William M. Branham
Page 1 of 3 • Share •
Page 1 of 3 • 1, 2, 3 
William M. Branham
Brat Amos, (a i drugi braća i sestre u Kristu Isusu) slijede učenja William-a M. Branham-a, pa otvaram posebnu temu o njemu u kojoj ćemo između ostalog razmotriti neka njegova učenja, odnosno dati priliku braći i sestrama u Isusu Kristu da nas upoznaju sa nekim, po njima bitnim učenjima. Obzirom da smo od našeg Boga pozvani sve provjeravati, pa uzimati dobro, a odbacivati loše, odnosno neistinito, mislim da će svi rado ovo prihvatiti i iskazati ono što znaju, pazeći pri tome da ono što su sigurno primili od Duha Istine (rhema), razluče od ljudskih izvora. Obzirom da je i William M. Branham (koliko znam) učio to isto, mislim da bi i on pozdravio ovakav pristup.

Čovjek & Riječ- Broj postova: 589
Re: William M. Branham
Branham je čvrsto vjerovao da je Biblija nepogrješiva Božja Riječ. Izjavio je da je bilo što suprotno Božjoj Riječi Sotonino kraljevstvo. Inzistirao je na tome da sve bude utemeljeno na Bibliji, ubrajajući u to i slušanje anđela, propovjednika ili prihvaćanja crkvenog učenja. Sve je temeljio na potpuno potvrđenoj Božjoj Riječi. (izvor : http://wapedia.mobi/hr/William_Branham)Čovjek & Riječ wrote:... učenja William-a M. Branham-a ... Obzirom da je i William M. Branham (koliko znam) učio to isto, mislim da bi i on pozdravio ovakav pristup.
Ovo je bio svakako dobar Branhamov stav, sa kojim se 100 % slažem ... pa slijedimo ga.

Jednu sam stvar naucio radeci na ulici na evangelizacijama i razgovorima sa ljudima. Prva i najvaznija stvar je vidjeti sto mi mislimo kada koristimo iste termine. ocito je da svi ne shvacamo isto kada kazemo da zelimo biti utemeljeni u Rijeci. Mislim da bi bilo dobro da se svatko izjasni otovoreno i odredjeno o tome. Mislim da je Ed Byskal u svojoj propovijedi "Uci u Njegov pocinak" dao pravi odgovor - da je razjasnio tu poteskocu. Rekao je da je Branham stalno upucivao na citat o tome kako je Rijec Bozja ziva i djelotvorna i da sijece i razdvaja duh i dusu. I da je to "svjeza" rijec za ovo razdoblje. Sto meni ukazuje na to da mi mozemo koristiti iste fraze ali imati razlicita misljenja o tome sto je to. Za mene je Biblija, onako kako je imamo zapisanu i nista vise od toga ta Rijec. Dok je za njih Branhamova poruka ta svjeza rijec. I sve dok ne kazemo otvoreno sto zapravo mislimo kada kazemo Rijec, necemo se daleko odmaci u nasem razgovoru.

