Zdravlje kojem težite,braćo
Page 1 of 1 • Share •
Zdravlje kojem težite,braćo
Matej 6,22
Oko je svjetiljka tijelu tvojemu. Ako je oko tvoje zdravo, onda sve tijelo tvoje ima svjetlo.
Matej 6,23
Ako li je oko tvoje bolesno, onda je sve tijelo tvoje u tami. Ako je dakle svjetlo u tebi tama, kako velika bit će onda tama!
Isus je došao po svoje "bolesne":
Ivan 9,39
Tada Isus reče: "Radi suda dođoh na ovaj svijet: da progledaju koji ne vide, a koji vide, da oslijepe!
Dok je lečio "slepce" ,zar je "zdrave" tad oslepeo(fizički)?
Ne,učinio je da IZGUBE I TO MALO ŠTO MISLE DA IMAJU,a SVOJIMA JE NADODAO
Oko je svjetiljka tijelu tvojemu. Ako je oko tvoje zdravo, onda sve tijelo tvoje ima svjetlo.
Matej 6,23
Ako li je oko tvoje bolesno, onda je sve tijelo tvoje u tami. Ako je dakle svjetlo u tebi tama, kako velika bit će onda tama!
Isus je došao po svoje "bolesne":
Ivan 9,39
Tada Isus reče: "Radi suda dođoh na ovaj svijet: da progledaju koji ne vide, a koji vide, da oslijepe!
Simona Papić- Broj postova: 16
Re: Zdravlje kojem težite,braćo
Da, to je točno, Isus je govorio onima koji su rekli da vide (a nisu vidili) : zato što govorite vidimo, vaš grijeh ostaje (Ivan 9:41). Vjerujem da to ima veze sa onim "blago siromašnima Duhom" (Mat 5:3), jer tko je siromašan (Duhom) on će tražiti Duha zar ne ? A onaj koji misli znam (nije siromašan Duhom), zapravo Duha neće ni tražiti. I ostat će uvijek slijep, a to automatski znači; živjet će u grijehu.Dijana wrote:... Ivan 9,39
Ne,učinio je da IZGUBE I TO MALO ŠTO MISLE DA IMAJU,a SVOJIMA JE NADODAO![]()

Čovjek & Riječ- Broj postova: 608
Simona
Kad je Isus došao po svoje,tad su oni čineči zajednicu bili u nekoj posebnoj situaciji,odnosno stanju ,kao da su lebdjeli,Duhom uzneseni.
To se biblijski naziva hodanje po vodi,a to fizički nije moguče izvesti.
Ovo je fizićki svjet i nemoguče je da Isus hoda po vodi,i to današnji slijepci treba da shvate,a ne da ćekaju osobu koja če ćiniti TAKVA ČUDA
nonsense
Ili da diže leševe iz groba,pa kako bi to fino izgledalo?
Da nebi možda bilo ko u SFI filmovima,il nekom horroru -da se ta lešina preobrazi u neko lijepo tijelo,novo,po Bogu?
Joj,u šta sve ljudi neče vijerovat?
Isus je došo mrtve oživit,tj Duh Sveti unijet u njih,da budu ŽIVI:
Luka 15,18 Ustat ću, poći svomu ocu i reći mu: `Oče, sagriješih protiv Neba i pred tobom!
Luka 15,19 Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim. Primi me kao jednog od svojih najamnika.`
Luka 15,20 "Usta i pođe svom ocu. Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga.
Luka 15,21 A sin će mu: `Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.`
Luka 15,22 A otac reče slugama: `Brzo iznesite haljinu najljepšu i obucite ga! Stavite mu prsten na ruku i obuću na noge!
Luka 15,23 Tele ugojeno dovedite i zakoljite, pa da se pogostimo i proveselimo
Luka 15,24 jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!` I stadoše se veseliti.
Dakle-to je uskrsnuče.
Kad je Isus došao po svoje,tad su oni čineči zajednicu bili u nekoj posebnoj situaciji,odnosno stanju ,kao da su lebdjeli,Duhom uzneseni.
Ovo je fizićki svjet i nemoguče je da Isus hoda po vodi,i to današnji slijepci treba da shvate,a ne da ćekaju osobu koja če ćiniti TAKVA ČUDA
nonsense
Da nebi možda bilo ko u SFI filmovima,il nekom horroru -da se ta lešina preobrazi u neko lijepo tijelo,novo,po Bogu?
Luka 15,18 Ustat ću, poći svomu ocu i reći mu: `Oče, sagriješih protiv Neba i pred tobom!
Luka 15,19 Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim. Primi me kao jednog od svojih najamnika.`
Luka 15,20 "Usta i pođe svom ocu. Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga.
Luka 15,21 A sin će mu: `Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.`
Luka 15,22 A otac reče slugama: `Brzo iznesite haljinu najljepšu i obucite ga! Stavite mu prsten na ruku i obuću na noge!
Luka 15,23 Tele ugojeno dovedite i zakoljite, pa da se pogostimo i proveselimo
Luka 15,24 jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!` I stadoše se veseliti.
Dakle-to je uskrsnuče.

