Prispodoba o smokvi = prorokova služba
Page 1 of 1 • Share •
Prispodoba o smokvi = prorokova služba
Luka 13,6
Nato im pripovjedi ovu prispodobu: "Imao netko smokvu zasađenu u svom vinogradu.
Dođe tražeć ploda na njoj i ne nađe
Luka 13,7
pa reče vinogradaru: `Evo, već tri godine dolazim i tražim ploda na ovoj smokvi i ne nalazim. Posijeci je. Zašto da iscrpljuje zemlju?`
Luka 13,8
A on mu odgovori: `Gospodaru, ostavi je još ove godine dok je ne okopam i ne pognojim.
Luka 13,9
Možda će ubuduće ipak uroditi. Ako li ne, posjeći ćeš je.`
Marko 11,13
Ugleda izdaleka lisnatu smokvu i priđe ne bi li na njoj što našao.
Ali došavši bliže, ne nađe ništa osim lišća jer ne bijaše vrijeme smokvama.
Marko 11,14
Tada reče smokvi: "Nitko nikada više ne jeo s tebe!" Čuli su to njegovi učenici.
ISUS kao prorok,učitelj i na kraju SUDAC .
Sijao je Riječ spasa 3 godine ,dao vremena ljudima u tom vremenu milosti ,i na kraju
dok vreme milosti prođe - više se ne čeka -kad Isus zatraži da vidi plodove svoje nauke
i NE VIDI IH - proklinje !
Ponovljeni zakon 26,12
A kad treće godine - godine desetine - završiš odjeljivanje sve desetine od svoga prihoda i dadeš levitu, došljaku, siroti i udovici po tvojim gradovima da jedu do sitosti,
Ponovljeni zakon 26,13
tada pred Jahvom, Bogom svojim, izjavi: `Iz kuće sam uklonio ono što je bilo posvećeno.
Dao sam još i levitu, došljaku, siroti i udovici, prema svim tvojim zapovijedima koje si mi izdao. Ni jedne tvoje zapovijedi nisam prekršio ni zaboravio.
Izaija 37,30
A znak nek` ti bude ovo: ove će se godine jesti što se samo okruni,
dogodine što samo uzraste, a treće godine sijte i žanjite, sadite vinograde, jedite im rod.
Izaija 37,31
Preživjeli iz kuće Judine, žilje će pustit` u dubinu, plodom rodit` u visinu.
Izaija 37,32
Jer će iz Jeruzalema izaći Ostatak. Sačuvani s gore Siona.
Sve će to učinit` ljubomora Jahve nad Vojskama.
Sjetva je više no očigledno prorokovanje u roku određenog vremena ,kad se sve iskristalizira
i vidi ,na kraju, ko je ko .
Primetila sam da smo svi u isto vreme počeli sijati ,svako na svojoj strani ,pa unakrsno .
Razgovarala sam i s bratom koji ima isti "fenomen" ko i ja,cenzuru govora ,i to me utješilo
puno ,a i vreme njegovog prorokovanja je isto mojem .
Matej 24,32
"A od smokve se naučite prispodobi!
Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: blizu je ljeto.
Ljeto je vreme žetve ,suda ,kraja .
Nato im pripovjedi ovu prispodobu: "Imao netko smokvu zasađenu u svom vinogradu.
Dođe tražeć ploda na njoj i ne nađe
Luka 13,7
pa reče vinogradaru: `Evo, već tri godine dolazim i tražim ploda na ovoj smokvi i ne nalazim. Posijeci je. Zašto da iscrpljuje zemlju?`
Luka 13,8
A on mu odgovori: `Gospodaru, ostavi je još ove godine dok je ne okopam i ne pognojim.
Luka 13,9
Možda će ubuduće ipak uroditi. Ako li ne, posjeći ćeš je.`
Marko 11,13
Ugleda izdaleka lisnatu smokvu i priđe ne bi li na njoj što našao.
Ali došavši bliže, ne nađe ništa osim lišća jer ne bijaše vrijeme smokvama.
Marko 11,14
Tada reče smokvi: "Nitko nikada više ne jeo s tebe!" Čuli su to njegovi učenici.
ISUS kao prorok,učitelj i na kraju SUDAC .
Sijao je Riječ spasa 3 godine ,dao vremena ljudima u tom vremenu milosti ,i na kraju
dok vreme milosti prođe - više se ne čeka -kad Isus zatraži da vidi plodove svoje nauke
i NE VIDI IH - proklinje !
Ponovljeni zakon 26,12
A kad treće godine - godine desetine - završiš odjeljivanje sve desetine od svoga prihoda i dadeš levitu, došljaku, siroti i udovici po tvojim gradovima da jedu do sitosti,
Ponovljeni zakon 26,13
tada pred Jahvom, Bogom svojim, izjavi: `Iz kuće sam uklonio ono što je bilo posvećeno.
Dao sam još i levitu, došljaku, siroti i udovici, prema svim tvojim zapovijedima koje si mi izdao. Ni jedne tvoje zapovijedi nisam prekršio ni zaboravio.
Izaija 37,30
A znak nek` ti bude ovo: ove će se godine jesti što se samo okruni,
dogodine što samo uzraste, a treće godine sijte i žanjite, sadite vinograde, jedite im rod.
Izaija 37,31
Preživjeli iz kuće Judine, žilje će pustit` u dubinu, plodom rodit` u visinu.
Izaija 37,32
Jer će iz Jeruzalema izaći Ostatak. Sačuvani s gore Siona.
Sve će to učinit` ljubomora Jahve nad Vojskama.
Sjetva je više no očigledno prorokovanje u roku određenog vremena ,kad se sve iskristalizira
i vidi ,na kraju, ko je ko .
Primetila sam da smo svi u isto vreme počeli sijati ,svako na svojoj strani ,pa unakrsno .
Razgovarala sam i s bratom koji ima isti "fenomen" ko i ja,cenzuru govora ,i to me utješilo
puno ,a i vreme njegovog prorokovanja je isto mojem .
Matej 24,32
"A od smokve se naučite prispodobi!
Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: blizu je ljeto.
Ljeto je vreme žetve ,suda ,kraja .

Dijana- Broj postova: 108

Page 1 of 1