Stjepan- Broj postova: 9

Svakako u komunikaciji se moramo naći (to zahtijeva napor), jer ne možemo pričati o istom terminu, a da netko pri tome misli na jabuke, a netko na kruškeStjepan wrote:... Prva i najvaznija stvar je vidjeti sto mi mislimo kada koristimo iste termine.
Utemeljen u Riječi, svakako podrazumijeva poznavanje Riječi. Riječ je Bog. Ta spoznaja mora biti prisutna, jer bez toga ništa. Riječ koja je Bog i koja je tu da bi nas blagoslovila, govori neke istine oko kojih se možemo složiti, ali Riječ koja je Bog, sjeme (začetak) Božjeg života u nama govori (i) svakome od nas specifično za njegov životni trenutak. Zato se često može dogoditi da netko prema svome specifičnom trenutku u kojem mu Riječ-Bog govori, može više naglašavati nešto što je za nekoga drugoga, možda u tome trenutku periferno. Riječ koju smo primili se sije (mi smo samo sijači), a da bi vidjeli njen učinak moramo ostaviti vremena da Bog učini da uzraste. Dakle, potrebno je vrijeme, a za sijača to znači strpljenje.... ocito je da svi ne shvacamo isto kada kazemo da zelimo biti utemeljeni u Rijeci. Mislim da bi bilo dobro da se svatko izjasni otovoreno i odredjeno o tome.
Riječ jest živa i djelotvorna i razdvaja dušu od Duha, odnosno tjelesno od Duhovnoga, odnosno raspadljivo od neraspadljivoga, odnosno smrt od Života. Dobro je od čovjeka (Božjeg) primati, ali mislim da je problem, ako nakon toga ne idemo kod Boga sa pitanjem : što ću s tim Oče ? Drugim riječima kad slušamo čovjeka, a ne Boga. Dogodi se da povjerujemo čovjeku i on polako zamijeni Božje mjesto u našem životu. To je najveća đavolja prijevara, nitko ne može zamijeniti Boga, to je idolopoklonstvo. Đavolja lukavština.Mislim da je Ed Byskal u svojoj propovijedi "Uci u Njegov pocinak" dao pravi odgovor - da je razjasnio tu poteskocu. Rekao je da je Branham stalno upucivao na citat o tome kako je Rijec Bozja ziva i djelotvorna i da sijece i razdvaja duh i dusu. I da je to "svjeza" rijec za ovo razdoblje.
Nadodao bih ovdje brate Stjepane, odnosno naglasio bih razliku između logosa i rheme. Pri tome mislim da je rhema Riječ koja nam je (baš nama osobno) od Boga upućena, koju smo čuli i primili baš od Boga, a to znači da smo potpuno, 100% sigurni u njenu istinitost. Ako je kome Bog "govorio" znat će o čemu pričam. Biblija na nivou logosa, dakle biblijsko slovo koje nije oživotvoreno Duhom malo vrijedi, jer više nas ubija nego oživljava. Bibliju nije dovoljno znati, treba je poznavati, treba spoznati Riječ-Boga koji se nalazi tu negdje, iza biblije, u bibliji, tu negdje ...Sto meni ukazuje na to da mi mozemo koristiti iste fraze ali imati razlicita misljenja o tome sto je to. Za mene je Biblija, onako kako je imamo zapisanu i nista vise od toga ta Rijec. Dok je za njih Branhamova poruka ta svjeza rijec. I sve dok ne kazemo otvoreno sto zapravo mislimo kada kazemo Rijec, necemo se daleko odmaci u nasem razgovoru.
Sada, obzirom da je ovdje tema o kojoj pričamo WMB (William Marrion Branham), a sve ovo što sam rekao primjenjivo je i na njega kao na svakog drugog čovjeka, samo bih rekao da mi je loš znak kada netko to ne vidi. Ljudi mogu pričati o Bogu na slavu Božju, ali nitko Ga nikada ne može zamjeniti u našim životima (Božji čovjek to niti ne pokušava, nego odvraća pogled sa sebe), ako se ipak događa da se nekoga slijedi kao Boga (ili nepogrešivog čovjeka) ... nije dobro, nije dobar znak, nije dobar plod. Ovo ne ide ni protiv ni za WMB-a, mislim da njegove riječi, kao i riječi svakog čovjeka treba provjeravati kod Istine (Riječi) koja daje mudrost svakome tko je Tamo traži.
Zašto je i jeli Branhamova poruka svježa riječ, to bi nam svakako trebao objasniti netko tko je okusio tu svježinu.
Mislim da sam malo uduljio, oprosti(te) ako je tako. Nisam baš ni siguran da sam nešto korisno, ili pametno rekao ...

stjepan
Kojih njih?
Nisam znala da je to njegova poruka.
Dok je za njih Branhamova poruka ta svjeza rijec.
Kojih njih?
ana- Broj postova: 16
Valjda se misli ("njih") na one koji prihvaćaju i slijede WMB-a kao proroka čiji dolazak je najavila biblija i prihvaćaju sva njegova učenja. Nazivaju se vjernicima poruke.ana wrote:stjepanDok je za njih Branhamova poruka ta svjeza rijec.
Kojih njih?
Bar sam ja tako razumio.