aron- Broj postova: 8
aron wrote:
Ovo je fizićki svjet i nemoguče je da Isus hoda po vodi,i to današnji slijepci treba da shvate,a ne da ćekaju osobu koja če ćiniti TAKVA ČUDA![]()
nonsense
Dobro slažemo se u jednoj tački da nije potrebno da vernici mogu da hodaju po vodi, no reč Božija je jasna Isus jeste hodao po vodi i Petar je hodao po vodi.Sam verujem u traženje slika i tipova pod inspiracijom ali to ne znači da ako se u nekoj slici krije neka misterija da ta slika sama po sebni nije tačan prikaz događaja, nego sigurno da je i tačan prikaz događaja.
Treba razumeti da nakon Isusovog uskrsnuća su mnogi izašli iz grobova, onda uskrsnuće Lazara itd...
U današnjem vremenu postojalo je nekoliko sluga Božijih za koje znam da su imali iskustvo da je Bog preko njihove službe podigao mrtve tako da može se to dogoditi i danas.

amos- Broj postova: 540
Dobro slažemo se u jednoj tački da nije potrebno da vernici mogu da hodaju po vodi, no reč Božija je jasna Isus jeste hodao po vodi i Petar je hodao po vodi.
Treba prvo shvatit simboliku Biblije.
Voda znači spas.
Isus je bio uznesen tu na zemlji i mogao je pozivat vjernike na spas,a to znači da im je mogo opisivat kraljevstvo i šta to ustvari jeste.
Simbolika je to da je Isus hodao po vodi.
Pa on je imao težinu svoju i tad bi to bilo da prkosi gravitaciji
Al kad razmotriš ovo duhovnim oćima,u prenesenom znaćenju,shvatićeš da je to simbolika Isusa kako poziva svoje ućenike da pođu sa njim,na naćin na koji i on "hoda" ,da stvari ne gledaju više na zemaljski naćin,već kako ih on ući.
To je hodanje po vodi,a bez Isusa to je nemoguće!
Čim se zajednica razvodni - tad nestaje i uznesenja,padne nam vjera,bez našeg izvora,a to je Isus.
Zašto je Isus reko ućenicima MALOVJERNI!
Jer je ISUSU bilo dano da vidi sve,a ućenicima ne,već im je dan Isus da im sve to pojasni.
Tako ako te Isus pozove da vjeruješ u neku teoriju-tad vjeruj i hodaćeš po vodi,jednostavno.
Izlazak 4,1 Mojsije uzvrati: "Ali ako mi ne povjeruju i ne poslušaju me, nego mi reknu: `Jahve ti se nije objavio?`
Izlazak 4,2 "Što ti je to u ruci?" - zapita ga Jahve. "Štap", odgovori.
Izlazak 4,3 "Baci ga na zemlju!" - naredi mu Jahve. On ga baci na zemlju, a štap se pretvori u zmiju. Mojsije pred njom uzmače.
Izlazak 4,4 Onda Jahve reče Mojsiju: "Pruži ruku i uhvati je za rep." I on seže rukom i uhvati je za rep, a ona opet postade štap u njegovoj ruci.
Izlazak 4,5 "Tako moraju vjerovati da se Jahve, Bog njihovih otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, tebi objavio.
Izlazak 4,8 "Ako ti ne povjeruju i ne prihvate poruku prvoga znamenja, povjerovat će poruci drugoga znamenja.
Izlazak 4,9 A ako ih oba ova znamenja ne uvjere pa ti ne povjeruju, zahvati vode iz Rijeke i prolij je po suhu. Voda što je budeš iz Rijeke uzeo na suhu će se u krv pretvoriti.
