ,ali vakuum misli !
Tako sam znala da me i tu vodi Bog.
Nisam čuvala novce ,i nisam razmišljala o budućnosti ,jer sam dala svo povjerenje u Boga .
Ništa nije ispalo kako je trebalo .
Trebala sam otić na stan ,zajedno s Alisom ,imat socijalnu pomoć , tražit posao ,
a ispalo je da me Bog smirio opet tu ,ceeeelo selo se zgraža ,šta mi je vredila
sigurna kuća ,prijateljice se također razočarale ,jedna rekla da sam pala na nisku granu
jer ne brinem o birou ,zdravstvu ,poslu ...
A ja na netu , i meni dobro .
Vjerujem u Boga do kraja ,da će uredit sve .
A za braću bi napravila SVE ,od sve love bi svu lovu dala ,jer mi ne treba ako imam jesti i net
Otišla bi di treba i kad treba ,bila dostupna tu 24/7 , da živim sama -uzela bi bilo kog od braće da živi tu ,ako nema gde , nebi pitala kakav je nit bi imala vreme upoznavanja ,
samo bi slušala Boga ,ako je brat - onda je brat ,i ide tu .

Dijana- Broj postova: 108

Re: Do koje mjere ste spremni pomoći braći ?
Da, spontanost i naivnost (u smislu djetinjeg pozitivnog stava, jer dijete sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi, sve vjeruje ... itd., što su sve odlike Ljubavi - vidi hvalospjev Ljubavi iz posl. Korinćanima).Dijana wrote:Ja sam bila proračunata osoba prije .
...
Da, ako čovjek nije spontan i naivan "na tuđi račun".
Može se dogoditi da je netko "spontan i naivan", međutim u svojoj "spontanosti i naivnosti" ne vidi kraj sebe onoga koji možda nosi teret te "spontanosti i naivnosti". Osim "spontanosti i naivnosti" postoje i druge riječi; odgovornost na primjer, suosjećanje na primjer, na primjer red, jer Bog je Bog reda, je'l tako ? Ako je čovjek "spontan i naivan", ali i odgovoran za ono što čini pred svojim bližnjim, vodeći računa da ga ne povrijedi, onda bi takva "spontanost i naivnost" bile odlike, a ne ludost, u suprotnom ...

Čovjek & Riječ- Broj postova: 608
Re: Do koje mjere ste spremni pomoći braći ?
ne vidi kraj sebe onoga koji možda nosi teret te "spontanosti i naivnosti".
Moj odlazak u Osijek je bio "moja ludost" i ne,nisam vidla da sam ispala budala
i ponižena jer sam si to usudila dozvoliti (kako je taj rekao,zgražao se ,
nije mogao vjerovati ...)
Bilo je all on me ,i moja lova ošla ,i moja stvar što sam ispala luda ,
jer se nisam ni dogovorila , srela sam tamo jednog dečka ,
koji je prebolio rak limfe, odmah smo počeli razgovarat o svemu i našli se sličnima,jer je i on tako tražio jednu curu u Zagrebu ,
putem slučajnosti ju uspio i naći ,i dečko mi je zaželeo sreću da nađem vegu ,pomogao savjetima ,prepoznao moju bezazlenost ,
a tražila sam drugog dečka ,koji neda ni ime ,ni sliku
(taj me zvređo do bola ,da nemože vjerovati da netko može biti tako zaluđen sa nekim ,da dođe bez dogovora ,i da nikad nećemo biti prijatelji nit na fejsu nit uživo ,i ako imam pitanja o BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI ,onda mu mogu pisat ...)
Toliko o njemu ,oholost do bola ,a ja sam ga hvalila ,i poželila
vidjet ,razgovarat ...
Nadala sam se ustvari vegi u Osijeku,da na 5 minuta uspijem reći IZVINI i da odem ...eto kaj sam se nadala .
...jer i on je putem slučajnosti dolazio do ljudi ,i mislila sam da će me shvatit
Eto ,budala sam sama svoja .
Spontanost na račun ljudi na fejsu se kod mene izbija jednim blagim načinom , prijetnjom nikako ...vidlo se iz priloženog - da riječ ljubavi i blagosti
izbija svaku "ludost" i ja pokajnički obrišem i sebe ako treba i nestanem ,
ali ljudi NEEEEE OHOLOŠĆU ,NE !
To ste mogli naučit ,da oholost kod mene izaziva da prepoznam da sam DOBRO RADILA ,RADEĆI LUDO I DRAGO MI JE AKO SAM KOGA USPJELA ISPROVOCIRAT DA VIDI DA MIRA U SEBI NEMA ... dok ja tražim prijateljstvo i braću ....i ko me ne skuži ,nije mi ni brat i
AMEN !

Dijana- Broj postova: 108

Similar topics» Koje su ovo bobice?
» Koje je najefikasnije primitivno oruzije
» Tajne o ženama koje svi muškarci trebaju znati
» Žene koje treba izbjegavati
» Pet najstrašnijih bolesti koje su promijenile svijet nabolje
» Koje je najefikasnije primitivno oruzije
» Tajne o ženama koje svi muškarci trebaju znati
» Žene koje treba izbjegavati
» Pet najstrašnijih bolesti koje su promijenile svijet nabolje
Page 1 of 1