Pa verovatno da se misli na nas.No hteo sam se samo malo uključiti čisto da se javim da sam tu i da pomalo pratim diskusiju, ali zbog obaveza i tehničkih poteškoća sve sam manje prisutan na netu.
Dakle Willijam Marion Branham je za vernike poruke izabrana Božija posuda ili glasnik poslednjem crkvenom Laodikejskom dobu.Glasnika je bilo ukupno sedam među kojima su i Luter i Wesley. Svaki od njih je doneo jedno seže otkrivenje u odnosu na doba u kojem su bili glasnici. Nisu bili prihvaceni od vecine vernika iz svog doba ali izabrani su mogli čuti i prepoznati glas Božiji iz njih.Za nas je brat Branham i prorok koji je poslan ovo dobu koje misli da nesto ima a ustvari ne vidi da je golo, boso. I zato poruka ovog časa jeste zato da bi otvorila oči izabranima u Laodikejskom mlakom dobu i pozvala ih da izađu iz organizovane religije i denominacijskih učenja ka veri otaca koja ima silu da ih transformiše i naposletku odvede do uznesenja.
To je ukratko i ima još mnogo toga o čemu bismo mogli govoriti, ali to ćemo morati da ostaimo za drugi put zbog nedostatka vremena.
Dakle Willijam Marion Branham je za vernike poruke izabrana Božija posuda ili glasnik poslednjem crkvenom Laodikejskom dobu.Glasnika je bilo ukupno sedam među kojima su i Luter i Wesley. Svaki od njih je doneo jedno seže otkrivenje u odnosu na doba u kojem su bili glasnici. Nisu bili prihvaceni od vecine vernika iz svog doba ali izabrani su mogli čuti i prepoznati glas Božiji iz njih.Za nas je brat Branham i prorok koji je poslan ovo dobu koje misli da nesto ima a ustvari ne vidi da je golo, boso. I zato poruka ovog časa jeste zato da bi otvorila oči izabranima u Laodikejskom mlakom dobu i pozvala ih da izađu iz organizovane religije i denominacijskih učenja ka veri otaca koja ima silu da ih transformiše i naposletku odvede do uznesenja.
To je ukratko i ima još mnogo toga o čemu bismo mogli govoriti, ali to ćemo morati da ostaimo za drugi put zbog nedostatka vremena.

amos- Broj postova: 540
Ok, č&r htela sam stjepana pitati? To" njih" stavlja mene u isti koš, zar ne?
Po mome shvatanju kada neko želi pričati šta je verujem smatram za neophodnim da sedne samnom za istim stolom i čuje iz mojih usta šta ja verujem, možemo se složiti?
Stjepane kada kažem Reč mislim na Bibliju, da se razumemo.
A komentari slični ovome meni su dovoljni da shvatim da je sagovornik neozbiljan govornik jer nije upoznat sa materijom o kojoj želi govoriti.
Stjepan wrote:Jednu sam stvar naucio radeci na ulici na evangelizacijama i razgovorima sa ljudima. Prva i najvaznija stvar je vidjeti sto mi mislimo kada koristimo iste termine. ocito je da svi ne shvacamo isto kada kazemo da zelimo biti utemeljeni u Rijeci. Mislim da bi bilo dobro da se svatko izjasni otovoreno i odredjeno o tome. Mislim da je Ed Byskal u svojoj propovijedi "Uci u Njegov pocinak" dao pravi odgovor - da je razjasnio tu poteskocu. Rekao je da je Branham stalno upucivao na citat o tome kako je Rijec Bozja ziva i djelotvorna i da sijece i razdvaja duh i dusu. I da je to "svjeza" rijec za ovo razdoblje. Sto meni ukazuje na to da mi mozemo koristiti iste fraze ali imati razlicita misljenja o tome sto je to. Za mene je Biblija, kako je imamo zapisanu i nista vise od toga ta Rijec. Dok je za njih Branhamova poruka ta svjeza rijec. I sve dok ne kazemo otvoreno sto zapravo mislimo kada kazemo Rijec, necemo se daleko odmaci u nasem razgovoru.
Pa vidiš mi verujemo da je brat Branham prorok i da on isto govori Božiju reč, no kao i svaki drugi čovek ono što on govori mora biti utemeljeno u pismu koje opisuje ko je Bog, kako se taj Bog ponaša, koji su Mu planovi i šta očekuje od nas.Stoga mi kao vernici poruke(a to jako dobro znas) verujemo da je brat Branham uz Božiju pomoć done još više svetla za nas danas, ali kao što znaš brat Branham je propovedao ovu istu bibliju koju i ti i ja čitamo danas tako da on nije citirao samog sebe kada je propovedao reč, već bibliju.Stoga mislim da su niski udarci kojima se služiš samo pokazatelj da si ti bas taj koji ne zeli da bude otvoren i kaze sta stvarno misli. No ja kao sto sam ti vec rekao posmatram sta neko ucenje ucini od zivota coveka koji ga ispoveda, i stoga sam više nego siguran da sam na pravom putu jer vidim, doživljavam, isprobavam i sve više utvrdjujem koliko poruka koju je propovedao brat Branham ima silu za transformaciju ljudskih života iz gubitničkog u pobednički život, a tu silu za transformaiju ima samo Božija reč.Tako da mi verujemo da je biblija Božija napisana reč, a poruka brata Branhama Božija izgovorena reč i zajedno njih dve čine pobedničku kombinaciju koju si mogao već da vidiš u nekim ljudima koje poznaješ lično.
Svako dobro.
p.s Sto se tiče rasprave na temama možemo ih imati ali nažalost ne mogu da usvojim listu tvojih uslova koje si mi dao.Idalje ću pisati kako mogu i koliko mogu a ti ako možeš to da iskoristiš iskoristi, ako ne uvek možeš da prepravljaš.