Izlazak 4,10 "Oprosti, Gospodine!" - nastavi Mojsije Jahvi. "Ja nikad nisam bio čovjek rječit; ni prije ni sada kad govoriš svome sluzi. Ja sam u govoru spor, a na jeziku težak.
Izlazak 4,11 "Tko je dao čovjeku usta?" - reče mu Jahve. "Tko ga čini nijemim i gluhim; tko li mu vid daje ili ga osljepljuje? Zar to nisam ja, Jahve!
Izlazak 4,12 Idi, dakle! Ja ću biti s tobom kad budeš govorio i kazivat ću ti što ćeš govoriti.
U ovom tekstu vidiš kako se treba vjerovati.
Ako Bog kaže da je neko zmija-tad to i povjeruj!
I ponašaj se kao prema zmiji,odmiči se od nje!
Gledaj ju kao zmiju!
Sve životinje iz Biblije su prispodoba.
Zmija znamo šta je.
Voda iz izvora kad se pretvori u krv,tad je to da ta voda ŽIVOT ZNAČI.
Voda su rijeći od Boga i ko u njih uzvjeruje ŽIVJET ĆE.
Zato Mojsije kaže da nije rjećit.
Al Boh je taj koji vodi,nema brige.
Kažeš
ali to ne znači da ako se u nekoj slici krije neka misterija da ta slika sama po sebni nije tačan prikaz događaja, nego sigurno da je i tačan prikaz događaja.
E,pa upravo to ti i govorim,simbolika je.
Mada ima neka refleksija događaja na nebu,tj u duši pa se to oćituje i na zemlji.
Kada se kaže da će vladati velika glad na zemlji-e,sad kakva glad?
Za Bogom?
da.
Ali eto nam i zemaljske refleksije- U cijelom svjetu vlada glad,mada se to ne odnosi na zemaljske careve.
Pustinja,npr.
Pustinja je okoliš bez vode....
Okoliš bez Božje vode,gledaj kao NEDOSTATAK BOGA,i tako kroz prispodobe-vidiš nebo.
Nebo je tu,i posle seli gde treba
Treba razumeti da nakon Isusovog uskrsnuća su mnogi izašli iz grobova, onda uskrsnuće Lazara itd...
Grob,to je tamnica,bez Svijetla Gospodnjeg,valjda to znaš.
Svjetlo je Isus i on tad vadi ljude iz "grobova" života.
A šta popovi rade na groblju?
Govore BRAT JE UMRO U ISUSU KRISTU...
Ma jeli?
Kako umro?
Umrjet u Isusu znaći umrjet sebi,egu,kad dođe Isus u tebe ,tad svoje želje napuštaš i pokoravaš se njegovima.
I tad te on nosi,i tvoje brige su napola rješene,dalje imaš svedoćit o tome,al mada je to teži zadatak,Isus ti neda osjetit težinu,već gdej ne uspije biljka,ti odeš na drugo zemljište,jednostavno.
U današnjem vremenu postojalo je nekoliko sluga Božijih za koje znam da su imali iskustvo da je Bog preko njihove službe podigao mrtve tako da može se to dogoditi i danas.
Ko je digao leš?
I jel to znaći i da je tom lešu duša spašena?
Ima prića da se nesmije kod mrtvog naricat il jako žalit da mu dušu ne povratiš,babe pričaju
Jer ih tako dozivaš nazad!
Oni kada napuste tjelo još su u astralu i ta tuga ih veže i žele natrag i ako ima imalo nade klinićke oni se tako i vračaju,gledo si valjda neki film,kad neko nekog ljubavju il tugom vrati u život.
Aaaaali,dal to znaći spas duše?
Ne.
Vratit leš u život je moguće nekakvim klinićkim čudom,i to je sve.
Da,vjerujem u to.
Čak je bilo strahova da se u grobu probude
Ali,to nije poziv od Boga,na spas.
Isus zove iz "grobova" naših,kada smo sljepi i mrtvi hodamo...tad nas Isus zove u život.
I tad smo zajednica,spašena.

aron- Broj postova: 8
Pa šta da ti kažem ako ne veruješ ono što piše u bibliji još manje ćeš meni.

amos- Broj postova: 540
Pa šta da ti kažem ako ne veruješ ono što piše u bibliji još manje ćeš meni.
Bilo je vremena kad sam mislila da bi trebala da verujem tebi ,whatever ...
(a ISUS je u meni
Isus kad ti objasni stvar ,tad veruješ NJEMU ,a ne nekom ko doslovno čita Bibliju
Meni treba,hvala Bogu ,i šteta da si me kršio

Dijana- Broj postova: 108

Pozivam te na MIR ...
Zdravlje je u oku :
Luka 11,34
Oko je tvoje svjetiljka tijelu tvojemu.
Je li oko tvoje zdravo, sve tijelo tvoje ima svjetlo.
A je li bolesno, tijelo je troje u tami.
Zemaljska bukvalnost nije vjera , sve dok ne slušaš Isusa koji ti sve objasni
ti ne hodaš po vodi - u istini koja leluja od bistrine ,sve dok se držiš zajednice i dok se braća potvrđuju u istini i podržavaju jedan drugoga,
jer čim odeš u svijet zemaljskih iluzija ,koje ti se tad čine JEDINE STVARNE -
ti toneš ,i ne vidiš pravo ,vidiš nemoguće - DA SE PREMJEŠTAJU BRDA, DA HODAŠ PO VODI ,DOK TE GRAVITACIJA UČI SUPROTNO ,LEVITACIJA JE ĐAVOLSTVO
Simbolika ... ali itekako osjećaš HOD PO VODI ,ko fix,ne brineš više za zemaljsku realnost
Zdravlje je u oku :
Luka 11,34
Oko je tvoje svjetiljka tijelu tvojemu.
Je li oko tvoje zdravo, sve tijelo tvoje ima svjetlo.
A je li bolesno, tijelo je troje u tami.
Zemaljska bukvalnost nije vjera , sve dok ne slušaš Isusa koji ti sve objasni
ti ne hodaš po vodi - u istini koja leluja od bistrine ,sve dok se držiš zajednice i dok se braća potvrđuju u istini i podržavaju jedan drugoga,
jer čim odeš u svijet zemaljskih iluzija ,koje ti se tad čine JEDINE STVARNE -
ti toneš ,i ne vidiš pravo ,vidiš nemoguće - DA SE PREMJEŠTAJU BRDA, DA HODAŠ PO VODI ,DOK TE GRAVITACIJA UČI SUPROTNO ,LEVITACIJA JE ĐAVOLSTVO
Simbolika ... ali itekako osjećaš HOD PO VODI ,ko fix,ne brineš više za zemaljsku realnost

Dijana- Broj postova: 108

Similar topics» Pokreće li novac svijet u kojem živimo?
» Brdo na kojem gravitacija djeluje u suprotnom smjeru
» Tračanje je važno za žensko zdravlje
» U kojem biste povijesnom razdoblju voljeli živjeti?
» Zdravlje je u banani
» Brdo na kojem gravitacija djeluje u suprotnom smjeru
» Tračanje je važno za žensko zdravlje
» U kojem biste povijesnom razdoblju voljeli živjeti?
» Zdravlje je u banani
Page 1 of 1