Ovo mi brate Amose zvuči dosta (tvrdo) određeno : postoje oni koji su Branhamovi sljedbenici i oni drugi koji ako to ne postanu, "loše im se piše". Ja ne mislim da je to tako ... i zapravo (bez uvrede) ne vidim što je to novoga donio Branham što bi otvorilo oči izabranima. Kada ovo kažem onda prvenstveno mislim na spoznaju Sina Božjega, Isusa Krista koji je svrha, cilj i sredstvo ostvarenja Božje radosne vijesti. Što se tiče prepoznavanja Glasa Božjega iz Branhamovih usta, mislim da je to osobina koju baštine svi dionici Duha Božjega (Riječi) sa više, ili manje dara. Mene, osobno, veseli kada Glas Duha čujem iz usta bilo kojeg čovjeka, pa tako i iz Branhamovih. Ništa više, ili manje od toga.amos wrote:... Svaki od njih je doneo jedno seže otkrivenje u odnosu na doba u kojem su bili glasnici. Nisu bili prihvaceni od vecine vernika iz svog doba ali izabrani su mogli čuti i prepoznati glas Božiji iz njih.Za nas je brat Branham i prorok koji je poslan ovo dobu koje misli da nesto ima a ustvari ne vidi da je golo, boso. I zato poruka ovog časa jeste zato da bi otvorila oči izabranima u Laodikejskom mlakom dobu i pozvala ih da izađu iz organizovane religije i denominacijskih učenja ka veri otaca koja ima silu da ih transformiše i naposletku odvede do uznesenja ...

Sestro u Kristu Isusu, u tvom govoru primjećujem malo naoštrenosti prema bratu Stjepanu, a neznam jeli to baš bilo potrebno. Ja ne bih rekao da je brat neozbiljan govornik, a ako nije upoznat sa materijom, onda je na tebi, kao na sestri u Kristu da ga, u Ljubavi, ako treba, u nečemu podučiš. Tako ćeš najbolje pokazati vrijednost svojeg vjerovanja.ana wrote:
Po mome shvatanju kada neko želi pričati šta je verujem smatram za neophodnim da sedne samnom za istim stolom i čuje iz mojih usta šta ja verujem, možemo se složiti?
A komentari slični ovome meni su dovoljni da shvatim da je sagovornik neozbiljan govornik jer nije upoznat sa materijom o kojoj želi govoriti.

Ako je tako, vjerujem da će svi rado prihvatiti više Svjetla, a ako netko želi to provjeriti kod Riječi onda ne samo da čini dobro, nego čini ono što treba, jer ne valja biti pristran.amos wrote:... mi kao vernici poruke(a to jako dobro znas) verujemo da je brat Branham uz Božiju pomoć done još više svetla za nas danas, ali kao što znaš brat Branham je propovedao ovu istu bibliju koju i ti i ja čitamo danas tako da on nije citirao samog sebe kada je propovedao reč, već bibliju.
Ja nisam vidio niske udarce, zašto tako govoriti ?Stoga mislim da su niski udarci kojima se služiš samo pokazatelj da si ti bas taj koji ne zeli da bude otvoren i kaze sta stvarno misli

Čovjek & Riječ wrote:Sestro u Kristu Isusu, u tvom govoru primjećujem malo naoštrenosti prema bratu Stjepanu, a neznam jeli to baš bilo potrebno. Ja ne bih rekao da je brat neozbiljan govornik, a ako nije upoznat sa materijom, onda je na tebi, kao na sestri u Kristu da ga, u Ljubavi, ako treba, u nečemu podučiš. Tako ćeš najbolje pokazati vrijednost svojeg vjerovanja.ana wrote:
Slažem se brate, moje izvinjenje.
Hvala ti sestro u Kristu što si uvažila moje mišljenje, nadam se da to neće utjecati na tvoju slobodu izjašnjavanja.ana wrote:... Slažem se brate, moje izvinjenje.
Ja naime vjerujem, da je ne samo dobro, nego na neki način obavezno (jer to je istina) ispovijedati ono što vjerujemo i mislimo. S druge strane niko nikoga ne može osuđivati (ni odbacivati) radi drugačije vjere, ali ima mu pravo iskazati svoju ... sve to u redu i sa ljubavlju. Naravno ova nazovimo ih "pravila" važe za kršćane, ili za one koji bi to htjeli biti. Mislim da za kršćane to i nije neki osobiti problem, jer tako djeluje Onaj koji u njima živi ...

Čovjek & Riječ wrote:Ako je tako, vjerujem da će svi rado prihvatiti više Svjetla, a ako netko želi to provjeriti kod Riječi onda ne samo da čini dobro, nego čini ono što treba, jer ne valja biti pristran.
Slažem se , reč Božija kaže:
1Th 5:18 Molite se Bogu bez prestanka. Na svačemu zahvaljujte; jer je ovo volja Božija u Hristu Isusu od vas. 19 Duha ne gasite. Proroštva ne prezirite. 20 A sve kušajući dobro držite.21 Uklanjajte se od svakoga zla.
Ja nisam vidio niske udarce, zašto tako govoriti ?
Pa ja jesam i znam jako dobro zasto sam rekao to sto sam rekao.Nemoj se ljutiti brate ali brat Stjepan je jako dobro upoznat sta mi verujemo tako da tu nema zbunjenosti vec samo namernih provokacija.No ja uvazavam brata i njegovo ne slaganje sa onim sto verujemo, ali ne zelim da se igram vise nikakvih igara i predbacivanja skrivenog ili otvorenog pa volim da to bude na cisto.Videces da ce se moje pisanje promeniti ubuduce i ako neko ne poštuje ono što verujem sigurno mu necu zbog toga dati aplauz jer smatram da je poruka casa trenutno jedini nacin da sinovi Božiji dođu do pune zrelosti.Ukoliko to neko ne može da prihvaati sta ja tu mogu, ali to nece uciniti da ja manje ispovedam i obavestavam sto je moguće meni veći broj ljudi.Mislim da je bilo dosta igranja igara sa ljudima koji već godinama nikako da razumeju o čemu se tu radi , već koriste svaku priliku da podbadaju i ispoljavaju svoju gorčinu i nezadovoljstvo tako što će brata Branhama nazivati lažnim prorokom itd. Pomalo počinjem da se pitam zašto bih ja verovao tim ljudima, čime ih je to Bog potvrdio da njihova reč stoji jače od reči čoveka kroz čiju je službu Bog blagoslovio, iscelio i priveo sebi milione ljudi kroz vreme kroz koje se poruka propoveda ovom naraštaju.Ljudi koji kada se okrenu iza sebe ne vide nikog, već su sami u svojim bitkama i gube i ruši im se svet oko njih stalno.Zato brate moj nemoj se preterano uplitai u medju ljudske odnose vernika poruke i brata Stjepana, mi pokazujemo i pokazivaćemo strpljenje i ljubav prema njemu iako on svaki put kada mu se pruži ruka pljune u nju, ja idalje verujem da on može biti seme Božije koje je se samo zaplelo kao pile u kučine u različite doktrine i nikako ne može da nađe put iz tog lavirinta, no to ne znači da ćemo dozvoliti da vređa ono što verujemo kao što mu je do sada to bila praksa. Meni ne smeta da on piše, učiniće ovaj forum ako ništa dinamičnim, ali na oštre replike ću i sam biti jako oštar, i na podbadanje da smo neiskreni i skrivamo stvari ću mu uvek odgovoriti da su braća otvorila svoja srca i domove za njega i ništa mu nije zatajeno, tako da je licemerno reći tako nešto za nas.
Eto malo pojašnjenja sa moje strane, ujedno i objašnjenje reakcije sestre Ane.Ujedno kada sestra je rekla da Stjepan ne zna o čemu priča mislim da je htela reći da ne razume, intelektualno mu je poznato, ali nikako da to razume.
Božiji blagoslov i tebi brate i bratu Stjepanu za koga ne sumnjam da će doneti malo živosti u naš i njegov forum jer ovde svi koji imaju želju i tragaju za Bogom su dobrodošli a ja verujem da Stjepo to jeste.
Last edited by amos on 2010-09-30, 11:31; edited 1 time in total

Page 1 of 3 • 1, 2, 3 
Page 1 of 3